Μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση για στήριξη καλλιτεχνών οργανώνει η ΠΑΣΥΝΕΚ

Στη στήριξη των απλών πολιτών προσβλέπει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, η οποία οργανώνει μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση, υπό τον τίτλο «Κοίτα γύρω, ο πολιτισμός φωνάζει», με απώτερο στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για οικονομική βοήθεια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Με την καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, στον οποίον περιλαμβάνεται το δεύτερο έκτακτο επίδομα και με τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας, αρκετοί καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν πλέον, όχι απλά προβλήματα διαβίωσης, αλλά επιβίωσης, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ, Γιώργος Γιωργαλλέτος.

«Δεν ξέρω γιατί το συγκεκριμένο επίδομα συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2021, αφού μιλάμε για ψίχουλα, που μπορούσαν να βρουν από τον προϋπολογισμό του 2020», είπε ο κ. Γιωργαλλέτος και πρόσθεσε ότι, λόγω της καθυστέρησης που αναμένεται στην καταβολή του επιδόματος «εμείς κινητοποιηθήκαμε άμεσα, γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν άτομα στον καλλιτεχνικό κόσμο που πεινούν».

Η πρωτοβουλία για την μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου, «προέκυψε από την ανικανότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εργάτες του πολιτισμού», ανέφερε και σημείωσε ότι, ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Συντεχνίας, η οποία κάνει σκέψεις και για μια δεύτερη, παρόμοιου είδους, εκδήλωση.

«Έχουμε καλλιτέχνες από όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού χώρου, μουσικά συγκροτήματα και ηθοποιοί που θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από δουλειές τους, χορευτικές ομάδες ή άτομα, φωτογραφική έκθεση, θα υπάρχουν ζωγράφοι που θα ζωγραφίζουν και κατά διαστήματα θα προβάλλονται ζωντανά, ενώ τα έργα τους θα βγουν σε δημοπρασία», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ.

Υπέδειξε δε ότι το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση, σε διαδικτυακή διεύθυνση που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ θα μπορεί να κάνει εισφορές, είτε με την αποστολή μηνύματος SMS ή μέσω κατάθεσης σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

«Προσπαθούμε να μαζέψουμε όσα πιο πολλά λεφτά με αυτήν την προσπάθεια γιατί είναι πολλά αυτά τα άτομα του καλλιτεχνικού κόσμου που το έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε.

Η μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της 23ης Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21:00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να αποταθούν μέχρι αύριο για συμμετοχή, στο eventpasynek@gmail.com.

Η ΠΑΣΥΝΕΚ σημειώνει πως μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες όλων των τεχνών, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, τεχνικοί ήχου και εικόνας, ταχυδακτυλουργοί, κτλ.

ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΓΚ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ο Μονόλογος του Τσάρου» του Μαρκ Τουέιν από την Alpha Square

Ένα έργο πολιτικής σάτιρας, από τον πιο ευαίσθητο, πολιτικά και κοινωνικά, Αμερικανό συγγραφέα του ...

Με έργα παιδιών γιορτάζει τη Μέρα Μουσείων το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ...

Οι τέσσερις «Matilda» απέσπασαν το Olivier Καλύτερης Ηθοποιού

Το μιούζικαλ Matilda σάρωσε τα βραβεία Ολιβιέρ το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο, με ...

Το Ρεπερτόριο της ΕΘΑΛ για το 2019

Με το αριστουργηματικό έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» ξεκινά το ...

Looping on thin ice

Ζητήσαμε από τον Θεόδουλο Γρηγορίου και τον TheoMass Lexileictous να μας μιλήσουν για τη συνεργασία τους πάνω ...

Θέατρο Ένα: Αναβάλλονται όλες οι παραστάσεις

Τo Θέατρο Ένα ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναβάλλονται όλες ...

X