Δέκα ταινίες με χρηματοδότηση ΕΕ υποψήφιες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 28.8.2024
epa11569050 Italian actors Laura Morante (R) and Lino Musella arrive for the premiere of 'Nonostante' during the 81st Venice Film Festival, in Venice, Italy, 28 August 2024. The movie is presented in the 'Orizzonti' section at the festival running from 28 August to 07 September 2024. EPA/ETTORE FERRARI
Τα έργα αυτά έλαβαν στήριξη από την ΕΕ συνολικού ύψους άνω των 1,7 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του τμήματος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ενώ είναι αποτέλεσμα συμπαραγωγής διεθνών ομάδων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες

Δέκα ταινίες που έλαβαν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση επελέγησαν για να συμμετάσχουν στο 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο ξεκινά την Τετάρτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν.

Μεταξύ τους βρίσκονται το «Harvest» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη που διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα, ενώ στο διαγωνιστικό τμήμα «Orizzonti» διαγωνίζονται τέσσερις ταινίες που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ. Πρόκειται για το «Quiet life» του Αλέξανδρου Αβρανά, το «Wishing on a star» του Péter Kerekes, το «Anul nou care n-a fost» (Ο νέος χρόνος που δεν ήρθε ποτέ) του Bogdan Mureşanu και το «Pooja, Sir» του Deepak Rauniyar.

Υποψήφιες για βραβεία είναι ακόμα πέντε ταινίες που έλαβαν στήριξη από την ΕΕ, μεταξύ άλλων στο διαγωνιστικό τμήμα «Immersive», καθώς και στο τμήμα «Ημέρες Δημιουργών», ενώ τρεις ακόμα ταινίες θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού.

Τα έργα αυτά έλαβαν στήριξη από την ΕΕ συνολικού ύψους άνω των 1,7 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του τμήματος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ενώ είναι αποτέλεσμα συμπαραγωγής διεθνών ομάδων από διάφορες χώρες της ΕΕ.

Η αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας Βιέρα Γιούροβα θα είναι παρούσα στο φετινό φεστιβάλ όπου θα συναντηθεί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του τμήματος κινηματογράφου της Biennale της Βενετίας και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τον κοινωνικό αντίκτυπο των ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Unseen Leaders», που διοργανώνεται από το Think-film και το Impact Europe.

Θα μιλήσει επίσης στην έναρξη της εκδήλωσης για τη «Μέρα της Ουκρανίας», την οποία διοργανώνει η Venice Production Bridge, και θα παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας «Pisni zemli, shcho povilno horyt» (Τραγούδια της γης που καίγεται σιγά) της Olha Zhurba, που υποστηρίζεται από το MEDIA.

Οι νικητές και οι νικήτριες του φετινού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 7 Σεπτεμβρίου κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
QUEER AS GERMAN FOLK

QUEER AS GERMAN FOLK

QUEER AS GERMAN FOLK

14o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

14o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

14o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

«ΣΚΑΜΜΑΤΑ» | Πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου

«ΣΚΑΜΜΑΤΑ» | Πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου

«ΣΚΑΜΜΑΤΑ» | Πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου

Πέθανε η πρωτοπόρος Γερμανίδα καλλιτέχνις Ρεμπέκα Χορν

Πέθανε η πρωτοπόρος Γερμανίδα καλλιτέχνις Ρεμπέκα Χορν

Πέθανε η πρωτοπόρος Γερμανίδα καλλιτέχνις Ρεμπέκα Χορν