Αλέξανδρος Γκραντ Μιχαηλίδης στην γκαλερί Γκλόρια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.2.2019

Γλυπτά και σχέδια παρουσιάζει στη νέα του ατομική έκθεση στην Κύπρο ο Αλέξανδρος Γκραντ Μιχαηλίδης.


Η έκθεση του εικαστικού εγκαινιάζεται στις 26 Φεβρουαρίου στην Γκαλερί Γκλόρια και σε αυτήν παρουσιάζει ένα νέο κύκλο έργων σκοπός του οποίου είναι να εντάξει τον θεατή στη δημιουργική του διαδικασία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέσα από τα γλυπτά και τα σχέδιά του (ο Αλέξανδρος Γκραντ Μιχαηλίδης) θέλει να τονίσει τη σημασία του ακαδημαϊκού μετρήματος στη δουλειά του και με αυτό τον τρόπο ανοίγει στον θεατή ένα παράθυρο σχετικά με τον τρόπο σκέψης του. Με τη χρήση των χωρικών σημείων αναφοράς, όπως οριζόντιες, κάθετες και παράλληλες γραμμές, δημιουργεί τρισδιάστατα γλυπτά τα οποία αντικατοπτρίζουν τη δομική διαδικασία του έργου. Η γοητεία των αξονομετρικών γραμμών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τρισδιάστατων εικόνων νεκρής φύσης αποτελεί τη βάση αυτής της σειράς της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Οξφόρδη το 1983 και μεγάλωσε στην Κύπρο. Έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Camberwell College of Arts (2004-2005) και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Middlesex (2005-2008). Απέκτησε μεταπτυχιακό με ειδίκευση στην λαδομπογιά από το Πανεπιστήμιο Christ Church του Canterbury (2011-2012). Απέκτησε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Nottingham (2017). Τα τελευταία χρόνια διαμένει στη Λευκωσία, όπου εργάζεται ως ζωγράφος και ως δάσκαλος Τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Φινλανδία και έχει παρουσιάσει αρκετές ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο.

+ Εγκαίνια την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στις 19:30 στην γκαλερί Γκλόρια [Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία] και μέχρι τις 12 Μαρτίου 2019. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 10:30 -12:45 και 17:30 – 20:00 Σάββατο, 10:30 -12:45. Πληροφορίες τηλ. 22762605. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ