«Stop» στην Γκαλερί Γκλόρια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.11.2018

Η Γκαλερί «Γκλόρια», επέλεξε να υποδεχτεί το νέο έτος,  με την εικαστική πρόταση «STOP» του Κίκου Λανίτη  που πάντα εκπλήσσει με τις πολιτικοκοινωνικές του θέσεις και την μοναδική του εικαστική γραφή. Στον ημιώροφο της γκαλερί θα συνυπάρχει έκθεση φωτογραφίας της  Αννίτας,  που ξεχωρίζει τόσο για τον ιδιαίτερο τρόπο που βλέπει τις θεματικές της προτάσεις, όσο και για τις πρωτοποριακές εκτυπώσεις της.


Από την παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου παραμονή των επίσημων εγκαινίων της έκθεση (9  -  27 Ιανουαρίου 2019) η Γκαλερί θα λειτουργεί  κανονικά  (τις εργάσιμες γιορτινές μέρες) για τους πολυπληθείς φίλους και συνεργάτες της για μια πρώτη παρουσίαση των έργων και γιορτινές ευχές.

STOP

Αυτό που θεωρούμε διανόηση δεν είναι τίποτα άλλο από κομμάτι της γνώσης που περιπλέκει (χειρίζεται) το απλό.

Η διανόηση ξεπηδά όταν η όραση  τυφλώνεται.

Οι οραματιστές δεν έχουν  σχέση με διανοητές και ακαδημαϊκούς που έχουν σαν εργαλεία αναμασημένες  ιδέες.

Η τέχνη αγαπά την ανωνυμία. Αν ξεχωρίζει με κουδούνια και διάφορους τρόπους  φωναχτά, εξαπατά τον κόσμο και τον εαυτό της. Το ανακάτωμα της τέχνης με ιδέες δεν την τρέφει, αντίθετα την οξειδώνει και την αχρηστεύει σαν μέσον αντίστασης.

Εξευτελίζουμε, μετακινούμε βίαια και δολοφονούμε αδιάκριτα κάθε είδος ζωής και ενώ η καταστροφή του πλανήτη και η εξαφάνιση πολιτισμών είναι οφθαλμοφανές , κανείς δεν φωνάζει “STOP”, γιατί η όραση μας έχει τυφλωθεί. 

Οι εργάτες της διανόησης στην εκπαίδευση, των συνεδρίων και των κογκρέσων θα αναλώνονται με κάτι που ήδη έχει πεθάνει.

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, 7.30 μμ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ