Coldplay: Τα βινύλια του νέου άλμπουμ Moon Music θα κατασκευαστούν από παλιά πλαστικά μπουκάλια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.6.2024
Οι Coldplay λένε ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για την παραγωγή βινυλίου θα μειωθούν κατά 85% χάρη στη νέα μέθοδο

Οι Coldplay σκοπεύουν να δημιουργήσουν τον πιο οικολογικά βιώσιμο δίσκο βινυλίου, για το άλμπουμ Moon Music που ανακοίνωσαν πρόσφατα.

Κάθε αντίτυπο βινυλίου 140 γραμμαρίων του Moon Music των Coldplay, που κυκλοφορεί στις 4 Οκτωβρίου, θα κατασκευάζεται από εννέα πλαστικά μπουκάλια που έχουν ανακτηθεί από καταναλωτικά απόβλητα. Για ένα ειδικό «notebook edition», το 70% του πλαστικού έχει μαζευτεί από την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση The Ocean Cleanup από το Rio Las Vacas της Γουατεμάλας, εμποδίζοντας την είσοδό του στον Κόλπο της Ονδούρας και στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το συγκρότημα λέει ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με την κανονική παραγωγή βινυλίου 140g κατά 85% και θα αποτρέψει την κατασκευή 25 τόνων πλαστικού. Τα αντίγραφα των CD θα κατασκευάζονται από 90% ανακυκλωμένο πλαστικό, με μείωση των εκπομπών κατά 78% σε σύγκριση με την παραδοσιακή παραγωγή CD.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται παράλληλα με την προσπάθεια των Coldplay να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των περιοδειών τους, καθώς το συγκρότημα συνεχίζει την επική παγκόσμια περιοδεία Music of the Spheres, η οποία είναι πλέον η τρίτη πιο κερδοφόρα περιοδεία όλων των εποχών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το συγκρότημα δήλωσε ότι μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια περιοδεία του. Εκτός από την προσπάθεια αποφυγής των αεροπορικών ταξιδιών όπου ήταν δυνατόν, χρησιμοποιήθηκαν δημιουργικές τεχνολογικές λύσεις, όπως «κινητικές πίστες χορού» που αξιοποιούσαν την ενέργεια από την κίνηση του πλήθους.

Το Moon Music θα είναι το 10ο άλμπουμ των Coldplay, σε μια δισκογραφία που ξεκινά από το ντεμπούτο τους Parachutes του 2000. Έχουν συνεργαστεί ξανά με τον Max Martin, τον παραγωγό του προηγούμενου άλμπουμ τους Music of the Spheres και έναν από τους μεγαλύτερους ποπ παραγωγούς όλων των εποχών, ο οποίος έχει βάλει το χεράκι του σε 27 Νο1 αμερικανικές επιτυχίες.

Το πρώτο single από το Moon Music, feelslikeimfallinginlove, θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στο headline set τους στο φεστιβάλ Glastonbury στις 29 Ιουνίου.

Άλλοι καλλιτέχνες προσπαθούν επίσης να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής βινυλίου, όπως η Billie Eilish, η οποία χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο βινύλιο -που κατασκευάστηκε από τα αποκόμματα της παραδοσιακής παραγωγής βινυλίου- για την κυκλοφορία του πρόσφατου άλμπουμ της Hit Me Hard and Soft.

Με πληροφορίες από Guardian / Πηγή: lifo.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το AfroBanana επιστρέφει στα Λεύκαρα - Το line up

Το AfroBanana επιστρέφει στα Λεύκαρα - Το line up

Το AfroBanana επιστρέφει στα Λεύκαρα - Το line up

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

Στην Επιτροπή Παιδείας τα ζητήματα Συμφωνικής και θεάτρου «Παλλάς»

Στην Επιτροπή Παιδείας τα ζητήματα Συμφωνικής και θεάτρου «Παλλάς»

Στην Επιτροπή Παιδείας τα ζητήματα Συμφωνικής και θεάτρου «Παλλάς»