«Free Palestine, Stop the genocide» φώναξε πλήθος κόσμου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (βίντεο)

ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ ΙΑΚΩΒΟΥ Δημοσιεύθηκε 10.4.2024
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Φωτ.: Χριστοθέα Ιακώβου.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη σιωπή του Δημοτικού Θεάτρου και Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας και πραγματοποίησαν μονόλεπτη σιγή στο πάτωμα για τους αμάχους Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 8 Απριλίου 2024, με αφορμή τους έξι μήνες αιματοκοιλίσματος στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε παρέμβαση μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, όπως σημειώνει η ομάδα «αφοα»: «καταγγέλθηκε η συνενοχή του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έγκλημα και η προσπάθεια ξεπλύματός του μέσω του πολιτισμού, καθώς το κτίριο είχε φωταγωγηθεί με τη σημαία του Ισραήλ τον Οκτώβρη, αλλά έκτοτε δεν έγινε καμιά αναφορά στη συνεχιζόμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα».

4818953681215141 image

Τότε, σε σχετική ανακοίνωσή του το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, ανέφερε πως η φωταγώγηση με τη σημαία του Ισραήλ «ήταν ο δικός μας τρόπος να δηλώσουμε στη συμπαράσταση μας στους πολίτες του Ισραήλ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους που είχαν αποτέλεσμα απώλειες αμάχων».

Το Ισραήλ αποτελεί την τιμώμενη χώρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 και σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση «οι καλλιτέχνες από το Ισραήλ μαζί με το προσωπικό της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο αποτελούν γείτονες, φίλους και αρωγούς στις προσπάθειές μας να κτίσουμε γέφυρες πολιτισμού».

Αν και λοιπόν δημοσίευσε τη στήριξη του στους αμάχους, το Φεστιβάλ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για τους αμάχους Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν στις επιδρομές του Ισραήλ.

Γι' αυτούς, οι διαδηλωτές προέβησαν σε μονόλεπτη σιγή έξω από το Δημοτικό Θέατρο.

Σημειώνεται ότι, παρόντες ήταν και μέλη της πρωτοβουλίας «Film workers for palaistine - Cyprus», οι οποίοι εξέφρασαν την αντίδραση τους, ιδιαίτερα για την επικύρωσης της συμφωνίας συμπαραγωγής ταινιών με το Ισραήλ, ενώ επανέλαβαν τη συμπαραστάσή τους προς τον παλαιστινιακό λαό και με ομιλία στα ελληνικά και αγγλικά.

Δείτε βίντεο από την ομιλία:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό