Γιώργος Μπίζιος

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.11.2019

Ποιος είσαι;


Ονομάζομαι Γιώργος Μπίζιος, είμαι 26 χρονών, κατάγομαι από τη Λεμεσό και είμαι μουσικός. Τα τελευταία έξι χρόνια κατοικούσα κυρίως στην Ολλανδία όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην 'τζαζ και ποπ' κιθάρα στο κονσερβατόριο του Άρνεμ. Μόλις επέστρεψα στην Κύπρο, με σκοπό να δώσω χρόνο στον εαυτό μου να ανασυγκροτηθεί προτού προχωρήσω σε μελλοντικά σχέδια.

Τι κάνεις;

Μέσα από την αγάπη μου για την τζαζ, δημιουργήθηκε η ανάγκη να πειραματιστώ με τον αυτοσχεδιασμό και να εμβαθύνω στις διάφορες μορφές και παραμέτρους που μπορεί να πάρει, είτε στο πλαίσιο της σύνθεσης, του ελεύθερου είτε ακόμα και σε σχέση με άλλες τέχνες.
Αυτό με παρότρυνε να αρχίσω να αντιλαμβάνομαι τη μουσική, πέρα από τη βασική της έννοια, ως ήχο που εγώ καλούμαι να παραποιήσω βάσει της "εικόνας" που θέλω να δημιουργήσω. Ως αποτέλεσμα, άρχισα να εξερευνώ παράλληλα καινούργιους τρόπους προσέγγισης του οργάνου με στόχο να προβάλω αυτές τις εικόνες στον ακροατή, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να τους δώσει τη δική του ερμηνεία, και με αυτό τον τρόπο να συνδημιουργήσουμε. Πέρα από την προσωπική μου μπάντα, 'Renato's Journey in the Vortex' (NL) που ασχολείται με ελεύθερη και εναλλακτική τζαζ, έχω εμπλακεί σε διάφορα interdisciplinary πρότζεκτ σε Κύπρο και Ολλανδία με είδη όπως χορό, performance art και μουσικό θέατρο (όπου με χαρά βλέπω πως η προσωπική μου προσέγγιση στο αντικείμενο έχει θετική ανταπόκριση.) Παρόλο που έλειπα τον τελευταίο καιρό, προσπαθούσα να είμαι ενεργός στον χώρο των τεχνών στην Κύπρο παρουσιάζοντας διαφορετικές δουλειές και συνεργασίες σε φεστιβάλ όπως το περσινό 'Jazz and World Music Showcase' στο Ριάλτο, στο φεστιβάλ "Ξαρκής" και στο Yard.residency19 στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με το ("σόλο") πρότζεκτ μου, ενώ παράλληλα συμμετέχω μουσικά σε δύο μικρού μήκους ταινίες του σκηνοθέτη Λούκα Σταύρου σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τι θέλεις;

Όσον αφορά την Κύπρο, θα ήθελα να δω τον αυτοσχεδιασμό να αποκτά μια επίσημη θέση στα προγράμματα παιδείας.

+ instagram@george.bizios | Youtube: George Bizios

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ