CyFi Film Festival 2018: όλες οι δράσεις

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.5.2018

Το GeekOtopos Collaborative Hive παρουσιάζει το CyFi Film Festival, το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κύπρο που εξειδικεύεται στο φανταστικό, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Εκτός από προβολές ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους το φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένα σεμινάρια με επαγγελματίες του χώρου.


Το CyFi Film Festival θα γίνει παράλληλα με το Eyekon Comic Con που βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Μέσο της συνεργασίας αυτής, σημαντικό μέρος των προβολών θα διοργανωθούν στο θερινό αμφιθέατρο Orbis του πανεπιστημίου κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Θα προβληθούν οι εξής ταινίες:

programmacyfi




Παράλληλες εκδηλώσεις:

Πέρα από τη διοργάνωση προβολής ταινιών φαντασίας το πρόγραμμα του CyFi Film Festival εμπλουτίζεται με παράλληλες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κάλεσαν ένα από τους πιο γνωστούς concept artists για ταινίες και βιβλία φαντασίας στον κόσμο, τον Αγγλο-Kύπριο Chris Achilleos, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο φεστιβάλ, και θα πραγματοποιήσει master-class στο Eyekon Comic Con στις 26 Μαΐου στις 18:00. Ο Chris Achilleos έχει δημιουργήσει πόστερ, concept designs και εξώφυλλα για μερικά από τα σημαντικότερα franchises φαντασίας των τελευταίων 30 ετών (HEAVY METAL, WILLOW. DOCTOR WHO, STAR TREK) που έχουν αγαπηθεί από το κοινό παγκόσμια.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαΐου, με την πραγματοποίηση του πρώτου κυπριακού Geek Pride Day. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο θεσμό που πρώτη φορά έρχεται στο νησί και γιορτάζει την Geek κουλτούρα. Από το The Mall of Cyprus θα ξεκινήσει η παρέλαση με το σύνθημα «Geek is the new Cool» προς το K-Cineplex για μια μυστική πρώτη προβολή της πιο πολυσυζητημένης ταινίας της χρονιάς. Αμέσως μετά την προβολή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Taco Bell στην Θεμιστοκλή Δέρβη με πολλές εκπλήξεις.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ καθώς και τις παράλληλες εκδηλώσεις του.

Το φεστιβάλ στηρίζουν: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Taco Bell, Eyekon Comic Con,
European University Cyprus, Gamers'Boulevard και το Europa Plaza Hotel.

Ο Αντρέας Splash Κυριάκου και ο Φρίξος Μασούρας μιλούν στον Πολίτη 107,6 Fm και στον Δημήτρη Γεωργίου για το CyFi Film Festival:



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ