Νικολέττα Παπαμιχαήλ: I’ve Been There

Με την ατομική έκθεση της Νικολέττας Παπαμιχαήλ με τίτλο «Ι’ve been there» εγκαινιάζει τη νέα εικαστική περίοδο το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος.

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011.

Η καλλιτέχνις θα παρουσιάσει μια σειρά έργων που δημιούργησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με  γενικό τίτλο «Ive been there». Μέσα από τον τίτλο αυτό εκφράζεται η αμφισημία του περιεχομένου των έργων. Η Νικολέττα Παπαμιχαήλ μεταφέρει εικαστικά τόπους στους οποίους έζησε κυριολεκτικά αλλά και μταφορικά, τόπους με τους οποίους είχε σωματική επαφή, αλλά και νοητική ή / και συναισθηματική.

Η σχέση της με τα έργα είναι βιωματική. Σ’ όλους τους τόπους- χώρους είναι παρούσα. Τοπία, άνθρωποι, γεγονότα, συναισθήματα, σκέψεις και έννοιες είναι εκεί. Λέει η ίδια:

 «Όταν μετακόμισα οριστικά στην Λευκωσία, αναπολούσα οδυνηρά τους ιδιωτικούς μου χώρους στη Μαδρίτη. Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω πως την μαγεία, πια, θα έπρεπε να την αναζητώ στην καθημερινότητα της εδώ ζωής μου , άρχισα να αναμειγνύω και να μπερδεύω στις απεικονίσεις μου τους χώρους και τα άτομα που μπαινοβγαίνουν σ’αυτούς. Κάποτε θέλοντας να φανταστώ πώς θα΄ταν αν είχα όλα όσα επιθυμώ στον ίδιο χώρο, πώς θα ήταν οι χώροι που τόσο αγάπησα με τα σημερινά οικογενειακά μου δεδομένα, άλλες φορές σαν να’θελα να καταλάβω τι είναι αυτό που μου λείπει…»

 

Bio

Η Νικολέττα Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1977. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας από όπου αποφοίτησε το 2001 με Άριστα. Ακολούθησε τις σπουδές της στη Μαδρίτη, φοιτώντας σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «θεωρία και πρακτική στη σύγχρονη τέχνη»(2002-2003), στο Πανεπιστήμιο Complutense.Το 2006 έγινε δεκτή σε πρόγραμμα διδακτορικού, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, με γενικό τίτλο«σχέδιο-χαρακτική- διδασκαλία-δημιουργικότητα», του οποίου έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο μέρος στην μελέτη της με τίτλο:«Αυτοπροσωπογραφία: η τέχνη του να μοιράζεσαι το οικείο».

Τόσο στην προσωπική εικαστική της ερεύνα όσο και στην έρευνα του διδακτορικού της, την απασχολεί η έννοια του προσωπικού και ιδιωτικού και ο ρόλος τους στην καλλιτεχνική δημιουργία. Έχει στο ιστορικό της τρεις ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο, δυο ατομικές παρουσιάσεις στη Μαδρίτη και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε εκθέσεις στην Φλωρεντία, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βερολίνο, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 8 μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα 5.00μμ.-8.00μμ., Τρίτη – Παρασκευή 11.00 πμ. – 1.00 μμ. και 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ. Πέμπτη πρωί κλειστό.

+ Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ: Κρήτης 11,  τηλ. 22-766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

 

You May Also Like

Ο Νοέμβριος στο CVAR

Πλούσιος είναι ο μήνας Νοέμβριος στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), με εκδηλώσεις ...

Θεατρική Παράσταση “RAM” της Μαρίας Βαρνακκίδου

Μια γυναίκα, απογοητευμένη από την πραγματικότητα γύρω της, καταφεύγει σε αναμνήσεις. Νομίζει ότι αν ...

«Ζωγραφίζοντας Πέρα από την Εικόνα»

«Ζωγραφίζοντας Πέρα από την Εικόνα» είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Δουκανάρη. Η ...

Πολιτιστικό εργαστήρι «Σπάνια Φύση»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον διαδραστικό εργαστήρι, με θέμα τα σπάνια ...

Το ρεπερτόριο του Φεβρουαρίου στο Ριάλτο

Πλούσιος ο Φεβρουάριος στο θέατρο Ριάλτο, με μουσική, κινηματογράφο και θέατρο: 1η Φεβρουαρίου Πέμπτη, 19:30 ...

KΥΠΡΙΑ 2013 | ΧΟΡΟΣ | «Άτιτλο»

Με έμπνευση από τους ποιητές Κώστα Μόντη και Γιώργο Σεφέρη και τους ζωγράφους Αδαμάντιο ...

X