Μετρητά και απολογία στον Τζουντ Λο, από τον Ρούπερτ Μέρντοχ

Ο διάσημος ηθοποιός Τζουντ Λο και ο πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης λόρδος Πρέσκοτ περιλαμβάνονται στον τελευταίο κατάλογο των θυμάτων των υποκλοπών της News of the World που αποζημιώθηκαν από τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Αποζημίωση έλαβε και η Σάρα Πέιν, μητέρα ενός οκτάχρονου κοριτσιού που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2000, και την οποία παρακολουθούσε η News of the World όσο καιρό αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού της, σε μία από τις πιο σοκαριστικές πτυχές του σκανδάλου.

Η βρετανική θυγατρική του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corp., στην οποία ανήκε η εφημερίδα που έκλεισε τον Ιούλιο του 2011, έχει αποζημιώσει μέχρι στιγμής 36 άτομα τα οποία είχαν καταθέσει αγωγή, όπως δήλωσαν την Πέμπτη οι δικηγόροι τους στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των υποκλοπών της News of the World τη δεκαετία του 2000 ανέρχεται σε περίπου 800, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η πρώην σύζυγος του Τζουντ Λο, Σάντι Φροστ, ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι Άσλεϊ Κόουλ και η Αυστραλή τραγουδίστρια Ντάνι Μινόγκ βρίσκονται μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν αποζημιωθεί.

Ο Τζουντ Λο έλαβε αποζημίωση ύψους 156.000 ευρώ, η Σάντι Φροστ αποζημίωση 59.831 ευρώ και ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ 35.899 ευρώ. Δεν δημοσιοποιήθηκε το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον Άσλεϊ Κοουλ, ούτε και στην Σάρα Πέιν.

Ο Τζον Πρέσκοτ αποζημιώθηκε με 47.865 ευρώ.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η πλειοψηφία αυτών που κατέθεσαν αγωγή κατέληξε την Πέμπτη σε συμφωνία με τη θυγατρική του ομίλου των ΜΜΕ, ενώ άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις και μια δικαστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Ένα ταμείο αποζημιώσεων ιδρύθηκε από τον όμιλο προκειμένου να αποφευχθούν οι δίκες, οι οποίες είναι δαπανηρές και επιζήμιες όσον αφορά μακροπρόθεσμα την εικόνα της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ.

Παράλληλα με αυτήν τη δικαστική διαδικασία συνεχίζεται η έρευνα για τις παράνομες υποκλοπές και μια επιτροπή έρευνας συνεχίζει τις ακροαματικές διαδικασίες για τις πρακτικές του ομίλου προκειμένου να διατυπώσει προτάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

You May Also Like

Προκήρυξη Υποτροφιών από το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

Το Μουσικό Εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, ανακοινώνει την υποβολή αιτήσεων για θέσεις ...

Γλυπτά του Παρθενώνα σε κρίσιμο σημείο

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα για τους εορτασμούς ...

Η «Μικρά Αγγλία» στους κινηματογράφους από 6 Δεκεμβρίου

Παράλληλα με την πανελλήνια πρεμιέρα της προβάλλεται και στην Κύπρο η νέα ταινία του ...

Άδωνις Φλωρίδης: «Με ενδιαφέρει η ανάπτυξη της τοπικής κινηματογραφίας»

Δέκα χρόνια χρειάστηκαν μέχρι ο Άδωνις Φλωρίδης να είναι σε θέση να παρουσιάσει τη ...

Ο Ρώσος Νομπελίστας δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ δημοπρατεί το μετάλλιό του υπέρ της Ουκρανίας

Τον Οκτώβριο του 2021 απονεμήθηκε στον 60χρονο δημοσιογράφο Ντμίρι Μουράτοφ, έναν από τους ιδρυτές ...

Διαγωνισμός δημιουργίας περιπτέρου στο Afro Banana Republic Festival

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Afro Banana Republic Festival, ABR [Alternative Brains Rule] ανακοινώνουν σε συνεργασία με ...

X