«Βραβείο Δημοκρατίας» στον Τάκη Χατζηδημητρίου

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 18.9.2018

Η οργάνωση πολιτών «Πολιτεία», τίμησε με το «Βραβείο Δημοκρατίας» τον Τάκη Χατζηδημητρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στην  αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοσιογραφικής Εστίας.


Το «Βραβείο Δημοκρατίας» είναι το τέταρτο κατά σειρά που απονέμεται στην Κύπρο, από την οργάνωση πολιτών «Πολιτεία», με την ευκαιρία του ετήσιου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δημοκρατίας (κάθε 15η Σεπτεμβρίου).

Ο Δρ Νίκος Περιστιάνης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πολιτείας» άνοιξε την εκδήλωση με μια ιστορική ανασκόπηση της εξέλιξης του θεσμού της Δημοκρατίας στον κόσμο. Τόνισε την ανάγκη στήριξης της Δημοκρατίας από τους πολίτες μιας χώρας και αναφέρθηκε στην προσφορά του Τάκη Χατζηδημητρίου.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Γιώργος Κουμουλλής – κοινωνικός επιστήμονας, οικονομολόγος και αρθρογράφος, ανέλυσε τα υπερ και τα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική δράση του τιμηθέντα, σε σχέση με τον αντιχουντικό αγώνα (ως Γεν. Γραμματέας της Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα).

Μετά την απονομή της τιμητικής πλακέτας από τη Δρ Χριστίνα Βαλανίδου, Πρόεδρο της οργάνωσης πολιτών «Πολιτεία», ο κ. Χατζηδημητρίου στην αντιφώνησή του τόνισε ότι θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος και αγάπη τον αγώνα του για τη δημοκρατία, την ειρήνη και την επανένωση του τόπου μας.

Το πολιτιστικό κομμάτι της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Δρ Γιώργος Μολέσκης, λογοτέχνης και ποιητής, με την απαγγελία ποιημάτων από Κύπριους ποιητές (Ε/Κ και Τ/Κ) με θέμα «Δημοκρατία και Πολιτική στην Κύπρο».

Υπεύθυνη για το συντονισμό - παρουσίαση ήταν η λειτουργός επικοινωνίας της οργάνωσης πολιτών «Πολιτεία» κ. Δόξια Μηνά.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ