Πάφος2017 | Ανοικτή πρόσκληση για δημιουργία ντοκιμαντέρ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.11.2016
SAMSUNG CSC

Ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε επαγγελματίες παραγωγούς και κινηματογραφιστές για να υποβάλουν προτάσεις για δημιουργία και παραγωγή ντοκιμαντέρ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, την πρόταση διέπουν οι παρακάτω όροι και προϋποθέσεις:


Α. Γενικό πλαίσιο – Σκοπός της παραγωγής


Ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 προσκαλεί επαγγελματίες παραγωγούς και κινηματογραφιστές να υποβάλουν προτάσεις για τη δημιουργία και την παραγωγή ντοκιμαντέρ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017. Το έργο συνίσταται στη δημιουργία και παραγωγή ενός σύγχρονου και εμπεριστατωμένου ντοκιμαντέρ, το οποίο θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, δράσεις, ανθρώπους – πρωταγωνιστές, την κοινωνική συμμετοχή, καθώς και όλα όσα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού αυτού θεσμού.


Η δημιουργία του ντοκιμαντέρ στοχεύει στην καταγραφή και απεικόνιση της δυναμικής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κατά το 2017 και στην ανάδειξη του προγράμματος του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού. Μέσω του ντοκιμαντέρ επιδιώκεται πέρα από την καταγραφή και την ανάδειξη της Πάφου ως η πρώτη πόλη της Κύπρου που φιλοξενεί τον θεσμό, και οι επιδράσεις και οι αλλαγές που αυτός επιφέρει στην πόλη και τους ανθρώπους της.


Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τόσο σε τηλεοπτικά όσο και σε ηλεκτρονικά μέσα.


Β. Υποβολή προτάσεων


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στο email a.anastasiou@pafos2017.eu, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016.


Η διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ θα αρχίσει από τις 15 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2018 και θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2018.


Η πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει:


Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του αιτητή
Αναλυτική δομή του περιεχομένου του προτεινόμενου σεναρίου (συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων χώρων γυρίσματος, συμμετεχόντων κ.ά.)
Αναλυτικό προϋπολογισμό για το έργο


Ως ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά για το ντοκιμαντέρ ορίζονται τα εξής:


• Διάρκεια 40 μέχρι 60 λεπτά
• Αποτύπωση σε ψηφιακό μέσο


Αποτύπωση για τηλεοπτική χρήση


•Έγχρωμο & ήχος
•Μουσική


Το υπάρχον οπτικοακουστικό υλικό του Οργανισμού τίθεται στην διάθεση του ατόμου που θα αναλάβει την παραγωγή εφόσον το απαιτεί το σενάριο.


Το άτομο που θα επιλεγεί για τη δημιουργία και παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα αναλάβει την υποχρέωση να παραδώσει το έργο σε ψηφιακή μορφή σύμφωνα με τις πιο πάνω τεχνικές προδιαγραφές.


Με την αγορά του ντοκιμαντέρ, ο Οργανισμός αποκτά όλα τα δικαιώματα χρήσης και προβολής του. Ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 διατηρεί το δικαίωμα χρήσης και περαιτέρω δημοσίευσης του έργου ολόκληρου ή μέρους αυτού τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ