Εγκαινιάστηκε στις 6 Οκτωβρίου και συνεχίζεται μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου, στην οποία έχει τριπλή συμμετοχή και η Κύπρος.

Eleni Papadopoulou Δημοσιεύθηκε 10.10.2011

Θέμα της φετινής Μπιενάλε, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ξανά έπειτα από 25 χρόνια, είναι: SymbiosisΗ Μπιενάλε Νέων Μεσογείου πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε δύο διαφορετικές πόλεις: τη Θεσσαλονίκη και τη Ρώμη. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες μορφές τέχνης, και συμμετέχοντας ενεργά στο γενικότερο σχεδιασμό της εικαστικής διοργάνωσης. Η πόλη ολόκληρη είναι ένας εικαστικός χώρος, με δράσεις να λαμβάνουν χώρα σε στεριά και... θάλασσα, σε βιομηχανικούς χώρους και σε εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία.


Την Κύπρο εκπροσωπούν στη Μπιενάλε οι εικαστικοί Βικτώρια Λεωνίδου και Ελένη Οικονόμου και ο αρχιτέκτονας Νικόλας Πετρίδης.  

Η Βικτώρια Λεωνίδου παρουσιάζει τα έργα «Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι» [επιτοίχια κατασκευή] και «Πράσινη Γραμμή» [εγκατάσταση στο χώρο].


Η Ελένη Οικονόμου παρουσιάζει το έργο «Αρχέτυπα» [εγκατάσταση στο χώρο].

Στις Εφαρμοσμένες Τέχνες η Κύπρος εκπροσωπείται από τον αρχιτέκτονα Νικόλα Πετρίδη το έργο του οποίου αφορά στη δημιουργία Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Πέτρα του Ρωμιού.


_6908


_6873

_6877

_6892

_6916

_6928

_6939

SONY DSC

_6913


_6945


_6948


_6955


_6964


_6968


_7023


SONY DSC


SONY DSC

_6990


_MG_6988


_7008


SONY DSC


SONY DSC




SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ