Σταυροδρόμια: από τη Θράκη και τον Πόντο ίσαμε την Κύπρο – από την παράδοση στο ρεμπέτικο

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, με την παράσταση αυτή, προτείνει ένα νοερό ταξίδι σε τόπο και χρόνο από την παράδοση του Ελληνισμού μέχρι το ρεμπέτικο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2011, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.

 

Ένα γοητευτικό σεργιάνι στο δημοτικό μας τραγούδι από τη Θράκη, την Καππαδοκία και τον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Κύπρο, με κεντρική αναφορά στην Πόλη και στη Σμύρνη ως Μουσικά Σταυροδρόμια του Ελληνισμού.

Από τα βάθη του χρόνου και τη δημοτική μας Παράδοση στο Ρεμπέτικο με τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου και των άλλων  μεγάλων συνθετών.

Οι παραδοσιακοί χοροί με τις τοπικές ενδυμασίες θα μας θυμίσουν τους τρόπους έκφρασης του Ελληνισμού. Ένα μαγευτικό ταξίδι σε τόπους και χρόνους αλλοτινούς, σε μύθους και πραγματικότητες που μας κάνουν να θυμόμαστε, να χαιρόμαστε, να διασκεδάζουμε ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, να σμίγουμε και να ανδρειωνόμαστε.

 

Μια συνεργασία του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού με τον Γιώργο Τζώρτζη και τον Χρόνη Αηδονίδη. Συμμετέχουν επίσης η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Νεόφυτος Αρμεύτης στο τραγούδι, η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Νίκου Φιλιππίδη, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ρεμπέτικη κομπανία, κύπριοι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΣΕΡΡΑ» και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης. Την μουσική επιμέλεια έχουν ο Γιώργος Τζώρτζης και ο Νίκος Φιλιππίδης.

Την επιμέλεια των κειμένων η Νάνσυ Χαρμαντά και την γενική επιμέλεια της παραγωγής ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς.

Χορηγός επικοινωνίας: εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22208400 και 99545629.

You May Also Like

“Who Cares” – Δεύτερος κύκλος παραστάσεων

H Ομάδα Εν Δράσει παρουσιάζει το δεύτερο κύκλο παραστάσεων της σόλο περφόρμανς της Εύης ...

Χριστουγεννιάτικη φιέστα με τους Monsieur Doumani

Το τοπικό σχήμα των Monsieur Doumani, γνωστό για την καινοτομική του προσέγγιση στην κυπριακή ...

Cyprus – Greece

"Cyprus - Greece", a presentation through the works of the Marioupolis Fine Arts School ...

“Σε κρίσιμη κατάσταση” στο Θέατρο Ριάλτο

Λόγω αυξημένης ζήτησης, οι δύο παραστάσεις του έργου Σε κρίσιμη κατάσταση που προγραμματίστηκαν στις ...

Στην Κύπρο η Βικτόρια Χίσλοπ

Για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το Νήμα» φτάνει στην Κύπρο ...

X