Αποτελέσματα Διεθνούς Διαδικτυακού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας ΦΕΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.6.2015

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου συνεχίζοντας την πολιτιστική και καλλιτεχνική της δραστηριότητα, τον περασμένο Νοέμβριο, προκήρυξε τον νέο Διεθνή Διαδικτυακό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας.


Μέσω της ιστοσελίδας www.cps-cidpc.com  κλήθηκαν καλλιτέχνες φωτογράφοι από όλες τις χώρες του κόσμου, να συμμετέχουν σ’ αυτό το διεθνές συναπάντημα που φέρνει κοντά λαούς, φυλές και πολιτισμούς, προάγοντας την αγάπη και την συνεργασία απ’ άκρη σ’ άκρη της γης.


Ο διαγωνισμός αυτός, αποτελεί τη συνέχεια τεσσάρων άλλων προηγούμενων διεθνών διαδικτυακών φωτογραφικών διαγωνισμών, που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε η ΦΕΚ από το 2007 μέχρι σήμερα. Πάντα κάτω από την αιγίδα και την συνεργασία των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών για την τέχνη της φωτογραφίας όπως:


FIAP (Federation International de l’Art Photographique)


PSA (Photographic Society of America)


ISF (Image sans Frontiere)


UPI (United Photographers International)


ICS (The Image Colleague Society)


Κάθε επιτυχία - ανάρτηση στο διαγωνισμό μετρά για τη διεκδίκηση των διακρίσεων που προσφέρουν οι πιο πάνω οργανισμοί. Ιδιαίτερη επιθυμία ήταν η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή από Κύπριους φίλους της φωτογραφικής τέχνης γι’ αυτό και υπάρχουν ειδικά βραβεία για τις καλύτερες Κυπριακές συμμετοχές.


 Τα αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία .Συμμετήχαν 726 φωτογράφων από 58 χώρες.Ο συνολικός αριθμός φωτογραφιών που έχουν υποβληθεί ανέρχεται στις 7773.  


Οι συμμετοχές από Κύπριους φωτογράφους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Με συμμετοχή 116 Κυπρίων φωτογράφων και 1230 φωτογραφίες, έχουμε την Κύπρο στην πρώτη θέση, με δεύτερη την Κίνα που έστειλε 108 συμμετοχές.


Από τις  πληροφορίες αυτές γίνεται φανερό πόσο σημαντική είναι η δραστηριότητα αυτή της ΦΕΚ. Με τον πιο απλό τρόπο προβάλλεται η Κύπρος και ο πολιτισμός της.


Η κρίση των φωτογραφιών πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαΐου. Το έργο αυτό ανέλαβε η κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από δύο εξαίρετους καλλιτέχνες και παράγοντες της φωτογραφικής τέχνης, τον Ιωάννη Λυκούρη MFIAP, HonEFIAP από την Αθήνα που είναι Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης FIAP, και το Valerio Perini EFIAP, Hon.FICS ένα διάσημο φωτογράφο από τη Φλωρεντία της Ιταλίας και τέσσερις καταξιωμένους Κύπριους φωτογράφους: Ανδρέας Ανδρέου HonEFIAP, EFIAP/p, PISF, GMICS, Νασσίμ Ελούτ EFIAP,  RISF 3, FISF, Βάσος Στυλιανού ABIPP, AMPA και Ερατώ Καντούνα EFIAP/b.


Επίσημη τελετή για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Διεθνούς  Διαγωνισμού θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 7:30 το βράδυ στο κτήριο Αναστάσιος Λεβέντης του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πανεπιστημιούπολη. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα χαιρετίσουν ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Θα γίνει προβολή 400 περίπου φωτογραφιών που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό καθώς και έκθεση των 40 πιο επίλεκτων φωτογραφιών. Θα επιδοθούν επίσης βραβεία και άλλες διακρίσεις. Στην εκδήλωση όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.



FIAP Gold - Lella Beretta - Italy
FIAP Gold - Lella Beretta - Ιταλία


FIAP Gold - Lin Xie - China
FIAP Gold - Lin Xie - Κίνα


FIAP Gold - Michele Macinai - Italy
FIAP Gold - Michele Macinai - Ιταλία


ICS Gold - Lella Beretta - Italy
ICS Gold - Lella Beretta - Ιταλία


ICS Gold - Constantinos Panayides - Cyprus
ICS Gold -Κωνσταντίνος Παναγίδης-Κύπρος


ICS Gold - Dino Odoardo Gibertoni - Italy
ICS Gold - Dino Odoardo Gibertoni - Ιταλία


ISF Gold - Marion Rapier - UK
ISF Gold - Marion Rapier -Ηνωμένο Βασίλειο


ISF Gold - Andrii Yurlov - Slovakia
ISF Gold - Andrii Yurlov - Σλοβακία


ISF Gold - Majid Obaid Alamri - Oman
ISF Gold - Majid Obaid Alamri - Ομάν


UPI Gold - Stane Vidmar - Slovenia
UPI Gold - Stane Vidmar - Σλοβενία


PSA Gold - Barbara Seiberl-Stark - Austria
PSA Gold - Barbara Seiberl-Stark - Αυστρία


PSA Gold - Istvan Kerekes - Hungary
PSA Gold - Istvan Kerekes - Ουγγαρία


UPI Gold - Achim Koepf - Germany
UPI Gold - Achim Koepf - Γερμανία


UPI Gold - Jeanette Duncan - UK
UPI Gold - Jeanette Duncan - Ηνωμένο Βασίλειο


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ