Μετρητά και απολογία στον Τζουντ Λο, από τον Ρούπερτ Μέρντοχ

Ο διάσημος ηθοποιός Τζουντ Λο και ο πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης λόρδος Πρέσκοτ περιλαμβάνονται στον τελευταίο κατάλογο των θυμάτων των υποκλοπών της News of the World που αποζημιώθηκαν από τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Αποζημίωση έλαβε και η Σάρα Πέιν, μητέρα ενός οκτάχρονου κοριτσιού που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2000, και την οποία παρακολουθούσε η News of the World όσο καιρό αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού της, σε μία από τις πιο σοκαριστικές πτυχές του σκανδάλου.

Η βρετανική θυγατρική του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corp., στην οποία ανήκε η εφημερίδα που έκλεισε τον Ιούλιο του 2011, έχει αποζημιώσει μέχρι στιγμής 36 άτομα τα οποία είχαν καταθέσει αγωγή, όπως δήλωσαν την Πέμπτη οι δικηγόροι τους στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των υποκλοπών της News of the World τη δεκαετία του 2000 ανέρχεται σε περίπου 800, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η πρώην σύζυγος του Τζουντ Λο, Σάντι Φροστ, ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι Άσλεϊ Κόουλ και η Αυστραλή τραγουδίστρια Ντάνι Μινόγκ βρίσκονται μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν αποζημιωθεί.

Ο Τζουντ Λο έλαβε αποζημίωση ύψους 156.000 ευρώ, η Σάντι Φροστ αποζημίωση 59.831 ευρώ και ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ 35.899 ευρώ. Δεν δημοσιοποιήθηκε το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον Άσλεϊ Κοουλ, ούτε και στην Σάρα Πέιν.

Ο Τζον Πρέσκοτ αποζημιώθηκε με 47.865 ευρώ.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η πλειοψηφία αυτών που κατέθεσαν αγωγή κατέληξε την Πέμπτη σε συμφωνία με τη θυγατρική του ομίλου των ΜΜΕ, ενώ άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις και μια δικαστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Ένα ταμείο αποζημιώσεων ιδρύθηκε από τον όμιλο προκειμένου να αποφευχθούν οι δίκες, οι οποίες είναι δαπανηρές και επιζήμιες όσον αφορά μακροπρόθεσμα την εικόνα της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ.

Παράλληλα με αυτήν τη δικαστική διαδικασία συνεχίζεται η έρευνα για τις παράνομες υποκλοπές και μια επιτροπή έρευνας συνεχίζει τις ακροαματικές διαδικασίες για τις πρακτικές του ομίλου προκειμένου να διατυπώσει προτάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

You May Also Like

«Μπερλινάλε» με το φακό στη διαφορετικότητα

Με τον ‘φακό’ του στραμμένο στις γυναίκες σκηνοθέτιδες, στις πολιτικές ταινίες και τις δημιουργίες ...

6ο Φεστιβάλ Νεανικής Ευρωπαϊκής Φωτογραφίας Circulation(s) 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορούν το κοινό ότι ο πολιτιστικός ...

Ο ΘΟΚ «μιλά» αγγλικά | Παραστάσεις με υπέρτιτλους

Αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους εισάγει για αριθμό παραστάσεών του ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, σε ...

Ανοιχτή πρόσκληση από το Δήμο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου δέχεται προτάσεις από Κύπρο και εξωτερικό για πραγματοποίηση εκδηλώσεων το έτος ...

Οι “Πολυαγαπημένες μέρες” προβάλλονται στο Λονδίνο

Το δημιουργικό  ντοκιμαντέρ “Πολυαγαπημένες μέρες” του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, προβάλλεται στο σινεμά Art Ηouse Crouch ...

«Lacrimal» | Νέα χορογραφική δουλειά από τον Χάρη Κούσιο

Την καινούρια του χορογραφική δουλειά με τίτλο lacrimal παρουσιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ...

X