Ο Κύπριος Πάνος Ιωαννίδης στην Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

Παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Ιωαννίδη «Αμερική ΄62», στα πλαίσια της Διεθνούς  Έκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης.

 

Μπορεί η Κύπρος τα τελευταία δύο χρόνια να μην συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, ωστόσο το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο παρουσίασε το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της 63ης Διεθνούς Έκθεσης, το μυθιστόρημα του Πάνου Ιωαννίδη «Αμερική ’62», με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος στα γερμανικά, από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο «Verlag auf dem Ruffel».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Κλαμπ των Καλλιτεχνών Φραγκφούρτης», όπου ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Παναγιώτης Κουπαράνης, παρουσίασε τον λογοτέχνη Πάνο Ιωαννίδη και το βιβλίο του, «Αμερική ’62 de profundis», ένα ιδιότυπο οδοιπορικό/βιογραφικό, όπου ο ήρωας του μυθιστορήματος, ο Κύπριος δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Αρχοντίδης, που βρίσκεται με υποτροφία στις ΗΠΑ, βιώνει την πυραυλική κρίση της.

Με έναυσμα το καταλυτικό αυτό γεγονός, ο Αρχοντίδης, με απογυμνωτική ειλικρίνεια, μιλάει για τις εμπειρίες του στο Νέο Κόσμο, για τον εφιάλτη που έζησε στο αντιπυραυλικό καταφύγιο της Νέας Υόρκης, για τις απρόσκλητες μεταφυσικές εμπειρίες του, για ευτυχείς μα και τραυματικές γνωριμίες με κάθε είδους και κάστας ανθρώπους, για μια δυσάρεστη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Κέννεντυ και για μια συνάντηση με τους Μπίλυ Ουάιλντερ, Σίρλεϊ Μακλέιν και Τζακ Λέμον στα πλατό του Χόλυγουντ· κι ακόμα, για την ανταγωνιστική, αρχικά, σχέση του μ’ έναν Τούρκο συμφοιτητή του, που εξελίσσεται σε φιλία.

Η λογοτεχνική παρουσίαση τέθηκε υπό την αιγίδα του Επίτιμου Προξένου της Κύπρου στην Φραγκφούρτη, κ. Gunther Traeger. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 50 περίπου άτομα, μεταξύ αυτών oι Γενικοί Πρόξενοι της Αμερικής Bettina Gorczynski και Clune Robin και Γενικοί Πρόξενοι διαφόρων χωρών, όπως της Ελλάδας, της Φιλλανδίας, της Αιγύπτου και της Σερβίας, καθώς επίσης και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Ακολούθησε μουσική πιάνου από την πιανίστα Αθηνά Πουλλίδου.

 

Η φετινή διεθνής έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή.

 

 

You May Also Like

Οι αδελφοί Ταβιάνι «σήκωσαν» τη Χρυσή Άρκτο

Στα 80 και 83 τους χρόνια, ο Πάολο και ο Βιτόριο Ταβιάνι αντίστοιχα κέρδισαν ...

Προβάλλονται σήμερα οι «Άλπεις» στη Βενετία

«Όταν ο θάνατος είναι εδώ, οι Άλπεις είναι κοντά» Με αυτό το tagline, η ...

Νέο άλμπουμ μετά από οκτώ χρόνια από τον Μπομπ Ντίλαν

Το Rough and Rowdy Ways θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου. Ακολουθούν τρία άλμπουμ με ...

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015

Πέντε παραγωγές ανεβαίνουν φέτος στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», το ...

Οι ιστορίες του “Γκιακ” στον ΘΟΚ

Η παραγωγή του ΚΘΒΕ Γκιακ, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, ταξιδεύει στην Κύπρο φιλοξενούμενη ...

Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Πόλυ Πάνου, μια από τις σημαντικές φωνές του ...

X