Light Gallows| Έκθεση Μαρίνας Ξενοφώντος και Κυριακού Κυριακίδη στο Άμστερνταμ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.8.2020

Η Μαρίνα Ξενοφώντος και ο Κυριάκος Κυριακίδης συμμετέχουν στην έκθεση Light Gallows στο project space bologna.cc στο Άμστερνταμ από τις 29 Ioυλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου.


Τα γλυπτά έργα που εγκαταστάθηκαν στην έκθεση δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες από τη Μαρίνα και τον Κυριάκο καθώς δούλευαν μαζί στη Λεμεσό. Στάλθηκαν στο Άμστερνταμ μέσω ταχυδρομείου και όπως περιγράφει η επιμελήτρια της έκθεσης «μοιάζουν με μια σειρά από τραχιές ποιητικές χειρονομίες.»

To bologna.cc οργανώθηκε από τον Ιvan Cheng, εικαστικό και περφόρμερ τον Νοεμβριο του 2017 και η συγκεκριμένη έκθεση δρα ως ένας επίλογος που θα σημάνει το τέλος του προγράμματος στον χώρο. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι το βίντεο «We were supposed to have fun», ένα χρονολογικό αρχείο της Μαρίνας Ξενοφώντος που ξεκίνησε το 2011 και βρίσκεται σε εξέλιξη, μια μακέτα σε σχήμα καρδίας δανεισμένη από μια διαφημιστική εκστρατεία του 1993 «Art is Love» του οίκου μόδας Μοschino με προσωπικές φωτογραφίες των καλλιτεχνών, φωτιστικά ομώνυμα της έκθεσης φτιαγμένα σε σχήμα κρεμάλας και παιδικά αμπαζούρ από το κατάστημα ηλεκτρονικών «Sunlight» που αναβοσβήνουν με ακανόνιστο ρυθμό.






Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ