Τέσσερα καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά από το CVAR

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.5.2024
Αρχίζουν στις 24 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR) πραγματοποιεί τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα για το καλοκαίρι του 2024 (Ιούνιος-Ιούλιος), σχεδιασμένα για καλοκαιρινά σχολεία, παιδικές λέσχες και ομάδες πέντε ή περισσοτέρων παιδιών.

Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν στα παιδιά τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης μέσα από διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το Ημερολόγιο ενός Φυσιοδίφη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Ημερολόγιο ενός Φυσιοδίφη» απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 χρονών, σκοπός είναι μέσα από τους πίνακες περιηγητών καλλιτεχνών που επισκέφθηκαν την Κύπρο (από τον 18ο αιώνα μέχρι τον 20ο) τα παιδιά να γνωρίσουν πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού.

Στη συλλογή του Μουσείου βρίσκονται έργα όπου απεικονίζεται η φύση και η βιοποικιλότητα της Κύπρου, έτσι με αφορμή τα έργα αυτά ο μουσειοπαιδαγωγός θα μεταφέρει πληροφορίες για διάφορα ιστορικά γεγονότα βοηθώντας τους μικρούς φυσιοδίφες να κατανοήσουν το χρονικό πλαίσιο της εκάστοτε εποχής.

Ταξιδευόντας στην Κύπρο

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλεί τα παιδιά να μπουν στον ρόλο του ευρωπαίου ταξιδιώτη και να ανακαλύψουν την Κύπρο του παρελθόντος. Τα παιδιά με τη φαντασία τους επιβιβάζονται σε ένα καράβι του και ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, παρατηρώντας πληροφορίες που μας δίνουν οι πίνακες και τα ιστορικά αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου. Στο τέλος με τη χρήση ενός επιδαπέδιου χάρτη της Κύπρου γνωρίζουμε διάφορες σημαντικές τοποθεσίες του νησιού.

Εξερευνώντας το Μουσείο

Το πρόγραμμα Εξερευνώντας το Μουσείο είναι μια ξενάγηση του μουσειακού χώρου συνδεδεμένη με ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας και φαντασίας. Στα παιδιά δίνεται μια σειρά από στοιχεία ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν πίνακες και άλλα αντικείμενα στους χώρους του μουσείου και να ξετυλίξουν έτσι ιστορίες από την Κύπρο του 18ου, 19ου και 20ου αιώνα.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας των παιδιών και των ικανοτήτων ανάλυσης, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα εκτίμηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Αφίσες της Κύπρου

Οι Αφίσες της Κύπρου είναι ένα εργαστήρι τέχνης με έμπνευση τις πρώτες τουριστικές αφίσες της Κύπρου. Θα συζητήσουμε τα δικά μας αγαπημένα τοπία της Κύπρου και θα ακολουθήσει περιήγηση του Μουσείου. Τα παιδιά θα καλεστούν να εντοπίσουν απεικονίσεις των τοπίων που συζητήθηκαν και να βρουν έργα που θα εμπνεύσουν για την τελευταία μας δράση: να φτιάξουμε δικές μας αφίσες. Στόχοι του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει σεβασμό για τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, να ενισχύσει τις αναλυτικές τους ικανότητες, και βοηθήσει στην μετατροπή της έμπνευση σε εικαστική δημιουργία.

Πληροφορίες

Εκπαιδευτικά προγράμματα | Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας CVAR

Διάρκεια CVAR Summer School: 24 Ιουνίου-31 Ιουλίου.
Ηλικίες: 6-12 ετών
Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ ανά παιδί / Το κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 2 ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες & Kρατήσεις: 22300991 & education@severis.org.

4851863168295461 Screenshot 2024-05-17 at 1.58.30 PM

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ Κύπρου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ποια η εμπειρία να ζεις στη Λεμεσό» | Επτά διαδρομές για συν-διεκδίκηση της πόλης

«Ποια η εμπειρία να ζεις στη Λεμεσό» | Επτά διαδρομές για συν-διεκδίκηση της πόλης

«Ποια η εμπειρία να ζεις στη Λεμεσό» | Επτά διαδρομές για συν-διεκδίκηση της πόλης