Αrt Τalk at EKATE | «Ways of looking» με την Άννα Φωτιάδου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.9.2023
Η σκηνοθέτιδα θα μιλήσει για την τέχνη του βίντεο ως αυτόνομη τέχνη και για τη χρήση του στις παραστατικές τέχνες

Το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε ένα ακόμη επεισόδιο του «Art Talk at EKATE», με τίτλο «Ways of looking», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με ομιλήτρια την Άννα Φωτιάδου. Η σκηνοθέτιδα θα μιλήσει για την τέχνη του βίντεο ως αυτόνομη τέχνη και για τη χρήση του στις παραστατικές τέχνες.

Βιογραφικό

Η Άννα Φωτιάδου είναι βραβευμένη διεπιστημονική καλλιτέχνις με ειδίκευση το video art και τη σκηνοθεσία. Σπούδασε γραφικές και καλές τέχνες και κατέχει μεταπτυχιακό στο Performance Design & Practice. Συμμετείχε σε διακαλλιτεχνικά εργαστήρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε Μπιενάλε στην Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία. Συμμετείχε ως καλλιτέχνης βιντεοτέχνης, σκηνογράφος και σκηνοθέτις σε διάφορα θεατρικά έργα, περφόρμανς και χορευτικές παραστάσεις, σε Κύπρο, Γερμανία και Αυστρία και έχει εργαστεί στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος, art director και σκηνοθέτις. Έχει παρουσιάσει το καλλιτεχνικό της έργο της —σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις— σε γκαλερί και φεστιβάλ σε διάφορες χώρες. Είναι επαγγελματίας γραφίστας και εικονογράφος και συνεργάζεται με ιδιωτικά πανεπιστήμια ως λέκτορας μερικής απασχόλησης σε προγράμματα τεχνών, σχεδιασμού και κινηματογράφου (www.vimeo.com/annafo).

Σκοπός του art-talk είναι η εισαγωγή της βιντεοτέχνης, από τη δημιουργία της, στη χρήση της στη σύγχρονη τέχνη. Παρουσιάζει projects τα οποία χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες του video art και video mapping ως εργαλεία και επιχειρεί να αποδώσει τις δυνατότητες και την αισθητική που προκύπτουν από τα εργαλεία αυτά. Επιπρόσθετα πως επίση εννοιολογική σημασία και η τεχνοτροπία αυτής της ψηφιακής τέχνης και οι πρακτικές της, βρίσκουν έκφραση στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία