Βασίλεια Αναξαγόρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.10.2018

Ποια είσαι;

Ονομάζομαι Βασίλεια Αναξαγόρου και είμαι καλλιτέχνης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, Ιστορία στο Goldsmiths College στο Ηνωμένο Βασίλειο και Fine Arts στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη.

Τι κάνεις;
Μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο άνοιξα το δικό μου εργαστήρι στη Λάρνακα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζω κάποιες εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οι εκθέσεις αφορούν άμεσα το γυναικείο σώμα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα. Στόχος μου είναι μέσα από τη δουλειά μου να εξωτερικεύσω ανησυχίες και να διερευνήσω την ψυχολογική ή και σωματική κακοποίηση των γυναικών μέσα από φωτογραφικό υλικό και έπειτα μέσα από άλλα εικαστικά μέσα.

Τι θέλεις;
Θεωρώ ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί μέσα από το έργο του να εκφράσει ανησυχίες, προβληματισμούς και φόβους που να αγγίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον στο οποίο και ο ίδιος αποκτά βιώματα. Στόχος μου είναι να ξεπερνώ διαρκώς τον εαυτό μου όπως μπορώ με διαδραστικό, αφυπνιστικό και επίκαιρο τρόπο. Τα δικά μου βιώματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργική μου διαδικασία και στην ψυχοσύνθεσή μου. Θέλω να συνεχίσω να δημιουργώ και να εμπλέκομαι στα κοινά, να εκφράζω ιδέες, συναισθήματα, πάντα με ειλικρίνεια σε αυτό που κάνω.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ