Σιμώνη Φιλίππου

16.10.2011

H Σιμώνη Φιλίππου ανεβάζει μανίκια και είναι έτοιμη να στρωθεί στη δουλειά

Τι κάνεις;
Είμαι εικονογράφος. Δηλαδή η δουλειά μου είναι να δημιουργώ εικόνες για να μεταφράσω μια ιδέα, ένα κείμενο, έναν ήχο, ένα φαγητό ή οτιδήποτε χρειάζεται εικόνα, σε μια άλλη διάσταση, μέσα από το σχέδιο! Η προσωπικότητα της δουλειάς μου βγαίνει μέσα από το printmaking και οι δύο κύριες τεχνικές που χρησιμοποιώ είναι η χυλογραφία [χαρακτικό σε χυλό] και η μεταξοτυπία. Μόλις πριν ένα μήνα πήρα και το μεταπτυχιακό μου με διάκριση από το UAL Camberwell College of Arts στο Λονδίνο, όπου ωρίμασα μέσα από τη δουλειά μου και καλλιέργησα όλες τις γνώσεις που χρειάζομαι για να κυνηγήσω τα όνειρά μου!

Τι ετοιμάζεις;
Πολλές εκπλήξεις! Τους επόμενους μήνες θα λαμβάνω μέρος σε διάφορες εκθέσεις στο Λονδίνο με τη δουλειά μου, έτσι θα ταξιδεύω πολύ. Αλλά για την Κύπρο έχω πολλά πολλά σχέδια! Νιώθω πολύ τυχερή και περήφανη που θα συνεργαστώ με την αδελφή μου Ιωάννα Φιλίππου που σίγουρα ήδη γνωρίζετε τη δουλειά της. Μαζί έχουμε πολλά όνειρα ή μάλλον καλύτερα σχέδια, για το προσεχές μέλλον! Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε τον προσωπικό μας χώρο εργασίας – ένα εργαστήρι στους Αγίους Ομολογητές απ’ όπου θα μπορούμε να δουλεύουμε μαζί. Λόγω του είδους της τέχνης μου, χρειάζομαι διάφορα μηχανήματα χαρακτικής που αναμένω πώς και πώς να καταφτάσουν στο εργαστήρι μας και να είμαι έτοιμη να αρχίσω να δημιουργώ!
Τι θέλεις;
Θέλω να είμαι περιτριγυρισμένη από ενδιαφέροντες, δημιουργικούς ανθρώπους! Μόλις έχω επιστρέψει Κύπρο από τις σπουδές μου στο εξωτερικό και είμαι γεμάτη δίψα για δουλειά και για να γνωρίσω κόσμο, να μοιραστώ μαζί τους τις γνώσεις μου και να θέλουν να μοιραστούν μαζί μου τις δικές τους. Πιστεύω πως για έναν καλλιτέχνη, μια στοιχειώδης εκπαίδευση είναι να βλέπει και να γνωρίζει -ποτέ όμως να αντιγράφει!- πώς εκφράζονται άλλοι καλλιτέχνες μέσα από την τέχνη τους. Έχεις κάτι να μάθεις και να κερδίσεις από όλους, είτε καλό ή κακό, κάτι που μετά ο καθένας με τον δικό του προσωπικό δημιουργικό τρόπο θα αποδώσει μοναδικά.

+ Δείτε τη δουλειά της Σιμώνης Φιλίππου στο www.simonepea.com.

You May Also Like

Ελένη Ιωάννου

Η Ελένη Ιωάννου κινείται εντός και εκτός συμβατικού θεατρικού χώρου Τι κάνεις; Είμαι σκηνογράφος ...

Treis Collective

Ποιές είστε; Είμαστε οι “Τρείς”, μια (πολυεπιστημονική) καλλιτεχνική συλλογικότητα γυναικών που συνεργαζόμαστε για την ...

Κωνσταντίνα Ανδρέου

Η Κωνσταντίνα Ανδρέου ντύνει και στήνει έργα στη σκηνή και στο πλατό Πού είσαι;Παντού ...

Έλενα Καλλινίκου

H Έλενα Καλλινίκου κάνει θέατρο και “θαύματα” Πού είσαι; Σε μια περίοδο που καταλαβαίνω ...

TriCoolOre

Οι TriCoolOre “σερβίρουν” το πρώτο τους άλμπουμ, Oregano Infused Ποιοι είστε; Τρεις νομάτοι [tri] ...

«Η Παράσταση» πολιτιστική ομάδα

Ποιοι είστε; Η μη εγγεγραμμένη άτυπη πολιτιστική ομάδα «Η Παράσταση» δημιουργήθηκε το 2020 από την ...

X