“Τα Κατακάθια”

22.5.2011

 

Ο Μιχάλης Νεοφύτου και ο Παναγιώτης Γιαννακού είναι “Τα Κατακάθια

Τι κάνετε;

M.N.: Είμαστε δυο άτομα με κοινές ανησυχίες, με την ίδια πελλάρα για μουσική δημιουργία και με αρκετή όρεξη για στιχομυθία. Παίζουμε μουσική, όχι για να αποδείξουμε κάτι, αλλά για το λόγο ότι έχουμε κάτι να πούμε.
Π.Γ.: Έχουμε στην κατοχή μας μια φωνή, μια κιθάρα, ηχητικά εφέ, loops και φωνητικά ντοκουμέντα, cajon και drum machine. Με αυτά φτιάχνουμε διάφορα τραγούδια τα οποία παρουσιάζουμε ζωντανά σε μπαράκια της πόλης. Γενικά κάνουμε πειράματα σε δοκιμαστικούς σωλήνες.

Γιατί κυπριακά;

Μ.Ν.: Αν και είναι ρίσκο να μπάζεις την κυπριακή διάλεκτο στη ροκ μουσική, εντούτοις τη χρησιμοποιώ για το λόγο ότι είναι ένας πιο αληθινός τρόπος έκφρασης για μένα, μιας και μιλώ την κυπριακή διάλεκτο σε καθημερινή βάση από τότε που με θυμούμαι.
Π.Γ.: Γενικά στη μουσική δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες όπως αυτές που γράφουν πάνω “ροκ” ή “ποπ” και άλλα. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τραγούδια, βγάζοντας τα μέσα μας (ίσως και τα άντερά μας) προς τα έξω. Ονομάσαμε το συγκρότημά μας ‘ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ‘. Το κατακάθι είναι η στερεά ουσία που μένει από τον καφέ. Με το κατακάθι βγαίνει η τύχη. Έτσι και η δικιά μας τύχη. Ίσως μείνει, ίσως πάει στον νεροχύτη, με αποτέλεσμα να βουλώσουν μερικά σκουπίδια που μας δίνουν οδηγίες για ψήφους και για δήθεν ιδεολογίες.

Τι θα κάνετε;

Μ.Ν.: Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να τραγουδάμε, να εκφραζόμαστε, να τζαμάρουμε, να δημιουργούμε, ν’ αγαπάμε.

+ Τα Κατακάθια δίνουν σήμερα στις 15:00 μια συναυλία στο πλαίσιο του 1ου “Καραβάνι Ροκ Φεστιβάλ” στη Φλάσου. Πληροφορίες τηλ. 99583947.

 

You May Also Like

Παρασκευή Λοΐζου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου Ποια είσαι; Ονομάζομαι Παρασκευή Λοΐζου, είμαι 29 ετών. Μεγάλωσα στις Βρυξέλλες ...

Κώστας Λώλος

Όλος ο κόσμος στα Καλά Καθούμενα κι ο Κώστας Λώλος το βιολί του Τι ...

Jazz Boulevard

Οι Jazz Boulevard είναι τέσσερις και είναι τζαζ Ποιοι είστε; Είμαστε οι Jazz Boulevard. ...

Βικτώρια Λεωνίδου

2.10.2011 Η Βικτώρια Λεωνίδου επαναξιολογεί τους όρους “μνήμη” και “ιστορία” μέσα από τη συμμετοχή ...

Μυρτώ Περιστιάνη

Ποια είσαι; Είμαι η Μυρτώ Περιστιάνη, ιδρύτρια και σχεδιάστρια της σειράς ρούχων Relevant Artists ...

Point To Contemporary Theatre

3.7.2011 Η θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theatre κινείται σε μη συμβατικούς χώρους. Ποιοι ...

X