Οι Draw Collective & It’s all, oh so souvenir to me! δηλώνουν «παρών» στο φετινό Nicosia Pop Up Festival, στο City Plaza.
Το στούντιο Draw Collective σε συνεργασία με την σχεδιαστική πλατφόρμα «It’s all, oh so souvenir to me!» κάνουν μια pop up εμφάνιση στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του 2ου Pop Up Festival του Δήμου Λευκωσίας.
Από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου, αναδιαμορφώνουν ένα κατάστημα στο υπόγειο του City Plaza και στήνουν ένα προσωρινό κατάστημα με δημιουργίες πρωτότυπες και ευρηματικές, που επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν το κυπριακό, αλλά και το ελληνικό σουβενίρ.
Στο pop up store συμμετέχουν με αντικείμενα τους αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, visual artists, κεραμίστες, στυλίστες...
Το στούντιο Draw Collective - η συλλογική πλατφόρμα καλλιτεχνών και σχεδιαστών, που εμπνέονται και δημιουργούν στους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών στην Κύπρο- παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Pop Up Store του το «WECY souvenir project», κατά το οποίο έχουν δημιουργηθεί κυπριακά σουβενίρ με μια εναλλακτική σχεδιαστική προσέγγιση, με γνώμονα πάντοτε τον πολιτισμό μας. Στο φετινό WECY μάλιστα έχουν προστεθεί καινούργιες δημιουργίες, εκ των οποίων κάποιες έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με απόφοιτους φοιτητές πανεπιστημίων, οι οποίοι ασχολούνται επίσης με το κυπριακό προϊόν.
Αξίζει να σημειωθεί πως τo Draw Collective δημιουργήθηκε το 2012 από τον graphic designer, Όμηρο Παναγίδη, τους interior designers Μαρίνα Σωφρονίου και Μάριο Χαραλάμπους, και τον Industrial designer Kωνσταντίνο Οικονομίδη, ως συλλογική πλατφόρμα για Κύπριους, αλλά και ξένους καλλιτέχνες και σχεδιαστές, που εμπνέονται και δημιουργούν στους τομείς της μουσικής, της λογοτεχνίας, της φωτογραφίας, του Ιllustration, του graphic design, καθώς και στους τομείς των αξεσουάρ μόδας, των επίπλων και product design.
Μέσα από τον δημιουργικό χώρο του Draw, φιλοξενούνται εδώ και 2 χρόνια 40-50 σχεδιαστές, τους οποίους “ανανεώνουν” με σκοπό να προωθήσουν, αλλά και να προβάλουν, όσες πιο πολλές δουλειές είναι δυνατόν.
Ένα μάλιστα από τα σημαντικά του project του Draw Collective είναι και το WECY souvenir project. Όλα τα προϊόντα, που είναι ουσιαστικά βασισμένα στον πολιτισμό της Κύπρου, ενσωματώνουν παράλληλα τους ανθρώπους, την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα. Εξάλλου, απώτερος στόχος του project είναι να δημιουργηθεί μέσω της σχεδιαστικής γλώσσας του κάθε προϊόντος ένας συναισθηματικός και αφηγηματικός δεσμός με τον χρήστη.
... καιαπότην«It’s all, oh so souvenir to me!»
H σχεδιαστική πλατφόρμα«It’s all, oh so souvenir to me!», που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013 και χαρακτηρίστηκε πρωτότυπη και ευρηματική, παρουσιάζει μια σειρά από χρηστικά αντικείμενα, τα οποία επαναπροσδιορίζουν την έννοια και το σχεδιασμό του Ελληνικού και κυπριακού σουβενίρ. Προτάσεις, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα με την καινοτομία, το εννοιολογικό ντιζάιν με την ποιότητα και δημιουργούν σουβενίρ που εσωκλείουν έννοιες και υλικά γύρω από ένα χαρακτήρα που μπορεί κανείς να αποκαλέσουμε ως «ελληνικό», ως «κυπριακό».
Το αυθαίρετο γίνεται φωλιά για τα πουλιά, οι μύθοι του Αισώπου φοριούνται σε ποδιές μαγειρικής, πιάτα, κούπες του καφέ, το κέντρο της Λευκωσίας χαράσσεται κι απλώνεται σε γκρι τσιμεντένια σουβέρ, ο ήλιος παίρνει ρόλο τατουατζή, το τρωικό άλογο μεταμορφώνεται σε USB, η Μέδουσα γίνεται καθρέφτης, το χταπόδι και το καλαμάρι πώμα για μπουκάλι του κρασιού, πολλές vintage κυπριακές διαφημίσεις της δεκαετίας ’60 και ’70 μετουσιώνονται σε shopping bags, χρωματιστές γραβάτες και πολυεστερικές τσάντες αποτυπώνουν χάρτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, τρισδιάστατοι ξύλινοι αμφορείς παίρνουν το ρόλο πόμολου ή κρεμάστρας, ενώ ένας τρισδιάστατος ξύλινος γάιδαρος παίρνει μορφή προτομής...
Ανάμεσα τους ονόματα όπως είναι οι A Future Perfect, Σκεύη Αφαντίτη, B612, Costas Bissas, Χρίστος Βλιώρας, Bomba Design, Busy Bee, Brokequeens, Ειρήνη Δεληγεώργη, Νίκη Δημοπούλου, Draw Collective, Evol Eyes by Aggeliki Tsotsoni, IDISTI, Αργυρή Ζέλκα, Constantinos Hoursolou, Jazzt Design, Λίνα Καρανικολάου, Γιάννης Καρλόπουλος, Koukoutsi, Ολυμπία Κρασαγάκη, psarokokalo creative studio – la.trap, Σοφία Λαμπροπούλου, Ιωάννης Μαμουτζής, Mirella Manta, Matalou at home, Meet the Cat, Occhi Concept Store, PloosDesign, Postfolk, Rdesign by Ritsa Anastasiadou, REDO by Maria Mavroudi, Δημοσθένης Σερκετζής, Ζάχος Σταθόπουλος, SKOUMOKY, Καλλιρρόη Σπυρίδωνος, Τάκης Σπυρόπουλος, Sugar Line Productions, Βασιλική Σύρμα, THEIA, thegreekbag by K. Rotsou, Tourvas, The Greek Imp, The Three Dots, Trouve mon Βouton, We Design, Which Cat και πολλοί άλλοι.
+ Στο City Plaza (στο υπόγειο) στην οδό Μακαρίου στη Λευκωσία. Από τις 15 Νοεμβρίου 2014 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2015. ΏρεςΛειτουργίας:Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 13.30 & 15.30 – 20.00.
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή
υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που
παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους.
Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του
περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες
μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε
οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.