4ο Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art [CIPAF]

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.5.2016

Στο Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης και σε δύο Μεταλλεία στο Μιτσερό θα πραγματοποιηθεί το φετινό 4ο Cyprus International Performance Art Festival [CIPAF], το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου 2016.


Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιδρύματος / Μουσείου Νίκου Κουρούσιη, στο Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας (Κόκκινη Λίμνη) και στο Μεταλλείο Κοκκινογιάς στο Μιτσερό στις 11 & 12 Ιουνίου 2016, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει έναν συνδυασμό από μοναδικά φυσικά τοπία και Live Performances.


Τι είναι


Το Cyprus International Performance Art Festival [CIPAF] είναι ένα θεματικό φεστιβάλ το οποίο στην 4η του έκδοση επικεντρώνεται στα site-specific και site-sensitive performances. Αυτό το χρόνο το φεστιβάλ έχει τον τίτλο “New Synchronicities: (no)one’s action, everyone’s celebration” και στοχεύει να κτίσει Νέες Συγχρονικότητες και αντιλήψεις εμπνευσμένες από τη φύση ενόσω θέτει ερωτήματα για την ανθρώπινη μας υπόσταση.


Πριν από το κυρίως δρώμενο, η ιδρύτρια και επιμελήτρια του CIPAF, Χριστίνα Γεωργίου, θα καθοδηγήσει 7ήμερο εντατικό εργαστήριο στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.


Το εργαστήρι θα λάβει χώρα στις τοποθεσίες του φεστιβάλ με σκοπό τη δημιουργία νέων έργων performance art, που η σύλληψή τους αντλείται από το σκεπτικό του φετινού φεστιβάλ.


Στις 11 και 12 Ιουνίου το κοινό θα επισκεφθεί τις φυσικές τοποθεσίες του Μιτσερού για να βιώσει τα live performances, με οργανωμένα λεωφορεία [κράτηση απαραίτητη] τα οποία θα αναχωρήσουν από τη Λευκωσία προς το Μιτσερό και από τη Λεμεσό προς το Μιτσερό και τις δύο μέρες.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης προβολές, το CIPAF Study Room και άλλες δραστηριότητες για το κοινό στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος Νίκος Κουρούσιης.


Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες:


Αντώνης Αντωνίου (Κύπρος), Jose Arispe (Βολιβία), Marina Barsy Janer & Isil Sol Vil (Πουέρτο Ρίκο & Καταλονία), Christian Bujold (Καναδάς), Ria Hartley (Αγγλία), Olga Kozmanidze (Ρωσσία), Άντρη Λαζάρου (Κύπρος), Marta Lodola (Ιταλία/Γερμανία), Martina Marini Misterioso (Ιταλία), Θοδωρής Τράμπας (Ελλάδα)


 

Το πρόγραμμα


Live Performances: 17:00 – 21:00


Τοποθεσίες: Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας (Κόκκινη Λίμνη) & Μεταλλείο Κοκκινογιάς


Προβολές, Study Room & Άλλες Δραστηριότητες: 21:00 - 23:00


Χώρος: Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ




  • Το κοινό θα αναχωρήσει από τη Λευκωσία στις 16:15 & Λεμεσό στις 15:15 με οργανωμένα λεωφορεία.




  • Το κοινό θα ενημερωθεί για τις στάσεις των λεωφορείων όταν προκρατήσει το εισητήριό του.




  • Για τα μέλη του κοινού που επιθυμούν να έρθουν με τα οχήματά τους καλούνται να καταφθάσουν στο Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης στις 16:30.




  • Η κράτηση εισητηρίου και θέσεως για το λεωφορείο είναι απαραίτητες.




  • Συμβουλεύουμε τους επισκέπτες να φορέσουν άνετα παπούτσια για περπάτημα, για τη δική τους άνεση.




Είσοδος


Εισητήρια: €15 ημερήσιο, €25 festival pass (περιλαμβάνει τα βιβλιαράκια του φεστιβάλ & μεταφορικό).


Μειωμένο: €10 ημερήσιο, €15 festival pass – ισχύει για φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους, ανέργους & μέλη του CIPAS.


Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) διοργανώνεται υπό την ομπρέλα του Cyprus International Performance Art Society (CIPAS), ενός μη κερδοσκοπικού/ μη κρατικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2013.


final front cipaf
Artist Andri Lazarou_CIPAF 2016
Artist Antonis Antoniou_CIPAF 2016
Artist Christian Bujold_CIPAF 2016
Artist Jose Arispe_CIPAF 2016
Artist Marta Lodola_CIPAF 2016
Artist Martina Marini Misterioso_CIPAF 2016
Artist Olga Kozmanidze_CIPAF 2016
Artist Ria Hartley_CIPAF 2016
Artist Thodoris Trampas_CIPAF 2016


Marina Barsy Janer & Isil Sol vil
Marina Barsy Janer & Isil Sol Vil, performance art, arte acción, art acció


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ