Νόμοι στις ΗΠΑ προστατεύουν τους ηθοποιούς από την τεχνητή νοημοσύνη - Το νέο πλαίσιο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12:13 μμ
Περιλαμβάνει τόσο τη διάρκεια της σταδιοδρομίας και της ζωής τους, όσο και μετά το θάνατο, παρέχοντας έλεγχο γύρω από την ψηφιακή αναπαραγωγή της εικόνας και της φωνής τους.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε δύο νέα νομοσχέδια-ορόσημο σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο της ψυχαγωγίας. Οι νόμοι στοχεύουν στην προστασία των ηθοποιών και άλλων ερμηνευτών από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ψηφιακών τους ομοιωμάτων.

Τα νομοσχέδια που εισήχθησαν αρχικά στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας στις αρχές του έτους, προσφέρουν νέα νομική προστασία για τους καλλιτέχνες. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τη διάρκεια της σταδιοδρομίας και της ζωής τους, όσο και μετά το θάνατο, παρέχοντας έλεγχο γύρω από την ψηφιακή αναπαραγωγή της εικόνας και της φωνής τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται μια διαρκής απειλή κατά των καλλιτεχνών, καθώς η πρόταση ότι τα ψηφιακά τους αντίγραφα θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν ή ότι η εικόνα τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ανοίγει πολλές ηθικές συζητήσεις.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μεγαλώνει και αναπτύσσεται, δεν υπάρχει κανένα πραγματικό βιβλίο κανόνων σχετικά με το πώς πρέπει να χρησιμοποιείται ή ποιο είναι το πλαίσιο προστασίας τόσο των εργαζόμενων όσο και των νεκρών ηθοποιών από τη χρήση των εικόνων και της φωνής τους.

Οι άνθρωποι περιμένουν επίσης να δουν εάν ο Νιούσομ θα υπογράψει ένα τρίτο νομοσχέδιο που στοχεύει συγκεκριμένα τους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης, απαιτώντας από αυτούς να συμμορφώνονται με ορισμένες οδηγίες ασφάλειας πριν εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

«Με το νομοσχέδιο που μόλις υπέγραψα, φροντίζουμε να μην παραδώσει κανείς το όνομά του και την εικόνα του σε αδίστακτους ανθρώπους χωρίς εκπροσώπηση ή συνδικαλιστική υποστήριξη», είπε.

Ο Νιούσομ υποστήριξε τα νομοσχέδια λέγοντας ότι η νομοθεσία θα μπορούσε «να αφορά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη».

Πηγή: cnn.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ελίζαμπεθ Κάτλετ | Η γυναίκα που θεωρήθηκε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ελίζαμπεθ Κάτλετ | Η γυναίκα που θεωρήθηκε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ελίζαμπεθ Κάτλετ | Η γυναίκα που θεωρήθηκε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Καδής: Η Φον ντερ Λάιεν πρότεινε το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, αλλά αρνήθηκε

Καδής: Η Φον ντερ Λάιεν πρότεινε το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, αλλά αρνήθηκε

Καδής: Η Φον ντερ Λάιεν πρότεινε το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, αλλά αρνήθηκε