Η ελληνική ταινία «L» στο Sundance Film Festival

Ένας άντρας που ζει στο αυτοκίνητό του είναι το θέμα της ταινίας «L», της πρώτης ελληνικής που πάει στο διάσημο φεστιβάλ Sundance.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, η οποία θα συμμετάσχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα [World Drama Competition] του Sundance, του σημαντικότερου εναλλακτικού κινηματογραφικού θεσμού διεθνώς.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το «L» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Sundance. Μοιραζόμαστε τη χαρά μας με τους συνεργάτες μας, που μας στήριξαν από την αρχή και χωρίς τους οποίους δεν θα τα είχαμε καταφέρει», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής της ταινίας, Beben Films [Αμάντα Λιβανού, Μπάμπης Μακρίδης].

Το σενάριο της ταινίας για έναν άνδρα που ζει στο αυτοκίνητό του [το ρόλο υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης] υπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου, συν-σεναριογράφος των ταινιών «Κυνόδοντας» και «Άλπεις» μαζί με τον Μπάμπη Μακρίδη. Η ιδέα ανήκει στον Γιώργο Γυιόκα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Αυτός ο άνδρας είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει, σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Εκτός από τον Άρη Σερβετάλη, στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμη οι Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Σταύρος Ράπτης, Θανάσης Δήμου, Χριστόφορος Σκαμνάκης και Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Beben Films σε συμπαραγωγή με τους NOVA, Feelgood Entertainment, Top Cut, Modiano S.A. , Ντένης Ηλιάδη, Ευθύμη Φιλίππου, Γιάννη Χαλκιαδάκη, Θύμιο Μπακατάκη, Γιώργο Παπαδημητρίου, Δημήτρη Παπαθωμά. Το φιλμ έχει και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ του Sundance ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου.

You May Also Like

Και ιδού η κυπριακή αποστολή στην Μπιενάλε Βενετίας!

Ο Φάνος Κυριάκου, η Ναταλί Γιαξή, η Λία Χαράκη, η Μαρία Χασάπη και ο ...

Έκθεση Φωτογραφίας του Γιάννη Κούρτογλου

Ο Γιάννης Κούρτογλου παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας στην Κύπρο, από τις ...

Σεμινάρια Κινηματογράφου στο Τεχνόπολις 20

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο διοργανώνει σειρά μαθημάτων για την ιστορία του ...

Μετάβαση σε άλλο χρόνο – ‘Ελενα Χρυσάνθου

Με αφορμή την επερχόμενη ατομική έκθεση της Έλενας Χρυσάνθου με τίτλο Μετάβαση στην γκαλερί ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ για το έργο «Φυλές»

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής «Φυλές» της Νίνα Ρέιν, σε σκηνοθεσία ...

Έκθεση γελοιογραφίας στο Ιατρικό Μουσείο

Συνεχίζεται στο Ιατρικό Μουσείο η έκθεση Ιατρικής Γελοιογραφίας που εγκαινιάστηκε στις 24 Ιανουαρίου, με ...

X