Ο Όλιβερ Στόουν πάει Ιράν

8.9.2011

Ντοκιμαντέρ στο Ιράν πρόκειται να γυρίσει ο σημαντικός Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου Fars.

Ο Στόουν αναμένεται να φθάσει στην Τεχεράνη μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η οποία όμως δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω πρότζεκτ του αμφιλεγόμενου, όσο και κλασικού, σκηνοθέτη.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι ο γιος του σκηνοθέτη, Σον Στόουν, βρίσκεται ήδη στο Ιράν αναζητώντας τις κατάλληλες τοποθεσίες για τα γυρίσματα.

Πάντως, το 2008, ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ σκηνοθέτης σχεδίαζε να γυρίσει ταινία για τη ζωή του Ιρανού Προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αλλά ανέβαλε τα σχέδιά του.

Ο ίδιος ο Αχμαντινετζάντ είχε συμφωνήσει να γυριστεί το ντοκιμαντέρ, αλλά είχε θέσει συγκεκριμένους όρους, όπως το να διαβάσει πρώτα το σενάριο και να πληροφορηθεί τους πραγματικούς σκοπούς του εγχειρήματος, το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να είναι αυστηρά ντοκιμαντέρ και να μην περιέχει στοιχεία μυθοπλασίας.

Οι ιρανικές αρχές φέρονται να συμφώνησαν αφού ο Στόουν τις διαβεβαίωσε επανειλημμένως ότι το ντοκιμαντέρ στοχεύει στο να βελτιώσει την παγκόσμια εικόνα του Ισλάμ γενικώς και ειδικότερα του Ιράν και του Αχμαντινετζάντ.

You May Also Like

27οι Παγκύπριοι σχολικοί αγώνες θεάτρου

Νιάτα, δημιουργικότητα, ταλέντο και μεράκι πλημμυρίζουν την Κύπρο από την 1η Μαρτίου με την ...

Μέρες Γερμανικού Κινηματογράφου στο Σινέ Στούντιο

Καθώς τα κινηματογραφικά βλέμματα πέφτουν στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου το οποίο σηκώνει αυλαία ...

H «9η Ιουλίου» στο Ηρώδειο

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον θάνατο του εθνικού ποιητή της ...

Ένα γκράφιτι για τον Χαλίλ

Γράφει η Γιώτα Χατζηκώστα Ενα διαφορετικό γκράφιτι κοσμεί την παλιά πόλη της Λευκωσίας και ...

Η Αστυνομία επέστρεψε τις φωτογραφίες της Πάολας Ρεβενιώτη

Η Αστυνομία Κύπρου επέστρεψε στις 9 Ιανουαρίου 2015 τις φωτογραφίες που κατάσχεσε από την ...

X