«Picturing - Framing Migration»: Μετανάστευση σε εικόνες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.11.2018

Μία πρωτοβουλία του Κέντρου Πληροφόρησης EuropeDirect(EDIC) Λευκωσίας αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας «Picturing - Framing Migration» στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν δώδεκα έργα με κεντρικό θεματικό άξονα τη μετανάστευση.


Η Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με ένα αυξανόμενο ρυθμό μετανάστευσης, εξαιτίας κυρίως των ασταμάτητων συγκρούσεων και της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι ακόμη πιο εμφανές στις μεσογειακές χώρες. Πολλοί από αυτούς τους μετανάστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας μία πιο ασφαλή ζωή με μεγαλύτερες ευκαιρίες για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Τώρα αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ενταχθούν σε νέες κοινωνίες.

«Νιώσαμε συγκίνηση»

Αυτό το μεταναστευτικό φαινόμενο είναι που απεικόνισαν με το φωτογραφικό τους φακό ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, λαμβάνοντας μέρος σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2018. Τα επιλεχθέντα έργα-δώδεκα στο σύνολο- θα φιλοξενηθούν για 30 ημέρες στο Home Gallery-Σπίτι της Συνεργασίας. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την καθημερινή ζωή των μεταναστών και των προσφύγων στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Η υπεύθυνη του Europe Direct Λευκωσίας Acelya Ozel ανέφερε σχετικά : «θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για την αποστολή αυτών των εξαιρετικών φωτογραφιών. Νιώσαμε συγκίνηση και ταπεινοφροσύνη με όλες τις συμμετοχές». Οι φωτογραφίες στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν και να διηγηθούν ιστορίες από μια διαφορετική οπτική γωνιά.

Τί είναι το EuropeDirect Λευκωσίας;

Το Κέντρο Πληροφόρησης EuropeDirect (EDIC) Λευκωσίας, αποτελεί μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου που αριθμεί περισσότερα από 400 κέντρα σε 28 κράτη μέλη της ΕΕ με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το EDIC διοικείται από τον Σύνδεσμο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και φιλοξενείται στο Σπίτι της Συνεργασίας στην ζώνη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών στην Λευκωσία. Ο γενικός στόχος του EDIC είναι να ενημερώσει τους πολίτες της ΕΕ σε ολόκληρο το νησί σχετικά με τα δικαιώματά τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους. Επίσης το Κέντρο στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εφαρμόζεται στην Κύπρο. Παρέχονται επίσης πληροφορίες για τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, επιχορηγήσεις και ευκαιρίες χρηματοδότησης που διατίθενται σε άτομα και οργανισμούς στην Κύπρο, με στόχο την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης και εκπαίδευσης των πολιτών. Με τη μοναδική του θέση στην Buffer Zone του ΟΗΕ, το EDIC στοχεύει στην καθημερινή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στο Home Gallery (28 Μάρκου Δράκου, Λευκωσία), στις 18:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 – 17:00, Τετάρτη 9:00-13:00. Είσοδος Ελεύθερη. Πληροφορίες: 22445740



Ένθετο κάτω από φωτογραφία: Η έκθεση αποτελεί μια πρωτοβουλία του EDIC Λευκωσίας, χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ένθετο μικρό: Οι φωτογραφίες στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν και να διηγηθούν ιστορίες

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ