“Τα Κατακάθια”

22.5.2011

 

Ο Μιχάλης Νεοφύτου και ο Παναγιώτης Γιαννακού είναι “Τα Κατακάθια

Τι κάνετε;

M.N.: Είμαστε δυο άτομα με κοινές ανησυχίες, με την ίδια πελλάρα για μουσική δημιουργία και με αρκετή όρεξη για στιχομυθία. Παίζουμε μουσική, όχι για να αποδείξουμε κάτι, αλλά για το λόγο ότι έχουμε κάτι να πούμε.
Π.Γ.: Έχουμε στην κατοχή μας μια φωνή, μια κιθάρα, ηχητικά εφέ, loops και φωνητικά ντοκουμέντα, cajon και drum machine. Με αυτά φτιάχνουμε διάφορα τραγούδια τα οποία παρουσιάζουμε ζωντανά σε μπαράκια της πόλης. Γενικά κάνουμε πειράματα σε δοκιμαστικούς σωλήνες.

Γιατί κυπριακά;

Μ.Ν.: Αν και είναι ρίσκο να μπάζεις την κυπριακή διάλεκτο στη ροκ μουσική, εντούτοις τη χρησιμοποιώ για το λόγο ότι είναι ένας πιο αληθινός τρόπος έκφρασης για μένα, μιας και μιλώ την κυπριακή διάλεκτο σε καθημερινή βάση από τότε που με θυμούμαι.
Π.Γ.: Γενικά στη μουσική δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες όπως αυτές που γράφουν πάνω “ροκ” ή “ποπ” και άλλα. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τραγούδια, βγάζοντας τα μέσα μας (ίσως και τα άντερά μας) προς τα έξω. Ονομάσαμε το συγκρότημά μας ‘ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ‘. Το κατακάθι είναι η στερεά ουσία που μένει από τον καφέ. Με το κατακάθι βγαίνει η τύχη. Έτσι και η δικιά μας τύχη. Ίσως μείνει, ίσως πάει στον νεροχύτη, με αποτέλεσμα να βουλώσουν μερικά σκουπίδια που μας δίνουν οδηγίες για ψήφους και για δήθεν ιδεολογίες.

Τι θα κάνετε;

Μ.Ν.: Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να τραγουδάμε, να εκφραζόμαστε, να τζαμάρουμε, να δημιουργούμε, ν’ αγαπάμε.

+ Τα Κατακάθια δίνουν σήμερα στις 15:00 μια συναυλία στο πλαίσιο του 1ου “Καραβάνι Ροκ Φεστιβάλ” στη Φλάσου. Πληροφορίες τηλ. 99583947.

 

You May Also Like

Ράνια Τόλεφσον

Η Ράνια Τόλεφσον δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ό,τι άλλοι θεωρούν σκουπίδια Τι ξεθάβεις; ...

Μάριος Χαραλάμπους

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Μάριος Χαραλάμπους, είμαι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Frederick στον κλάδο BA Interior ...

Οι Scavengers είναι μάστορες και δεν πετάνε τίποτα!

Ποιοι είστε; Είμαστε οι scavengers! Νικόλας Κανάρης, Νικόλας Νικολάου και Στέφανος Douglas. Τι κάνετε; ...

Δάφνη Γεωργιάδη

Ποια είσαι; Είμαι η Δάφνη Γεωργιάδη και είμαι 29 χρονών. Έχω καταγωγή από Κω ...

Στέφανος Πίττας

Που είσαι; Ζω στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 9 χρόνια. Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στην ...

Κοραλλία Στεργίδη

Ποια είσαι; Είμαι η Κοραλλία Στεργίδη, καλλιτέχνης, ασχολούμαι με διάφορες μορφές τέχνης. Ζω και ...

X