Θεατρική μετάβαση στο Εδιμβούργο

Με τύμπανα και μικρά previews από το έργο της, η θεατρική ομάδα Transcendental διαφημίζει στους δρόμους του Εδιμβούργου τις παραστάσεις που δίνει στο πλαίσιο του φετινού Fringe Festival.
Η θεατρική ομάδα παρουσιάζει το έργο «Το δωμάτιο των απεριόριστων πιθανοτήτων», το οποίο ανέβηκε σε σειρά παραστάσεων στην Κύπρο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Για ευνόητους λόγους, στο Εδιμβούργο δίνεται η αγγλόφωνη παράσταση, ωστόσο «ακούγονται ελληνικά τραγούδια στο έργο, και, κάποια στιγμή στη δραματουργική διαδικασία, δηλώνεται και η ταυτότητά μας», αναφέρει σε τηλεφωνική μας επικοινωνία η Κορίνα Κονταξάκη, η οποία φέρει εις πέρας τις παραστάσεις με σύντροφο επί σκηνής τη Heleniq Αργυρού.

Κοινό & ανταγωνισμός

«Η πόλη ξεχειλίζει από κόσμο», λέει η Κορίνα Κονταξάκη στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, δίνοντας την εικόνα της πόλης του Εδιμβούργου που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες δέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στο έδαφός της.
Η ομάδα Transcendental είναι η μόνη από Κύπρο που συμμετέχει στο Fringe Festival, αλλά και η μόνη ελληνόφωνη, καθώς φέτος δεν δήλωσε «παρών» κανένα ελληνικό θεατρικό σχήμα.
Όσο για τις -μέχρι χθες- παραστάσεις, δόθηκαν δύο preview και δύο ανοιχτές, σε γεμάτη αίθουσα. «Είναι τεράστιος ο ανταγωνισμός, γιατί είναι υπερβολικά πολλές οι παραστάσεις», αναφέρει η ίδια.
Το «Δωμάτιο», όμως, ξεχωρίζει ανάμεσα στην κυριαρχία των κωμωδιών και των παραστάσεων σε στυλ καμπαρέ ή κλασικών έργων. Όπως έγραφε η Στέφανι Μέριτ τη Δευτέρα στη διαδικτυακή έκδοση της Guardian: «Πέντε μέρες στο Εδιμβούργο και έχω ήδη δει πέντε γυμνούς. Γιατί οι κωμικοί νιώθουν ακόμη την ανάγκη να βγάζουν τα ρούχα τους στη σκηνή;».
«Η παράστασή μας είναι διαφορετική», αναφέρει η Κορίνα Κονταξάκη. «Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει θεατρικό ενδιαφέρον, το έργο ασχολείται με θέματα ψυχολογίας και πνευματικότητας, οπότε κερδίζουμε κοινό που ενδιαφέρεται και για αυτά τα θέματα».
Έχει, επίσης, αρχίσει να κερδίζει έδαφος η καλύτερη διαφημιστική μέθοδος: από στόμα σε στόμα. «Τώρα, περιμένουμε τις κριτικές των εφημερίδων και ελπίζουμε να είναι καλές για να δοθεί κι άλλη ώθηση στις παραστάσεις».

 

+ Το Theatro Transcendental δίνει καθημερινά παραστάσεις -εκτός Κυριακής- μέχρι τις 20 Αυγούστου στο χώρο «theSpaces on North Bridge (venue 36) Theatre 2», στο Εδιμβούργο, στο πλαίσιο του φετινού Fringe Festival.

You May Also Like

Σκαλωσιές στο Κυπριακό Μουσείο

Σε βελτιώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας προχώρησε το τμήμα Αρχαιοτήτων, κάνοντας ένα γερό ...

Στήριξη στον -ζωτικής σημασίας- πολιτισμό

«Οι καλλιτέχνες δεν είναι μόνο απολύτως αναγκαίοι αλλά -ιδιαίτερα αυτήν τη στιγμή- ζωτικής σημασίας». ...

Λούκας Βισνιέβσκι

Συνέντευξη στη Μερόπη Μωυσέως, 16.1.2011 Ο Λούκας Βισνιέβσκι, σκηνοθέτης της παραγωγής της Νέας Σκηνής ...

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Πού να βρεθεί εμβόλιο για τις άλλες πληγές μας;

Γράφει ο Χρίστος Ζάνος, Θεατρικός σκηνοθέτης Έχω μνήμες από το 1953, όταν ήμουν 7 ...

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ| Ας προσεγγίσουμε τον κόσμο ως ευγενείς

Γράφει η Άρτεμις Χρυσοστομίδου, Συγγραφέας Στρατιές επιστημόνων παλεύουν να μεταφέρουν μέσα από μερικά κυβικά ...

«Μνημείο εξαιρετικής φυσικής καλλονής οι Θαλασσινές Σπηλιές»

Η Κύπρος δεν διαθέτει ούτε ένα μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO, επισημαίνουν μέλη του ...

X