«Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» | Πρεμιέρα αυτό το Σάββατο με το φυσικό φως του ήλιου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.2.2024
Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, ανεβαίνει η παράταση της Alpha Square

Η Alpha Square «αρνείται να μη δημιουργήσει θεατρική εμπειρία για τους θεατές της» μέχρι το επόμενο Φθινόπωρο, και έτσι χωρίς κρατική επιχορήγηση, ανεβάζει μια ιδιαίτερη παράσταση μέσα σε φυσικό σκηνικό και φυσικό φωτισμό, στον Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας.

«Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ»

Ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Mark St. Germain, με ιδιαίτερη κλίση στην ιστορική μυθοπλασία, φαντάζεται μια πρώτη και τελευταία συνάντηση του θρυλικού συγγραφέα Σι Ες Λιούις με έναν από τους σημαντικότερους διανοούμενους του 20ου αιώνα, τον Σίγκμουντ Φρόιντ, το 1939.

4784262331029185 image

Δύο μέρες μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο γραφείο του Φρόιντ στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, ο Αυστριακός πατέρας της ψυχανάλυσης και τρανός άθεος θα συνομιλήσει με τον Ιρλανδό συγγραφέα (μελλοντικά διάσημο για Τα Χρονικά της Νάρνια) γνωστό για τη μεταστροφή του και τα γραπτά του στο Χριστιανισμό.

Η συνομιλία – αναπόφευκτα, ευγενικά μα και προκλητικά – περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξη του Θεού, την κόρη του Φρόιντ, τη συγκάτοικο του Λιούις, το τραύμα του Λιούις ως στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την αυτοκτονία που ο Φρόιντ σχεδιάζει (και, ιστορικά, θα διαπράξει είκοσι μέρες αργότερα).

Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, μικρός αριθμός θεατών θα κάθεται μαζί με τις δύο ιστορικές φιγούρες στο «γραφείο του Φρόιντ» στο φυσικό φως της ημέρας. Οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετούν και ενσαρκώνουν τις δύο επιβλητικές προσωπικότητες, σε διπλές παραστάσεις για όλα τα Σάββατα* και τις Κυριακές Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί και στις 4 το απόγευμα.

Πληροφορίες
«Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» | Alpha Square

Πρεμιέρα: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, στις 11.30 το πρωί.
Παραστάσεις: κάθε Σάββατο* και Κυριακή, στις 11.30 πμ και στις 16.00 [*Τα Σάββατα 2, 9 και 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία παράσταση μόνο, στις 11.30 το πρωί].
Διάρκεια:75 λεπτά
Τιμή εισιτηρίων: €15
Προπώληση εισιτηρίων: ticketmaster.cy / 7777 7040 / ACS Courier
Χώρος παράστασης: Κωνσταντίνου Κοντού 1, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία [Στάθμευση: Ενδεδειγμένοι χώροι έξω από το σπίτι και επί της οδού Αγ. Παύλου].

4784249606890535 image

Χορηγοί: ASTRO BANK | CABLENET

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA ΚΥΠΡΟΥ | ADBOARD | BLACK LEMON | NJOY Radio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία