Σιμώνη Φιλίππου

16.10.2011

H Σιμώνη Φιλίππου ανεβάζει μανίκια και είναι έτοιμη να στρωθεί στη δουλειά

Τι κάνεις;
Είμαι εικονογράφος. Δηλαδή η δουλειά μου είναι να δημιουργώ εικόνες για να μεταφράσω μια ιδέα, ένα κείμενο, έναν ήχο, ένα φαγητό ή οτιδήποτε χρειάζεται εικόνα, σε μια άλλη διάσταση, μέσα από το σχέδιο! Η προσωπικότητα της δουλειάς μου βγαίνει μέσα από το printmaking και οι δύο κύριες τεχνικές που χρησιμοποιώ είναι η χυλογραφία [χαρακτικό σε χυλό] και η μεταξοτυπία. Μόλις πριν ένα μήνα πήρα και το μεταπτυχιακό μου με διάκριση από το UAL Camberwell College of Arts στο Λονδίνο, όπου ωρίμασα μέσα από τη δουλειά μου και καλλιέργησα όλες τις γνώσεις που χρειάζομαι για να κυνηγήσω τα όνειρά μου!

Τι ετοιμάζεις;
Πολλές εκπλήξεις! Τους επόμενους μήνες θα λαμβάνω μέρος σε διάφορες εκθέσεις στο Λονδίνο με τη δουλειά μου, έτσι θα ταξιδεύω πολύ. Αλλά για την Κύπρο έχω πολλά πολλά σχέδια! Νιώθω πολύ τυχερή και περήφανη που θα συνεργαστώ με την αδελφή μου Ιωάννα Φιλίππου που σίγουρα ήδη γνωρίζετε τη δουλειά της. Μαζί έχουμε πολλά όνειρα ή μάλλον καλύτερα σχέδια, για το προσεχές μέλλον! Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε τον προσωπικό μας χώρο εργασίας – ένα εργαστήρι στους Αγίους Ομολογητές απ’ όπου θα μπορούμε να δουλεύουμε μαζί. Λόγω του είδους της τέχνης μου, χρειάζομαι διάφορα μηχανήματα χαρακτικής που αναμένω πώς και πώς να καταφτάσουν στο εργαστήρι μας και να είμαι έτοιμη να αρχίσω να δημιουργώ!
Τι θέλεις;
Θέλω να είμαι περιτριγυρισμένη από ενδιαφέροντες, δημιουργικούς ανθρώπους! Μόλις έχω επιστρέψει Κύπρο από τις σπουδές μου στο εξωτερικό και είμαι γεμάτη δίψα για δουλειά και για να γνωρίσω κόσμο, να μοιραστώ μαζί τους τις γνώσεις μου και να θέλουν να μοιραστούν μαζί μου τις δικές τους. Πιστεύω πως για έναν καλλιτέχνη, μια στοιχειώδης εκπαίδευση είναι να βλέπει και να γνωρίζει -ποτέ όμως να αντιγράφει!- πώς εκφράζονται άλλοι καλλιτέχνες μέσα από την τέχνη τους. Έχεις κάτι να μάθεις και να κερδίσεις από όλους, είτε καλό ή κακό, κάτι που μετά ο καθένας με τον δικό του προσωπικό δημιουργικό τρόπο θα αποδώσει μοναδικά.

+ Δείτε τη δουλειά της Σιμώνης Φιλίππου στο www.simonepea.com.

You May Also Like

Αντώνης Χατζηαντώνης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Αντώνης Χατζηαντώνης. Γεννήθηκα στη Λεμεσό το 1990. Είμαι μουσικός. Τι ...

Αναστασία Τάκη

Η Αναστασία Τάκη είναι THE INTERN του «Π» Τι έκανες; Έκανα ό,τι μπορούσα για ...

Μιχάλης Χαραλάμπους

Ο Μιχάλης Χαραλάμπους μετουσιώνει αστικά τοπία σε ποιήματα Πού είσαι; Είμαι σε συνεχή διαδικασία ...

Χαρά Στέλιου

Η Χαρά Στέλιου χρησιμοποιεί κουτάλια και βίδες για να παίξει πιάνο Τι κάνεις; Χρησιμοποιώ ...

Τραυματίες καναπέ

30.5.2010 Ποιες είστε; Είμαστε η Χαριτίνη Κυριάκου, η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και η Έλενα Παπαλεοντίου, ...

Ανδρέας Φυλακτού

22.8.2010 Τι κάνεις; Κάνω γυρίσματα για την ταινία μεγάλου μήκους “fish&chips” και γυρίσματα για ...

X