«Back to Black» | Έρχεται το 2024 η βιογραφική ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.12.2023
Την ταινία σκηνοθετεί η Σαμ Τέιλορ-Γουντ, των ταινιών «50 Shades of Grey» και «Nowhere Boy»

Μια βιογραφική ταινία της Έιμι Γουάινχαουζ έρχεται στην μεγάλη οθόνη μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών όσον αφορά την παραγωγή. Τη σκηνοθεσία του φιλμ «Back to Black», έχει αναλαμβάνει η Σαμ Τέιλορ – Τζόνσον.

Την πρεμιέρα της ταινίας που καταγράφει τη ζωή της δημοφιλούς τραγουδίστριας ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής Studiocanal. Θα κάνει το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Απρίλιο του 2024 με τις βρετανικές και τις πολωνικές να την υποδέχονται στις 12 Απριλίου. Στην Γερμανία, Ολλανδία και Αυστραλία θα φτάσει στις 18 Απριλίου, ενώ στην Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία στις 24 και 25 Απριλίου.

Στις ΗΠΑ θα κάνει πρεμιέρα το πρώτο τρίμηνο του 2024 από την Focus Features ωστόσο η ημερομηνία προβολής της προς το παρόν παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με το Deadline, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον, σε σενάριο του Βρετανού συγγραφέα Ματ Γκρίνχαλγκ. Το καστ συμπληρώνουν οι Τζακ Ο’Κόνελ, Έντι Μάρσαν και Λέσλι Μάνβιλ.

Δημοσιεύτηκε νέα φωτογραφία:

Οι αποτυχημένες προσπάθειες

Η οικγένεια της Έιμι αρχικά συνεργάστηκε με τους παραγωγούς Άλισον Όουεν και Ντέμπρα Χέιγουαρντ το 2018 για το κινηματογραφικό πρότζεκτ. Τα έσοδα θα πήγαιναν στο Ίδρυμα Έιμι Γουάινχαουζ. «Τώρα νιώθουμε ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη ζωή και το ταλέντο της Έιμι», είπε ο Μιτς σε ανακοίνωση. «Και γνωρίζουμε μέσω του Ιδρύματος Έιμι Γουάινχαουζ ότι η αληθινή ιστορία της ασθένειάς της μπορεί να βοηθήσει πολλούς που ίσως να αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα».

Η Έιμι Γουάινχαουζ έφυγε από την ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011.

Το 2015, ανακοινώθηκε μια βιογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια την Νούμι Ραπάς στον ρόλο της Γουάινχαουζ, αλλά δεν προχώρησε ποτέ.

Όσον αφορά το ποια ηθοποιός θα μπορούσε να υποδυθεί την τραγουδίστρια, ο Μιτς είπε το 2018: «Δεν θα με πείραζε να είναι μια άγνωστη, νεαρή ηθοποιός από τη Βρετανία η οποία μοιάζει λίγο στην Έιμι».

Η Μαρίσα Αμπέλα υποδύεται την εμβληματική καλλιτέχνιδα

Ως σικάτη και σαγηνευτική τραπεζικός επενδυτής Yasmin στο Industry του BBC, η Μαρίσα Αμπέλα έκανε τους θεατές να κολλήσουν στην οθόνη. Τώρα αναλαμβάνει κάτι τελείως διαφορετικό, καθώς κλήθηκε να ερμηνεύσει την ταλαντούχα και βασανισμένη τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ στη βιογραφική ταινία «Back To Black».

Και παρά το διαφορετικό ξεκίνημα στη ζωή, η 26χρονη ηθοποιός μπορεί να έχει περισσότερα κοινά με την τραγουδίστρια απ’ ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ενώ η Έιμι μεγάλωσε στο βόρειο Λονδίνο με τον μπαμπά Mitch, οδηγό ταξί, και τη μαμά Janis, φαρμακοποιό, η Mαρίσα μεγάλωσε στο γραφικό χωριό Rottingdean, κοντά στο Brighton. Κέρδισε μια υποτροφία για το αποκλειστικό ανεξάρτητο σχολείο Roedean School για κορίτσια.

Οι «κοινές» δυσκολίες που αντιμετώπισαν

Όμως η Mαρίσα, δυσκολεύτηκε να ταιριάξει με τους συμμαθητές της. Αφού πρώτα προσπάθησε να ταιριάξει με μια ψεύτικη προφορά της ανώτερης τάξης και ρούχα Jack Wills, είπε στην ιστοσελίδα του Soho House πώς στη συνέχεια επαναστάτησε.

«Προσπαθούσα είτε να τους μοιάσω, είτε να μην τους μοιάσω καθόλου. Έλεγα, αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, γίνε μέλος τους. Και αν δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις, γ@@@ τους», είπε η ίδια. «Εγώ πήρα τον εντελώς αντίθετο δρόμο. Δεν βούρτσιζα τα μαλλιά μου. Περνούσα τις Παρασκευές και τα Σάββατα με κορίτσια από την περιοχή, πίνοντας ένα δίλιτρο μπουκάλι Strongbow στο πάρκο. Η καημένη η μαμά μου».

Όπως και η τραγουδίστρια, έχει επίσης εβραϊκή καταγωγή. Οι γονείς της τραγουδίστριας, οι οποίοι χώρισαν όταν εκείνη ήταν δέκα ετών, ήθελαν η Έιμι να καταλάβει τις ρίζες της και την έγραψαν σε ένα θρησκευτικό κατηχητικό σχολείο. Αλλά ήταν απρόθυμη να πάει και δήλωσε σε συνέντευξή της: «Κάθε εβδομάδα έλεγα: “Δεν θέλω να πάω, μπαμπά, σε παρακαλώ μη με αναγκάσεις να πάω”. Δεν έμαθα ποτέ τίποτα για το ότι είμαι Εβραία όταν πήγα ούτως ή άλλως».

Ερωτηθείσα αν εμπνεύστηκε από την Έιμι, η Mαρίσα δήλωσε στο Soho House online: «Σίγουρα. Ήμουν πραγματικά στην ιδανική ηλικία. Μεγάλωσα ακούγοντας τη μουσική της. Ήμουν πολύ νέα όταν βγήκαν τα τραγούδια, οπότε δεν νομίζω ότι τότε συνειδητοποίησα πόσο καταπληκτική ποιήτρια ήταν».

in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»