Versus για διαβούλευση «Θυμέλη»: Στόχος δεν ήταν να ακούσουν αλλά να εκδώσουν δελτίο Τύπου

ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ ΙΑΚΩΒΟΥ Δημοσιεύθηκε 14.9.2024
Ο θεατρικός φορέας επανέρχεται σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υφυπουργείου για τη διαβούλευση του Σχεδίου «Θυμέλη» - «Η θεατρική δημιουργία εκτός Λευκωσίας είναι κλινικά νεκρή»

«Κάθε φορά που γινόταν διαβούλευση για τα θέματα του ''Θυμέλη'', ο στόχος τους δεν ήταν να μας ακούσουν, αλλά να εκδώσουν ένα δελτίο τύπου στα μέσα», λέει το θέατρο Versus, το οποίο επανέρχεται και σχολιάζει την ανακοίνωση του υφυπουργείου για τη διαβούλευση του Σχεδίου «Θυμέλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαντά στο Versus το υφ. Πολιτισμού για «Θυμέλη» - Ανήγγειλε χαρτογράφηση αναγκών μέσω ποιοτικών ερευνών
Συγκεκριμένα, ο θεατρικός φορέας αναφέρει ότι «το υφυπουργείο παραδέχεται ότι εμείς πρώτοι ζητήσαμε και επιδιώξαμε διάλογο», καθώς επισημαίνει ότι «τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων είναι γνωστά και καθόλου αμελητέα: τα περισσότερα θέατρα έκλεισαν ή συρρίκνωσαν την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, και ολόκληρες πόλεις βυθίστηκαν σε έναν θεατρικό μεσαίωνα. Η θεατρική δημιουργία εκτός Λευκωσίας είναι κλινικά νεκρή.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδρά στις δηλώσεις Κασσιανίδου το Θέατρο Versus: Προσχηματική η διαβούλευση για «Θυμέλη»

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Με μεγάλη προσοχή και χωρίς καμία έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του Υφυπουργείου Πολιτισμού στην επιστολή μας, που αφορούσε τη συνέντευξη της Υφυπουργού.

Καταρχάς, χαιρόμαστε γιατί σε αυτή την απάντηση το Υφυπουργείο επιβεβαιώνει ορισμένες από τις βασικές του παθογένειες:

Κάθε φορά που γινόταν διαβούλευση για τα θέματα του Θυμέλη, ο στόχος τους δεν ήταν να μας ακούσουν, αλλά να εκδώσουν ένα δελτίο τύπου στα μέσα ή να καλέσουν τα ΜΜΕ για να δείξουν ότι συζητούν. Στην πραγματικότητα, ασκούσαν πολιτική μέσα από τη δημιουργία εντυπώσεων.

Το Υφυπουργείο παραδέχεται ότι εμείς πρώτοι ζητήσαμε και επιδιώξαμε διάλογο, ζητώντας συνάντηση μαζί τους μετά τα ολέθρια αποτελέσματα του σχεδίου που δημιούργησαν. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν επιδιώξαμε πολεμική, αλλά προσπαθήσαμε να υπάρξει συνεννόηση.

Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων είναι γνωστά και καθόλου αμελητέα: τα περισσότερα θέατρα έκλεισαν ή συρρίκνωσαν την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, και ολόκληρες πόλεις βυθίστηκαν σε έναν θεατρικό μεσαίωνα. Η θεατρική δημιουργία εκτός Λευκωσίας είναι κλινικά νεκρή.

Αυτά τα γεγονότα δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς, και δεν αποτελούν πολιτική για να δημιουργούνται εντυπώσεις μέσω των ΜΜΕ, αλλά είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Ο σκοπός των παραπάνω δεν είναι να αμαυρώσουμε το πρόσωπο κανενός, αλλά να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό Υφυπουργείο που να μπορεί, επιτέλους, να παράγει ουσιαστική καί ποιοτική πολιτική.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γ ρ α μ μ ή 1 1 2 της θεατρικής ομάδας UNMUTED

Γ ρ α μ μ ή 1 1 2 της θεατρικής ομάδας UNMUTED

Γ ρ α μ μ ή 1 1 2 της θεατρικής ομάδας UNMUTED

Οι Αγνοημένες

Οι Αγνοημένες

Οι Αγνοημένες

Μπαίνει μελετητής για το Θέατρο ΣΚΑΛΑ - Θα παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό

Μπαίνει μελετητής για το Θέατρο ΣΚΑΛΑ - Θα παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό

Μπαίνει μελετητής για το Θέατρο ΣΚΑΛΑ - Θα παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό

"Ομήρου Οδύσσεια" στη ΣΚΗΝΗ18

"Ομήρου Οδύσσεια" στη ΣΚΗΝΗ18

"Ομήρου Οδύσσεια" στη ΣΚΗΝΗ18