9/11: βιβλίο με σκίτσα για παιδιά εξοργίζει τους Μουσουλμάνους της Αμερικής

Οργισμένη -και με το δίκιο της- είναι η κοινότητα των Μουσουλμάνων της Αμερικής, με την κυκλοφορία ενός βιβλίου με σκίτσα που απεικονίζουν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου με τους δίδυμους πύργους.
Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά που καλούνται να δώσουν χρώμα στις εικόνες. Εχει τίτλο «Το βιβλίο της ελευθερίας» και περιλαμβάνει εικόνες με τους δίδυμους πύργους τυλιγμένους στις φλόγες αλλά και την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι We Shall Never Forget 9/11: The Kids’ Book of Freedom και έχει μόλις κυκλοφορήσει από την εκδοτική εταιρεία Really Big Coloring Books στο Μισούρι… Ο εκδότης αναφέρει πως το βιβλίο σχεδιάστηκε ως ένα εργαλείο το οποίο «θα βοηθήσει τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους τα πραγματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το βιβλίο δημιουργήθηκε με ειλικρίνεια, ακεραιότητα, σεβασμό και χωρίς να απομακρύνεται από την αλήθεια». Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, η πρώτη έκδοση του βιβλίου -αξίας $6.99- έχει ήδη εξαντληθεί, αφού πούλησε 10 χιλιάδες αντίτυπα.

Το συμβούλιο των Αμερικανικών-μουσουλμανικών σχέσεων καταδίκασε το βιβλίο ως αηδιαστικό, αναφέροντας πως συνδέει όλους τους μουσουλμάνους με τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.

Η φωτογραφία δείχνει μια σελίδα από το βιβλίο, με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν να κρύβεται πίσω από μια γυναίκα καθώς τον πυροβολεί ένας Αμερικανός στρατιώτης. Τη φωτογραφία συνοδεύει η λεζάντα: «Αφού κρύφτηκε με τους συντρόφους του στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί στρατιώτες τελικά εντόπισαν τον επικεφαλής της τρομοκρατίας, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Παιδιά, η αλήθεια είναι πως τέτοιες τρομοκρατικές πράξεις γίνονταν από ακραίους Ισλαμιστές που μισούν την ελευθερία. Αυτοί οι τρελοί άνθρωποι μισούν τον αμερικανικό τρόπο ζωής γιατί είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και η κοινωνία μας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ».

You May Also Like

Το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι θα κλείσει για ανακαίνιση

Το Κέντρο Πομπιντού, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα του Παρισιού όπου βρίσκεται μια ...

Ο Ιούνιος στο Ριάλτο

Το πρόγραμμά του για τον μήνα Ιούνιο ανακοίνωσε το Θέατρο Ριάλτο. Κάνοντας αρχή με ...

Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας: Προβολές Φεβρουαρίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας ανακοίνωσε και μας παρουσιάζει το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών για τον ...

Νέο λογότυπο για τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Την προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία λογότυπου για τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας ...

Σημαντική ανακάλυψη στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας

Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος υπόγειος χώρος ήρθε στο φως μέσα από τις εργασίες αποκατάστασης ...

Grammy 2013 | Gotye, Mumford & Sons, FUN και Black Keys στην κορυφή

Με τρία Grammy έφυγαν από την 55η τελετή απονομής των βραβείων ο τραγουδιστής Gotye ...

X