Μετά τον Μάλκο, ο Κέβιν Σπέισι;

Μετά τον Τζον Μάλκοβιτς, ο Κέβιν Σπέισι και ο «Ριχάρδος Γ’» στα πλάνα της Dead Famous Productions – Ξεκίνησε χθες η προπώληση εισιτηρίων για την «Κολασμένη Κωμωδία»

 

«Δεν θέλουμε να είμαστε δεύτερης κατηγορίας κοινό». Με αυτή την πρόταση ως θέση, ο Κρίστης Βασιλειάδης και ο Χάρης Μαυρομιχάλης εξασφάλισαν για το κοινό της Κύπρου μια θέση στην παράσταση «Κολασμένη Κωμωδία: η εξομολόγηση ενός κατά συρροή δολοφόνου», με τον Τζον Μάλκοβιτς.

Χάρη σ’ αυτούς -στον διευθυντή και καλλιτεχνικό διευθυντή της Dead Famous Productions αντίστοιχα- ο περίφημος Αμερικανός ηθοποιός θα κάνει μια στάση στην Κύπρο στις 17 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας με την προαναφερθείσα παραγωγή στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια.
Ο Κρίστης Βασιλειάδης ήθελε η Κύπρος να αποτελέσει ένα από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας της παραγωγής, απ’ όταν είδε μια από τις παραστάσεις στην Αυστρία. Και τα κατάφερε.
Επιστρέφοντας από τη Βιέννη, ετοίμασε την πρόταση της Dead Famous Productions για τα Κύπρια, η οποία φυσικά εγκρίθηκε.
Έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια μοναδική παράσταση με την «Κολασμένη Κωμωδία» στη σκηνή του Αμφιθεάτρου Αρχ. Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία. Και με εισιτήριο αξίας μόλις 15 ευρώ!

Αληθινή ιστορία
Μία Ορχήστρα, εν προκειμένω η Ορχήστρα Wiener Akademie, δύο σοπράνο και ένας ηθοποιός -ο Μάλκοβιτς- φέρουν εις πέρας την «Κολασμένη Κωμωδία», σε σκηνοθεσία Michael Sturminger. Η ιστορία είναι βασισμένη στη ζωή του Αυστριακού Jack Unterweger, ενός ιδιαίτερα αγαπητού στο κοινό ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφου, ο οποίος το 1974, σε ηλικία 24 ετών, κατηγορήθηκε για το φόνο μεγάλου αριθμού πορνών στις αυστριακές πόλεις Βιέννη και Γκρατζ και στην Πράγα. Το 1990, και έπειτα από μια εκστρατεία πολιτικών και διανοουμένων που θεωρούσαν ότι ο ίδιος μετάνοιωσε, του απονεμήθηκε χάρη και αφέθηκε ελεύθερος. Κατέφυγε στις ΗΠΑ και σε διάστημα μερικών μηνών από την απελευθέρωσή του, άρχισε ξανά να σκοτώνει. Στάλθηκε πίσω στην Αυστρία, κατηγορήθηκε εκ νέου και το 1994 αυτοκτόνησε στις φυλακές της Γκρατζ, με κορδόνια παπουτσιών και σχοινιά που αναγνωρίστηκαν ως ταυτόσημα με εκείνα που σκότωνε τα θύματά του.
Το έργο παρουσιάστηκε το 2008 στη Σάντα Μόνικα, σε μια παράσταση όπερας σκηνοθετημένη από τον Τζον Μάλκοβιτς, ο οποίος κρατούσε και τον πρώτο ρόλο. Το 2009 έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Βιέννη η ολοκληρωμένη παραγωγή, με τίτλο «Κολασμένη Κωμωδία». Αυτή είναι και η εκδοχή που θα δούμε στη Λευκωσία τον Σεπτέμβριο.

Η Dead Famous
Η εταιρεία που φέρνει στην Κύπρο την παράσταση είναι η ίδια στην οποία οφείλουμε την κάθοδο της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού Ολυμπίας Δουκάκη, τον Φεβρουάριο 2010.
Μετά τον Τζον Μάλκοβιτς, γίνεται προσπάθεια να δούμε στην Κύπρο την περίφημη παράσταση «Ριχάρδος Γ’», σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες, με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι. Πρόκειται για την παράσταση η οποία δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην Επίδαυρο, όπου ο Σπέισι αποθεώθηκε.
Πάντως, φαίνεται πως υπουργείο Παιδείας και Πολιτιστικές υπηρεσίες είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι φτάνει στην Κύπρο μια τέτοια παράσταση. Μάλιστα μοιάζει να «ποντάρουν» σ’ αυτή για το κύρος του φετινού φεστιβάλ Κύπρια, το οποίο στο σύνολό του δεν είναι καθόλου κακό. Ωστόσο ένας Μάλκοβιτς είναι πάντα κάποια βήματα -έστω φήμης- πιο πάνω από τις υπόλοιπες συμμετοχές.

+ Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών ξεκίνησε, διαδικτυακά στο dfamous.net και στο κινηματοθέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία. Πληροφορίες τηλ. 70006077.

Από την έντυπη έκδοση του «Π», 2 Αυγούστου 2011

You May Also Like

Χ Βύρωνος | Στη Λευκωσία, στα κυπριακά

Με ένα ρεαλιστικό έργο το οποίο θα παρουσιάσουν στη νέα τους στέγη επιστρέφουν στα ...

Πάφος2017: Αρχή με «Μυθολογίες Μιας Αρχής»

Στις 28 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση «Μυθολογίες Μιας Αρχής», η πρώτη μεγάλη έκθεση της ...

Ξεκίνησε γυρίσματα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Στον κινηματογράφο στρέφεται αυτή τη φορά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος γράφει, σκηνοθετεί και ...

Διάσκεψη τύπου για τις Ικέτιδες του Ευριπίδη

Πραγματοποιήθηκε χθες, 29 Μαΐου 2019 στην Αθήνα, στο χώρο Σχολείον-Ειρήνης Παππά, διάσκεψη τύπου για ...

Fresh Pics στο Θέατρο Ριάλτο

Μετά την περσινή πετυχημένη συνεργασία τους, το Θέατρο Ριάλτο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ...

First Folio του Σαίξπηρ πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Στην τιμή ρεκόρ των 9,97 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε σήμερα ένα σπάνιο βιβλίο του 1623, ...

X