Αναβολή: Έργα του Γιώργου Ματσαγγίδη στην γκαλερί Γκλόρια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.8.2019

Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2020


Ο Γιώργος Ματσαγγίδης γεννήθηκε στη Λάρνακα. Παρακολούθησε Θεολογία, Ζωγραφική και Διακοσμητική στην Αθήνα. Παρουσίασε έργα του στην Αθήνα, το Βέλγιο, Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Έργα του υπάρχουν στην Κρατική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη Δήμου Λάρνακας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές ανάμεσα στις οποίες και του μακαριστού πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα με τη ζωγραφική, ο Γιώργος Ματσαγγίδης βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου για το βιβλίο του «Η Κανέλω και εγώ» και από το Υπουργείο Παιδείας για την εικονογράφηση του βιβλίου του «Ιστορίες του μικρού Λεμί».

GMATSAGGIDES_GLORIA2019A


«Μακριά από εντυπωσιακούς χρωματισμούς και σύμβολα, ο καλλιτέχνης καταπιάνεται με πράγματα απλά και καθημερινά, ξεχασμένα, λησμονημένα ίσως, μα που μας γεμίζουν με μνήμες γαλήνης και ηρεμίας: ένα κανάτι στο παράθυρο, ένα χελιδόνι στον ουρανό, ένα ρόδι, δυο μήλα, ένα ανθισμένο κλαδί. Μετά τις υπέροχες μινιατούρες που εξέθεσε πέρυσι στη Λάρνακα, οι νεκρές φύσεις έρχονται να συμπληρώσουν τον κύκλο μιας ασάλευτης ειρήνης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ομορφιά των απλών πραγμάτων» αναφέρεται για τα νέα έργα που θα παρουσιάσει ο ζωγράφος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ