Μουσείο Παραμυθιού | Ανοίγει ξανά τις πύλες του με θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 6.11.2023
Μουσείο Παραμυθιού
Καλεί παιδιά και μεγάλους να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών, των θρύλων, των μύθων και των παραδόσεων μέσα από ένα βιωματικό-θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

Το Μουσείο Παραμυθιού ανοίγει και πάλι τις πύλες του και καλεί παιδιά και μεγάλους να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών, των θρύλων, των μύθων και των παραδόσεων μέσα από ένα βιωματικό-θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου, το Μουσείο Παραμυθιού θα δέχεται οργανωμένες επισκέψεις μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη».

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να συμβαδίζει με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων θεατροπαιδαγωγών, μουσικοπαιδαγωγών και αφηγητριών παραμυθιών, τα παιδιά θα ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς, θα λύσουν γρίφους, θα μαζέψουν στοιχεία και θα τα χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο.

Τα παραμύθια θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από θεατρικά παιχνίδια, υπόδυση ρόλων και δραματοποιημένη αφήγηση.

Το περιεχόμενο του προγράμματος, δηλαδή τα παραμύθια με τα οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά, καθώς και οι βιωματικές/θεατρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται, διαφοροποιούνται ανάλογα με το ηλιακό τους επίπεδο.

Στόχοι του προγράμματος, αναφέρεται, «είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με παραμύθια, θρύλους, παραδόσεις, από την Κύπρο, την Ελλάδα, και όλο τον κόσμο, και να ανακαλύψουν τις πανανθρώπινες αξίες που διέπουν καθολικά και οικουμενικά τα παραμύθια, γνωρίζοντας τους ήρωες των παραμυθιών, να ενδυναμώσουν την αυτογνωσία και αυτοπεποίθησή τους, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να ενισχύσουν την αναστοχαστική διαδικασία σε θέματα συμπεριφορών, να ενισχύσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους, ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθησίας και να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων 4 χρονών και άνω, και σε μαθητές δημοτικών σχολείων, και στους εκπαιδευτικούς.

Η Γλώσσα προγράμματος είναι Ελληνικά και Αγγλικά, ενώ το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 60 λεπτών για παιδιά νηπιαγωγείων, και διάρκεια 80 λεπτών για μαθητές δημοτικών σχολείων.

Το κόστος συμμετοχής είναι €5. Δωρεάν συμμετοχή σε άπορους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Μουσείου του Παραμυθιού 22376522.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η ζωή, το έργο και ο τραγικός θάνατος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού

Η ζωή, το έργο και ο τραγικός θάνατος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού

Η ζωή, το έργο και ο τραγικός θάνατος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού

Tην κατοικία της σε νέους συγγραφείς διαθέτει η οικογένεια της Ούρσουλα Λε Γκεν

Tην κατοικία της σε νέους συγγραφείς διαθέτει η οικογένεια της Ούρσουλα Λε Γκεν

Tην κατοικία της σε νέους συγγραφείς διαθέτει η οικογένεια της Ούρσουλα Λε Γκεν