Σπιρτόκουτο: πόλεμος στην ΕΘΑΛ!

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι πρόβες για την 115η παραγωγή της ΕΘΑΛ με το έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Σπιρτόκουτο: πόλεμος σε τέσσερις τοίχους», η οποία κάνει avant premiere στις 30 Νοεμβρίου. Επίσημη πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου στον Τεχνοχώρο.

 

Το «Σπιρτόκουτο» ανέβηκε προ ετών στο θέατρο στην Ελλάδα.

Στη Λεμεσό, η παράσταση της Β’ Σκηνής της ΕΘΑΛ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μηνά Τίγκιλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο μόνιμος συνεργάτης του θεάτρου, Εδουάρδος Γεωργίου και τους φωτισμούς, ένας παλιός γνώριμος από την Ελλάδα, ο Παναγιώτης Μανούσης.

spirtokouto2spirtokouto3spirtokouto1spirtokouto4Σύσσωμη η ομάδα της θεατρικής παραγωγής του Σπιρτόκουτου, στην ΕΘΑΛ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΗΣ]

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Λάρκου στο ρόλο του Δημήτρη, Λευτέρης Σαλωμίδης, Βασιλική Κυπραίου, Στέλιος Ανδρονίκου, Φώτης Γεωργίδης, Άντρια Ζένιου, Μαρία Θεοχαρίδου και συμμετέχει  φιλικά η Ελένη Καλλίνικου.

 

Η θεατρική παραγωγή είναι βασισμένη στο σενάριο του Κύπριου Γιάννη Οικονομίδη για την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία «Σπιρτόκουτο» [2003].

Το τρέιλερ της ταινίας «Σπιρτόκουτο» [2003]

Η ταινία αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού σινεμά καθώς αποτελεί μια Σχολή από μόνη της, την οποία βεβαίως δημιούργησε και συνεχίζει ο ίδιος ο Οικονομίδης [ακολούθησαν οι ταινίες του ιδίου «Ψυχή στο στόμα» και «Μαχαιροβγάλτης» που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους].

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στη παράσταση και ορισμένες σκηνές της ΜΠΟΡΕΙ να ΣΟΚΑΡΟΥΝ…

 

+ Η avant premiere του Σπιρτόκουτου θα δοθεί στις 30 Νοεμβρίου, στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί την 1η Δεκεμβρίου. Πληροφορίες τηλ. 25877827.

You May Also Like

Cyprus Film Days ’12 | Άδωνις Φλωρίδης

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει το φετινό Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2012» μέσα από τις ταινίες ...

5ο Φεστιβάλ Ταινιών Κυπρίων Σκηνοθετών

Με την πιο πρόσφατη ταινία ενός από τους σημαντικότερους Κύπριους σκηνοθέτες της σύγχρονης κινηματογραφικής ...

Στην ταινία Sami Blood το βραβείο Lux

Η ταινία Sami Blood απέσπασε το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX, που απονέμει κάθε χρόνο ...

Η θέση του ΘΟΚ για την απόφαση της ΕΠΑ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει πως διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατόπιν ...

X