Μιχάλης Κουλουμής

20.2.2011

Ο Μιχάλης Κουλουμής παίζει βιολί και ετοιμάζει δίσκο

Τι έκανες;

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια μουσικών, όπου τα ακούσματα και οι μελωδίες από παραδοσιακά τραγούδια ήταν το προζύμι μέσα στο οποίο θα διαπλαθόταν η σχέση μου με τη μουσική. Η επαφή μου με τη δυτική μουσική αρχίζει από τα μαθητικά χρόνια, όταν παρακολούθησα κλασικό βιολί με καθηγητή τον Γιώργο Ζυμπουλάκη. Οι προσωπικές μου αναζητήσεις, όμως, με οδήγησαν στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Έλαβα πτυχίο παραδοσιακού βιολιού από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, με καθηγητή τον Γιώργο Μαρινάκη, ενώ παρακολούθησα masterclass βιολιού με τον Baki Kemanci στην Κωνσταντινούπολη, τον Στάθη Κουκουλάρη και τον διακεκριμένο βιολονίστα Nedim Nalbantoglu, καθώς και σεμινάρια οθωμανικής κλασικής μουσικής με τον Omer Erdogdular και ενορχήστρωσης με τον Ross Daly. Εμφανίστηκα σε διάφορα μουσικά προγράμματα της κυπριακής και ελληνικής τηλεόρασης. Η τελευταία μου δισκογραφική συνεργασία ήταν με τη Nανά Μούσχουρη, ενώ συνεργάστηκα με καλλιτέχνες όπως οι Ελένη Βιτάλη, Χρόνης Αηδονίδης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Μπάσης, Άννα Βίσση, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Χρήστος Τσιαμούλης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σωτηρία Λεονάρδου, Σοφία Παπάζογλου, Γιώτα Βέη, Χρήστος Σίκκης.

Τι κάνεις;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην Κύπρο, όπου συμμετέχω σε διάφορες μουσικές παραγωγές του ΡΙΚ, ενώ με το μουσικό σχήμα “Άρωμα Ανατολής”, του οποίου έχω την καλλιτεχνική επιμέλεια, παρουσιάζουμε παραστάσεις με θέμα τη μουσική παράδοση της καθ’ ημάς Ανατολής, σε διάφορες πόλεις της Κύπρου και της Ελλάδας. Επίσης, συμμετέχω σε συναυλίες και ηχογραφήσεις Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τι θα κάνεις;

Θα συνεχίσω τις σπουδές μου στο Rotterdam Conservatoire (Codarts), με εξειδίκευση στο Violin Performance in World music. Παράλληλα, τους επόμενους μήνες, ετοιμάζω την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, με δικές μου συνθέσεις και άλλων συνθετών, καθώς και διασκευές από παραδοσιακή και λόγια μουσική της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.


You May Also Like

Βασιλική Ριαλά

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Βασιλική Ριαλά, κατάγομαι από την όμορφη Λευκωσία και είμαι 24 χρονών. ...

Πέτρος Στυλιανού

Ο Πέτρος Στυλιανού διεκδικεί το διεθνές βραβείο ανερχόμενου σχεδιαστή Ποιος είσαι;Ονομάζομαι Πέτρος Στυλιανού. Είμαι ...

Children At Play Workshop

O Mike Χριστοφίδης παίζει στο εργαστήρι του και φτιάχνει ό,τι του έρθει Ποιος είσαι; ...

Βιολέττα Θεοδωρίδου

Ποια είσαι;  Μια νέα ηθοποιός με 519 προσωπικότητες, ένα χαμόγελο και άπειρα ερωτηματικά. Καταφύγιο ...

Νεφέλη Τσιούτη

29.5.2011 Η Νεφέλη Τσιούτη χορεύει, διδάσκει, χορογραφεί σε Λονδίνο και Κύπρο Τι κάνεις; Έχοντας ...

Ελένη Χανδριώτου

Πού είσαι; Με βρίσκετε σε μια μεταβατική περίοδο -λίγες βδομάδες πριν την αποφοίτησή μου ...

X