Καλεί σε γενική συνέλευση η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου

ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ ΙΑΚΩΒΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.8.2023
Πρόσω για εκλογή νέου Συμβουλίου, τι προνοεί το καταστατικό

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου καλεί τα μέλη της να παραστούν κατά την ετήσια γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 η ώρα 18.00, στο οίκημα της ΣΕΚ.

Η Ένωση κρίνει αναγκαία την παρουσία όλων των μελών, καθώς σε αυτή θα εκλεγεί και η τριμελής εφορευτική επιτροπή η οποία θα διεξάγει τις εκλογές για το νέο Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι, όσοι θα παραστούν είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή στο actorsunion@cytanet.com.cy μέχρι τις 28 Αυγούστου, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στη συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που άπτονται το επάγγελμα και τα συμφέροντα της κοινότητας των καλλιτεχνών. Η ΕΗΚ παροτρύνει τα μέλη να στείλουν εισηγήσεις για θέματα που θα ήθελαν να τεθούν προς συζήτηση.

Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου

Μετά από τρία χρόνια θητείας, το Συμβούλιο της ΕΗΚ ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τα ηνία της διοίκησης.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Σώματος, οι ενδιαφερόμενοι για εκλογή στο Συμβούλιο χρειάζεται να υποβάλουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους στην Γραμματεία μέχρι το τέλος του Αυγούστου (31/08).

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κλείσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (συνδρομή), όπως και να μην είναι μέλη Διοικούσας Επιτροπής οποιασδήποτε Συντεχνίας εγγεγραμμένης με βάση το νόμο περί συντεχνιών. Ο κάθε ενδιαφερόμενος για υποψηφιότητα χρειάζεται να υποστηρίζεται γραπτώς και από ένα άλλο τακτοποιημένο μέλος της Ένωσης.

Εάν ο αριθμός των υποψηφίων για το διοικητικό συμβούλιο είναι ίσος με τον αριθμό που προβλέπει το άρθρο 14(1), δηλαδή έξι μέλη, τότε δεν θα διεξαχθούν εκλογές και οι υποψήφιοι θα ανακηρυχθούν ως εκλεγέντες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σας προσκαλούμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023, με ώρα προσέλευσης 18:00, στο Οίκημα της ΣΕΚ. Παρακαλούμε θερμά όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας για την Γενική Συνέλευση (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) μέχρι και τις 28/08/2023, ηλεκτρονικά στο actorsunion@cytanet.com.cy. Εάν επιθυμείτε μπορείτε με την δήλωση συμμετοχής σας να μας αναφέρετε και όποια θέματα ή εισηγήσεις προς συζήτηση.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Σας ενημερώνουμε πως οι ενδιαφερόμενοι για υποψηφιότητα στις εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει, βάση καταστατικού, να υποβάλουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους στην Γραμματεία της Ένωσης μέχρι και τις 31/08/2023, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου actorsunion@cytanet.com.cy, να είναι άνω των 21 ετών, να μην είναι μέλος Διοικούσας Επιτροπής οποιασδήποτε Συντεχνίας εγγεγραμμένης με βάση το νόμο περί συντεχνιών, να έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να υποστηρίζεται γραπτώς από ένα άλλο τακτοποιημένο μέλος της Ένωσης. Μετά την εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα εκλεγεί τριμελής εφορευτική επιτροπή η οποία θα διεξάγει τις εκλογές. Εάν ο αριθμός των υποψηφίων για το Δ.Σ. είναι ίσος με τον αριθμό που προβλέπει το άρθρο 14(1), δηλαδή 6 μέλη, τότε δεν διεξάγονται εκλογές, αλλά οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται ως εκλεγέντες..

Για οποιαδήποτε απορία αναφορικά με τη διαδικασία είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς»

Στον αγώνα για περισσότερα από 60 χρόνια

Η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου (ΕΗΚ) ιδρύθηκε το 1961 με στόχο την διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων του ηθοποιού στην Κύπρο.

Είναι σωματείο ανεξάρτητο με δικό του καταστατικό κατατεθειμένο στον Έφορο Συντεχνιών και ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα. Εκπροσωπεί πέραν των 400 και πλέον επαγγελματιών ηθοποιών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Θεάτρου, της Τηλεόρασης, του Κινηματογράφου, της Μεταγλώττισης και άλλων συναφών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Η ΕΗΚ είναι περήφανο μέλος της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών) και της EuroFIA (Ευρωπαϊκός Όμιλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ηθοποιών) οι οποίες συγκεντρώνουν Συνδικάτα, Συντεχνίες και Επαγγελματικές Ενώσεις Ηθοποιών ανά το παγκόσμιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»