Ενίσταται η Λεμεσός για τον αποκλεισμό της από τον θεσμό της ΕΠΠ

Ετοιμότητα δηλώνουν ο δήμος Λεμεσού και η Ομάδα που ετοίμασε τον φάκελο της υποψηφιότητας της πόληςγια την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να θέσουν στο μικροσκόπιο την έκθεση με το σκεπτικό της απόφασης αποκλεισμού της Λεμεσού από την διεκδίκηση του τίτλου.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση δεν δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όπως αναμενόταν, όπως δεν δημοσιεύτηκε ούτε την περασμένη Παρασκευή όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η εξήγηση που δίνεται όσον αφορά την καθυστέρηση που σημειώνεται, είναι ότι αυτή σχετίζεται με τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, στην ένσταση που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της Λεμεσού για την απόφαση της προεπιλογής.

Η ένσταση που υποβλήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της προεπιλογής των πόλεων που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αφορά κυρίως διαδικαστικά θέματα και συγκεκριμένα την σύσταση της Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,  αφού σε αυτή την μετέχουν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο, έχει ενεργή εμπλοκή στην υποψηφιότητα της Λευκωσίας.

 

Παράλληλα γίνεται λόγος για τα διάφορα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφιοτήτων, αφού το περιεχόμενο ερωτήσεων των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής προς την ομάδα της Λεμεσού, έδιναν την εντύπωση ότι δεν αφορούσαν την υποψηφιότητα της Λεμεσού αλλά άλλη πόλη. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε εχθρική στάση και ψυχρότητα μελών της Επιτροπής έναντι της Λεμεσού.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις παραπέρα κινήσεις του, ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου,  αρκέστηκε να δηλώσει στον «Π» ότι η ομάδα που ετοίμασε τον φάκελο της υποψηφιότητας θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης,  επιφυλάσσοντας το δικαίωμα της για κάθε κατάλληλη ενέργεια.

Δεν αποκλείεται σε περίπτωση που το δικαιολογητικό της απόφασης δεν ικανοποιήσει τους εκπροσώπους της Λεμεσού,  να προσφύγουν δικαστικά αυτή την φορά, υποβάλλοντας ένσταση κατά της απόφασης της Επιτροπής.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ 23/01/2012

You May Also Like

Κορυφαίο στις πωλήσεις βινυλίου το Abbey Road

Το “Abbey Road” των Beatles είναι το βινύλιο με τις περισσότερες πωλήσεις, για τρίτη ...

Νέο EP «σε λίγες μέρες»

Την κυκλοφορία νέου EP από τους Fleetwood Mac τις επόμενες μέρες ανακοίνωσε η Lindsey ...

Υπέρ της διαδικτυακής πειρατείας ο Πάουλο Κοέλιο

«Πειρατές όλου του κόσμου ενωθείτε και κατεβάστε όλα μου τα βιβλία δωρεάν!» προτρέπει από το ...

17η Πλατφόρμα Χορού | Το πρόγραμμα και οι παράλληλες εκδηλώσεις

Δέκα προτάσεις καθιερωμένων αλλά και νεώτερων χορογράφων παρουσιάζονται στο φετινό θεσμό της Πλατφόρμας Σύγχρονου ...

Ακύρωση παραστάσεων ΤΟ ΤΑΒΛΙ

Έκτακτη ανακοίνωση. Ακύρωση παραστάσεων ΤΟ ΤΑΒΛΙ για 7 & 8 Νοεμβρίου. Οι θεατρικές παραστάσεις ...

Ο ήχος του όπλου

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας, το έργο Ο ήχος του όπλου ...

X