Στην Όλγα Μάρκαρη το Βραβείο Νέου Χορογράφου της 23ης Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου

ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ ΙΑΚΩΒΟΥ Δημοσιεύθηκε 14.11.2023
Τι αναφέρει η Επιτροπή για την απονομή και τη φετινή διοργάνωση

Στην Όλγα Μάρκαρη το Βραβείο Νέου Χορογράφου της 23ης Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου.

Με την απονομή του Βραβείου Νέου Χορογράφου και το πάρτυ λήξης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023, η 23η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου. Στο σκεπτικό της Επιτροπής που επέλεξε τα έργα και απένειμε το βραβείο καταγράφονται τα ακόλουθα:

Η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου για τους φετινούς συμμετέχοντες, ανάφερε πως «όλες οι παραστάσεις των πέντε νέων χορογράφων διακρίνονταν από ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν τη σημαντική δουλειά που παρουσίασαν και για αυτό τους συγχαίρουμε, όπως επίσης τον καθοδηγητή τους τον Χρήστο Πολυμενάκο».

Λαμβάνοντας υπόψη την αρτιότητα της πρότασης, τη δραματουργία και την άψογη υλοποίηση, η Επιτροπή δήλωσε ότι απονέμει το βραβείο Νέου Χορογράφου στην Όλγα Μάρκαρη για το έργο «Ένας Τέλειος Κόσμος» με τον Daniel Agudo Galiardo.

Την Επιτροπή Επιλογής αποτελούσαν οι: Γεωργία Ντέτσερ, Κατρίν Μοσχοβάκη, Έρικα Χαραλάμπους και Άντης Παρτζίλης. Την ανακοίνωση του σκεπτικού διάβασε εκ μέρους της Επιτροπής η Γεωργία Ντέτσερ, διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτο, και το βραβείο απένειμε η Κατρίν Μοσχοβάκη, λειτουργός του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το βραβείο συνοδεύεται με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.

«Η φετινή διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, με ωραίες παραστάσεις, μαζική προσέλευση κοινού και την διέκρινε ο ενθουσιασμός».

Σημειώνεται πως την 23η Πλατφόρμα Χορογραφίας παρακολούθησαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου και η Διευθύντρια του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού Ιωάννα Χατζηκωστή.

Διοργάνωση: Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού και Rialto Theatre - Θέατρο Ριάλτο. Με τη συνεργασία της Dance House Lemesos. Χορηγοί Επικοινωνίας: O Φιλελεύθερος, ΡΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σώμα/Χώρος’ της Αριάννας Οικονόμου | Ενεργοποιείται σήμερα από το Sic. Contemporary Culture

Σώμα/Χώρος’ της Αριάννας Οικονόμου | Ενεργοποιείται σήμερα από το Sic. Contemporary Culture

Σώμα/Χώρος’ της Αριάννας Οικονόμου | Ενεργοποιείται σήμερα από το Sic. Contemporary Culture