Δήμος Λευκωσίας: εκτός χρονοδιαγραμμάτων

Τα έργα του Δήμου Λευκωσίας που έχουν ήδη αρχίσει δεν επηρεάζονται από την πρόσθετη κρίση που επήλθε στην κυπριακή οικονομία λόγω της έκρηξης στη ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ωστόσο ο Δήμος που ετοίμασε προσχέδιο για τον Προϋπολογισμό του 2012 τελεί σε αναμονή της ψήφισης από τη Βουλή των μέτρων εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, καθώς, όπως εξήγησε η Δήμαρχος της πρωτεύουσας, Ελένη Μαύρου, ο Προϋπολογισμός επηρεάζεται τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και σε επίπεδο εξόδων.

Για την Πλατεία Ελευθερίας

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο, οι σχεδιασμοί για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας αναπροσαρμόζονται, έχοντας ξεφύγει από το στόχο να παραδοθεί τμήμα της Πλατείας μέχρι την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Η ανάπλαση βρίσκεται στο στάδιο της τελικής φάσης υποβολής των προσφορών. Έγινε προκήρυξη και όπως είπε η Δήμαρχος η προθεσμία λήγει την 21η Σεπτεμβρίου.

Τα κατασκευαστικά έργα μπορεί να αρχίσουν και εντός Δεκεμβρίου, συνέχισε η κ. Μαύρου, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τυχόν προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Ερωτηθείσα εάν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την κυπριακή Προεδρία τμήμα της Πλατείας όπως ήταν οι πρότεροι σχεδιασμοί, η κ. Μαύρου είπε πως φαίνεται μάλλον δύσκολο, ωστόσο πρόσθεσε πως «θα εξαρτηθεί βεβαίως από το πρόγραμμα».

«Είχαμε χρονοδιαγράμματα, αφού ξεφύγαμε από το χρονοδιάγραμμα της Προεδρίας, αναθεωρούμε το πρόγραμμα», συμπλήρωσε.

Για την Πλατεία Σολωμού

Η πλατεία Σολωμού προχωρά κανονικά και αναμένεται να παραδοθεί τον Οκτώβρη ενώ επίσης κανονικά προχωρούν οι σχεδιασμοί για την υποψηφιότητα της Λευκωσίας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017.

«Σίγουρα το οικονομικό μέρος της προετοιμασίας για τον επόμενο χρόνο θα προσαρμοστεί ανάλογα με τα δεδομένα, ωστόσο δεν επηρεάζεται ουσιαστικά», διευκρίνισε η Δήμαρχος.

Για τα υπόλοιπα έργα του Δήμου που βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης, η κ. Μαύρου είπε πως αν θα υπάρξουν προσαρμογές στα χρονοδιαγράμματα, αυτές θα αποτελούν πολύ περιορισμένες αλλαγές.

Περαιτέρω εξήγησε ότι «δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη για τον τρόπο που θα επηρεαστούν μελλοντικά έργα, είτε του Δήμου, είτε πολεοδομικά».

You May Also Like

Ξεκινά το Σάββατο η μεγάλη γιορτή των «μικρών» ταινιών

Με προβολές και πάρτι με τον Φοίβο Δεληβοριά ξεκινά το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το ...

Chuck Close: Πέθανε στα 81 του ένας πρωτοπόρος και επαναστάτης της τέχνης

Ένας θρυλικός ζωγράφος πορτρέτου και δάσκαλος του φωτορεαλισμού, ο Tσακ Κλόουζ, που θεωρείται ένας ...

A Slight Risk: όταν το θέατρο συναντά την υπόθεση Όραμς

Με αφετηρία το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη «Στα περίχωρα της Κερύνειας» και κύριο ερέθισμα ...

Πάμε ΠΑΤΤΙΧΕΙO|Νύχτες με φεγγάρι στην αυλή

Ο Δήμος Λεμεσού και το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ Δημοτικό Θέατρο, συνεχίζουν να στηρίζουν καλλιτέχνες και εργαζόμενους, ...

Ομάδα πολιτών ζητά άμεση ποινική δίωξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Αίτημα ανθρώπων των επιστημών, του πολιτισμού και της οικονομίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα για ...

Μουσείο Κυπριακού Σιδηροδρόμου στην Ευρύχου

Στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Κυπριακού Σιδηρόδρομου στην Ευρύχου, στην ...

X