Bauhaus Open House

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.3.2019

Με την κρατική σχολή Bauhaus ιδρύθηκε το 1919 στη Βαϊμάρη μία από τις πιο πρώιμες και πιο σημαντικές ανώτατες σχολές τέχνης και design. Κανένα σχεδόν άλλο κίνημα δεν επηρέασε τη σύγχρονη τέχνη και αρχιτεκτονική τόσο όσο το Bauhaus.


Ακόμη και σήμερα το Bauhaus είναι σχεδόν συνώνυμο της έννοιας του  μοντέρνου. Με αφορμή τα 100ά του γενέθλια, τα Ινστιτούτα Γκαίτε παγκοσμίως, μαζί με συνεργαζόμενους φορείς, ειδικούς και ενδιαφερόμενους επισκέπτες, θα αναζητήσουν τα ίχνη του Bauhaus και θα διερευνήσουν την ιστορία της επίδρασης του κινήματος - αναζητώντας την κληρονομιά του Bauhaus στην αρχιτεκτονική, το design, την εικαστική τέχνη, τον χορό, το φιλμ, την παιδαγωγική και τη μουσική.



Η Σχολή ιδρύθηκε υπό τη διεύθυνση του αρχιτέκτονα Walter Gropius και η εκπαίδευση σε αυτήν θα συνένωνε σε μια ενότητα την τέχνη και την τεχνική κατάρτιση. Στόχος της Σχολής ήταν η κατάρτιση ενός νέου τύπου καλλιτέχνη, ο οποίος θα σχεδίαζε στο χώρο του design και της αρχιτεκτονικής προϊόντα εξατομικευμένα μεν, αλλά κατάλληλα για τη μαζική παραγωγή. Κι όμως, το Bauhaus δεν προέκυψε από μια ουνιβερσαλιστική αισθητική θεωρία, αλλά πολύ συγκεκριμένα από τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Το ένα και μοναδικό Bauhaus δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Η Σχολή δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα αποκλειστικά γερμανικό φαινόμενο. Η ίδια και το δίκτυό της μπορούν να ιδωθούν πιο πολύ ως σημεία κορύφωσης διαφόρων πρωτοποριακών ρευμάτων. Στη Σχολή Bauhaus δίδασκαν και διδάσκονταν αρχιτέκτονες, εικαστικοί καλλιτέχνες, χειροτέχνες, επιστήμονες, παιδαγωγοί και χορευτές από όλο τον κόσμο. Εξίσου ετερογενή ήταν τα εκάστοτε κίνητρά τους και οι απόψεις τους για τις καλλιτεχνικές παραγωγές.

Με αφορμή τα 100 χρόνια Bauhaus, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου διοργανώνει μαζί με τους εταίρους του και προσκεκλημένους ειδικούς μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Bauhaus Open House, που αποτελείται από εκθέσεις, προβολές, ένα συνέδριο καθώς και μια παράσταση χορού και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαρτίου μέχρι 19 Απριλίου 2019.

Bauhaus Open House – Σειρά εκδηλώσεων / 27.03.-19.04.2019
Bauhaus εκθέσεις

Με αφορμή τα 100 χρόνια Bauhaus, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Bauhaus Open House, που ξεκινούν με δύο εκθέσεις με τίτλο "bauhaus imaginistacollected research" και "Φοίβος Πολυδωρίδης – αντιπρόσωπος του κυπριακού μοντερνισμού" οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Μαρτίου μέχρι 19 Απριλίου 2019.

Στα εγκαίνια των εκθέσεων την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 8μμ θα γίνει σύντομη συζήτηση μεταξύ του αρχιτέκτονα Αλέξη Παπαδόπουλου και του Φοίβου Πολυδωρίδη, για την αρχιτεκτονική στην Κύπρο μέσα από τα χρόνια. Ακολούθως θα πουν λίγα λόγια ο Grant Watson, επιμελητής του bauhaus imaginista, και ο Luca Frei, που σχεδίασε την κατασκευή για την περιοδική έκθεση. Τέλος, το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής Chronos θα παίξει σύγχρονα έργα Ευρωπαίων συνθετών από την εποχή του Bauhaus.

"bauhaus imaginista – collected research"

Το bauhaus imaginista – collected research είναι ένα μεγάλο διεθνές εγχείρημα με αφορμή την 100ή επέτειο της Σχολής. Εστιάζει στην παγκόσμια διάδοση και υποδοχή του Bauhaus και των πολύ διαφορετικών εξελίξεων της ιστορίας του πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης.

Το Bauhaus είχε εξαρχής διεθνή προσανατολισμό. Σπουδαστές και καθηγητές έρχονταν από όλη την Ευρώπη και την Ασία για να ενταχθούν στη Σχολή. Το Bauhaus χαρακτηριζόταν από ετερογένεια και κατά καιρούς υιοθέτησε ιδέες του κινήματος Arts and Crafts, του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού και του σπιριτουαλισμού, του σοβιετικού κονστρουκτιβισμού και του Neues Bauen. Το 1933 το Bauhaus ανέστειλε τη λειτουργία του όταν εθνικοσοσιαλιστές διέλυσαν τη Σχολή με τη βία. Τότε πολλά από τα μέλη της αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Γερμανία. Κατά συνέπεια, το πνεύμα του Bauhaus έφτασε και σε χώρες και πολιτισμούς εκτός των συνόρων της Ευρώπης. Σε συνεργασία με επιστήμονες από τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, το bauhaus imaginista παρουσιάζει αυτή τη διάδοση των ιδεών του Bauhaus σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η έκθεση εμπεριέχει ιδέες, έρευνα, και καταγραφή του bauhaus imaginista. Η κατασκευή που σχεδίασε ο καλλιτέχνης Luca Frei για την περιοδική έκθεση bauhaus imaginista –εν μέρει γλυπτό, εν μέρει αρχιτεκτονική δομή της έκθεσης– έχει σκοπό να λειτουργήσει ως χώρος ανάγνωσης όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ασχοληθούν με τα διάφορα επίπεδα του εγχειρήματος. Μεταξύ αυτών, είναι το ερευνητικό υλικό των επιμελητών, τα κείμενα και το φωτογραφικό υλικό, που σχετίζονται με τα τέσσερα κεφάλαια, καθώς και το υλικό τεκμηρίωσης του διεθνούς προγράμματος bauhaus imaginista του 2018.

Κεντρική θέση στην εγκατάσταση αυτή έχει ένας τερματικός Η/Υ, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεφυλλίσουν το διαδικτυακό περιοδικό του bauhaus imaginista και να εξατομικεύσουν τις εντυπώσεις τους από αυτό εκτυπώνοντας κειμενικό ή φωτογραφικό υλικό και συγκεντρώνοντάς το σε φακέλους που θα διατίθενται.

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ταινιών θα παρουσιάσει νέες αναθέσεις έργων σε σύγχρονους καλλιτέχνες και ερευνητές πάνω σε θέματα και ιστορικές εξελίξεις του Bauhaus. Ανάμεσά τους είναι ο Zvi Efrat, o Kader Attia, η Otolith Group και η Wendelien van Oldenborgh.

 "Φοίβος Πολυδωρίδης – αντιπρόσωπος του κυπριακού μοντερνισμού"

Ο αρχιτέκτονας Φοίβος Πολυδωρίδης, που ζει στη Λεμεσό, είναι ανάμεσα στους μοντερνιστές αρχιτέκτονες της Κύπρου. Τα έργα του Πολυδωρίδη που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μια σύνδεση μεταξύ της αρχιτεκτονικής στην Κύπρο και του κινήματος του Bauhaus.

Ομάδα επιμέλειας: Γραφείο Γιώργου Χατζηχρίστου
Διευθύνων: Γιώργος Χατζηχρίστου
Υπεύθυνο άτομο: Μαρία Γιαννακού
Ομάδα: Μαρία Γιαννακού, Έλλη Μαλαμπανίδου, Χριστίνα Γαλανού, Αναστάσης Μπαλαμπανίδης, Έλενα Καπακιώτου, Γιώργος Χατζηχρίστου.
Συνεργάτης: Αλέξης Παπαδόπουλος
Σάρωση: Αλέξης Παπαδόπουλος, Φειδίας Παυλίδης, Μαρία Γιαννακού

Υλικό: αρχείο Φοίβου Πολυδωρίδη

Με τις θερμές μας ευχαριστίες στον Φοίβο Πολυδωρίδη, που μας παραχώρησε το αρχειακό του υλικό.

Ο Grant Watson είναι επιμελητής και ερευνητής από το Λονδίνο. Στα πιο πρόσφατα του πρότζεκτ ανήκουν το “How We Behave with If I Can’t Dance” στο Άμστερνταμ. Σε κινηματογραφημένες συνεντεύξεις που έλαβαν χώρα σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Σάο Πάολο, τη Βομβάη και το Λος Άντζελες, εξετάστηκαν ερωτήματα γύρω από τη ζωή και την πολιτική. Ανάμεσα σε άλλα πρόσφατα πρότζεκτ που επιμελήθηκε ανήκουν τo “Practice International” που παρουσιάστηκαν στο Iniva του Λονδίνου, το Iaspis της Σουηδίας και το Casco της Ολλανδίας, το “Keywords” στο Tate Liverpool καθώς και οι ερευνητικές συνεργασίες Practice International και Tagore, Pedagogy and Contemporary Visual Cultures, οι οποίες ασχολούνται με διακρατικά ερωτήματα μέσα από την τέχνη. Επιπλέον, ο Watson ανέπτυξε πολυάριθμα μεγαλεπίβολα έργα σε σχέση με υφάσματα και την ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας, σε σχέση με τη σύγχρονη τέχνη.

Ο Watson διετέλεσε Ανώτερος Επιμελητής στο “Institute of  International Visual Arts” στο Λονδίνο (2010-2014), Επιμελητής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αμβέρσας (2006-2010) και Επιμελητής Εικαστικών Τεχνών στο Project, Δουβλίνο (2001-2006).

 Ο Luca Frei, γεννήθηκε το 1976 στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Μάλμο της Σουηδίας. Το έργο του, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μέσων όπως το σχέδιο, το κολάζ, η ζωγραφική, η εγκατάσταση, το βίντεο και η φωτογραφία, εξελίσσονται συχνά ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, υπό μορφή αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων, αφηγηματικών περιβαλλόντων ή εκθεσιακών δομών, που καλούν το κοινό για συμμετοχή και διάλογο. Οι θεματικές του περιλαμβάνουν τη μέτρηση του χρόνου, τη σχέση μεταξύ σώματος και αρχιτεκτονικής και την αντιπαράθεση ιδιωτικού και δημόσιου χώρου.

Είναι αναπληρωτής καθηγητής για προπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών και στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας, στην Κοπεγχάγη. Ο Frei είχε ατομικές εκθέσεις στη Barbara Wien στο Βερολίνο, στο Kunsthaus Glarus, στο Bonner Kunstverein και στο Lunds Konsthall. Συμμετείχε επίσης στις μπιενάλε στο Κάιρο, στην Πράγα και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σε εκθέσεις στο Edinburgh City Art Centre, Van Abbemuseum in Eindhoven, Centre Pompidou στο Παρίσι και Moderna Museet στη Στοκχόλμη. Πρόσφατα, είχε εκθέσεις στο Malmö Konsthall, την Azkuna Centroa Bilbao, την Tate Liverpool, τη ΜΗΚΑ, την Αμβέρσα και το Nottingham Contemporary.

Για το Corresponding With ο Luca Frei σχεδιάζει μια παρουσίαση ή καλλιτεχνική εντύπωση της έκθεσης για το Bauhaus, η οποία δημιουργήθηκε το 1931 στην Ακαδημία Τεχνών του Τόκιο από τον Renshichiro Kawakita σε συνεργασία με τον  Takehiko Mizutani. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει μια γλυπτική εγκατάσταση με φωτογραφική τεκμηρίωση καθώς και με ηχητικό στοιχείο. Ο Frei θα δημιουργήσει και τα σχέδια για τα έπιπλα που είναι μέρος της έκθεσης.

ΜΕΡΑ&ΩΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ: Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 8μ.μ.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 12:00 και 16:00 – 20:00

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα εκδηλώσεων, Goethe-Institut Zypern,

Λεωφ. Μάρκου Δράκου 21, 1102, Λευκωσία

ΓΛΩΣΣΑ: Γερμανικά, Αγγλικά, Ελληνικά

ΤΙΜΗ: Ελεύθερη είσοδος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de

Διάρκεια έκθεσης: 27.03.-19.04.2019

'Ωρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 12:00 και 16:00 – 20:00

Εγκαίνια έκθεσης και συναυλία: Τετάρτη 27.03. στις 20:00

Τελική γιορτή: Παρασκευή 19.04. στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου
Bauhaus – μοντέλο και μύθος

Προβολή ταινίας

Πέμπτη 28.03. στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου



MeisterhaeuserGropius_1925-26_Dessau09 © absolut Medien GmbH


Συνέδριο Bauhaus

Τετάρτη 03.04. στις 17:30  στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Με αφορμή τα 100 χρόνια Bauhaus, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα το Bauhaus και τις επιρροές του την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 5:30μ.μ.. Στο συνέδριο οι προσκεκλημένοι ομιλητές και ειδικοί παρουσιάζουν, συζητούν και αναλύουν το Bauhaus από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η κεντρική διάλεξη είναι από την καθηγήτρια Δρ Magdalena Droste, πρώην διευθύντρια του Αρχείου του Bauhaus στο Βερολίνο (Bauhaus-Archiv für Gestaltung Berlin), η οποία θα δώσει μια εις βάθος παρουσίαση για το Bauhaus, καλύπτοντας την ιστορία του, τις αλλαγές που επήλθαν με τον καθένα από τους 3 διευθυντές του, τις ιστορικές εξελίξεις και πώς αυτές επηρέασαν τη σχολή, φτάνοντας στη σημερινή μέρα, 100 χρόνια μετά την ίδρυση της σχολής Bauhaus το 1919.

Οι ακόλουθες διαλέξεις παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές του Bauhaus και τις επιρροές του. Η Tatiana Efrussi μας ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση, ο Δρ Miodgrag Suvakovic στα Βαλκάνια και η Παναγιώτα Πύλα μας επιστρέφει στην Κύπρο.

Πρόγραμμα συνεδρίου

17:30     Κύρια διάλεξη: Το Bauhaus

Καθηγήτρια Δρ. Magdalena Droste, πρώην διευθύντρια του Αρχείου Bauhaus στο Βερολίνο

Q&A

18:55     20' διάλειμμα

19:15     "bauhaus-erfahrungen nicht anwendbar" ("εμπειρίες του bauhaus – μη εφαρμόσιμες" ) – αρχιτέκτονες Bauhaus στη Σοβιετική Ένωση, Tatiana Efrussi, Παρίσι Ιστορικός τέχνης και καλλιτέχνης

19:45     Η επιρροή του Bauhaus στην περιοχή των Βαλκανίων στους τομείς της τέχνης, του ντιζάιν και της αρχιτεκτονικής, Καθηγητής Δρ. Miodrag Suvakovic, Βελιγράδι

Καθηγητής εφαρμοσμένης αισθητικής & θεωρίας της τέχνης και μέσων και Πρύτανης του Τμήματος Μέσων και Επικοινωνιών, Βελιγράδι, Σερβία.

20:15     Η επιρροή του Bauhaus στην Κύπρο / κυπριακός μοντερνισμός

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ. Παναγιώτα Πύλα, Λευκωσία

Αρχιτεκτονικός ιστορικός και θεωρητικός και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

20:45     Τέλος προγράμματος

ΜΕΡΑ&ΩΡΑ: Τετάρτη 3 Απριλίου στις 5:30-9:00μμ

ΧΩΡΟΣ: Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Μιχαήλ Γεωργαλλά, Έγκωμη, Λευκωσία

ΓΛΩΣΣΑ: Αγγλικά

ΤΙΜΗ: Ελεύθερη είσοδος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de



DastriadischeBallett-04 © absolut Medien GmbH

Bauhaus και χορός

Παράσταση χορού και προβολή ταινίας

Το Bauhaus δεν περιοριζόταν στο μινιμαλιστικό και επαναστατικό ντιζάιν, καθώς συχνά φιλοξενούσε θεματικά πάρτι μεταμφιεσμένων και βραδιές θεάτρου και χορού. Σε αυτή την εκδήλωση, διερευνώνται οι πτυχές του Bauhaus που αφορούν τον χορό και τα κοστούμια, μέσω χορευτικών παραστάσεων με ειδικά σχεδιασμένες τρισδιάστατες κατασκευές επεκτάσεις του σώματος και προβολή ταινίας.

Το «Knot», ένα έργο γκουάς σε χαρτί της Anni Albers, από το 1947, αποτέλεσε έμπνευση για τη χορογράφο Αριάννα Οικονόμου. Ακολουθεί την κίνηση των τριών κλωστών, σε κίτρινο, κόκκινο και μπλε, για να δημιουργήσει μια χορογραφία ως μια διαφορετική ερμηνεία του έργου της Anni Albers.

Στη συνέχεια η ταινία «Το τριαδικό μπαλέτο» του Oskar Schlemmer (30 λεπτά) μας οδηγεί κατευθείαν στον κόσμο του Bauhaus και το διάσημο του μπαλέτο. Έκανε πρεμιέρα στην Στουτγκάρδη, στις 30-31 Σεπτεμβρίου 1922, με μουσική σύνθεση του Paul Hindemith, μετά από σειρά μορφοποιητικών παραστάσεων από το 1916. Το μπαλέτο έγινε o πιo πολυερμηνευμένος καλλιτεχνικός avant-garde χορός.

Ο Oskar Schlemmer άρχισε να συλλαμβάνει το ανθρώπινο σώμα ως ένα νέο καλλιτεχνικό μέσο. Είδε το μπαλέτο και την παντομίμα ως ελευθερία από τις ιστορικές αποσκευές του θεάτρου και της όπερας. Έτσι, ήταν ήταν ικανός να παρουσιάσει τις ιδέες του της χορεογραφημένης γεωμετρίας, του ανθρώπου ως χορευτή μεταμορφωμένο από το κοστούμι, να κινείται στο χώρο.

Αμέσως μετά, τρεις χορευτές εμφανίζονται σε ειδικά σχεδιασμένες επεκτάσεις του σώματος, παρουσιάζοντας μια νέα ερμηνεία του τριαδικού μπαλέτου του Oskar Schlemmer, σχεδόν 100 χρόνια μετά από την πρεμιέρα του, το 1922.

Οι τρισδιάστατες κατασκευές επεκτάσεις του σώματος που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την παράσταση χορού, δημιουργήθηκαν από φοιτητές της Μελίτας Κούτα του Τμήματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Dance Gate Lekfosia ευχαριστεί τη Στέγη Χορού Λευκωσίας για τη συνεργασία.

Παράσταση χορού:

Χορογραφία: Αριάννα Οικονόμου

Χορευτές: Στέφανη Παστελλά, Σωτήρης Σωτηρίου, Μπελίντα Παπαβασιλείου, Ιάνθη Οικονόμου

Σχεδιασμός κοστουμιών: Χρύσανθος Διαμαντάκης, Κλεάνθης Κωνσταντίνου, Miriam Grant, Χριστίνα Γεωργιάδου, Έλενα Χατζηγεωργίου, Ναυσικά Δημητρίου

Προβολή ταινίας:

«Το τριαδικό μπαλέτο» του Oskar Schlemmer (1922)

Σενάριο και χορογραφία: Margarete Hasting, Franz Schömbs, Georg Verden

Μουσική: Erich Ferstl

Χορευτές: Edith Demharter, Ralph Smolik, Hannes Winkler

Πέμπτη 11.04. στις 20:00 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις



Για ολόκληρο πρόγραμμα εκδηλώσεων Bauhaus Open House:

www.goethe.de/kypros/bauhausimhaus

Ημερομηνίες: Τετάρτη 27 Μαρτίου – Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Τοποθεσίες: Goethe-Institut Zypern, Λεωφ. Μάρκου Δράκου 21, 1102, Λευκωσία

Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Μιχαήλ Γεωργαλλά, Έγκωμη, Λευκωσία

Στέγη Χορού Λευκωσίας, Παρθενώνος 25, 1105 Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία

Γλώσσα: Γερμανικά, Αγγλικά

Ελεύθερη είσοδος

Πληροφορίες: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ