Μετρητά και απολογία στον Τζουντ Λο, από τον Ρούπερτ Μέρντοχ

Ο διάσημος ηθοποιός Τζουντ Λο και ο πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης λόρδος Πρέσκοτ περιλαμβάνονται στον τελευταίο κατάλογο των θυμάτων των υποκλοπών της News of the World που αποζημιώθηκαν από τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Αποζημίωση έλαβε και η Σάρα Πέιν, μητέρα ενός οκτάχρονου κοριτσιού που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2000, και την οποία παρακολουθούσε η News of the World όσο καιρό αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού της, σε μία από τις πιο σοκαριστικές πτυχές του σκανδάλου.

Η βρετανική θυγατρική του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corp., στην οποία ανήκε η εφημερίδα που έκλεισε τον Ιούλιο του 2011, έχει αποζημιώσει μέχρι στιγμής 36 άτομα τα οποία είχαν καταθέσει αγωγή, όπως δήλωσαν την Πέμπτη οι δικηγόροι τους στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των υποκλοπών της News of the World τη δεκαετία του 2000 ανέρχεται σε περίπου 800, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η πρώην σύζυγος του Τζουντ Λο, Σάντι Φροστ, ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι Άσλεϊ Κόουλ και η Αυστραλή τραγουδίστρια Ντάνι Μινόγκ βρίσκονται μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν αποζημιωθεί.

Ο Τζουντ Λο έλαβε αποζημίωση ύψους 156.000 ευρώ, η Σάντι Φροστ αποζημίωση 59.831 ευρώ και ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ 35.899 ευρώ. Δεν δημοσιοποιήθηκε το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον Άσλεϊ Κοουλ, ούτε και στην Σάρα Πέιν.

Ο Τζον Πρέσκοτ αποζημιώθηκε με 47.865 ευρώ.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η πλειοψηφία αυτών που κατέθεσαν αγωγή κατέληξε την Πέμπτη σε συμφωνία με τη θυγατρική του ομίλου των ΜΜΕ, ενώ άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις και μια δικαστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Ένα ταμείο αποζημιώσεων ιδρύθηκε από τον όμιλο προκειμένου να αποφευχθούν οι δίκες, οι οποίες είναι δαπανηρές και επιζήμιες όσον αφορά μακροπρόθεσμα την εικόνα της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ.

Παράλληλα με αυτήν τη δικαστική διαδικασία συνεχίζεται η έρευνα για τις παράνομες υποκλοπές και μια επιτροπή έρευνας συνεχίζει τις ακροαματικές διαδικασίες για τις πρακτικές του ομίλου προκειμένου να διατυπώσει προτάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

You May Also Like

«Αχαρνείς» και «Η μικρή μας πόλη» από τον ΘΟΚ για το καλοκαίρι 2020

Με μια νέα καλοκαιρινή παραγωγή, τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, και ...

Συναντήσεις αυτοσχεδιασμού, παραστατικών και εικαστικών τεχνών

Στις 27 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά μια νέα σειρά συναντήσεων αυτοσχεδιασμού.Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια συνένωσης ...

Μεγάλα ονόματα στην Αγία Νάπα

Οι indie Charlatans, που γεμίζουν ολόκληρα στάδια στη Βρετανία, θα δώσουν το «παρών» τους ...

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το 11o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Εθνικού & Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ...

Μορέλλο ο «αντι Βαν Ζαντ» στην περιοδεία του Σπρίνγκστιν

Ο Τομ Μορέλλο θα συνοδεύσει στην κιθάρα τον Μπρους Σπρίνγκστιν στην επερχόμενη περιοδεία του ...

Aterballetto στα Κύπρια | η Κριστίνα Μποζολίνι μιλά στο «Π»

Από τις αξιόλογες -και μοναδική στον τομέα του χορού- προτάσεις στα φετινά Κύπρια, η ...

X