Νικόλας Στραβοπόδης

O Νικόλας Στραβοπόδης κλαίει εύκολα και γελάει δυνατά.

Πώς είσαι;
Είμαι δύσκολος άνθρωπος. Έχω το ανικανοποίητο μέσα μου και συχνά γίνομαι πολύ αυστηρός με τους συνεργάτες μου. Με τους φίλους μου όμως είμαι αλλιώς. Τους συγχωρώ τα πάντα. “Οι φίλοι είναι άκριτοι”. Ακόμα έχω τάσεις φυγής που τις πολεμάω. Ερωτεύομαι πανεύκολα. Με γοητεύουν τα ελαττώματα. Είμαι φιλόδοξος. Συχνά γίνομαι η ψυχή των πάρτι και άλλες πάλι φορές μένω ακάλεστος. Δεν ζηλεύω ποτέ. To παράθυρο του δωματίου μου έχει κάγκελα. Μ’ αρέσει. Διαβάζω πολλά βιβλία. Ξεμένω πάντα από λεφτά. Συγκατοικώ με μια κοπέλα που γνωριστήκαμε στο facebook. Τρώω τα νύχια μου όλη μέρα. Φοράω ό,τι βρω μπροστά μου χωρίς να το σκεφτώ, αλλά η αισθητική παίζει κυρίαρχο ρόλο στην τέχνη μου. Κλαίω εύκολα και γελάω πολύ δυνατά μόνος μου.

Πού είσαι;
Τους τελευταίους πέντε μήνες μένω στην Κύπρο. Μ’ αρέσει εδώ. Προσπάθησα πέρυσι να εγκατασταθώ μόνιμα στη Νέα Υόρκη, αλλά το μετάνιωσα και έφυγα. Είναι συνειδητή μου απόφαση να αφήσω την Αθήνα. Τα πρωινά θα με βρεις να μετράω τ’ άστρα σε κάποια πρόβα στον ΘΟΚ και έπειτα θα πάω να συναντήσω τα Lonely Tunes στον πολυχώρο ISNOTGALLERY να προετοιμαστούμε για την πρεμιέρα μας, στις αρχές Μαρτίου. Άμα νυχτώνει, μου αρέσει να κάνω βόλτες με το ποδήλατο στην παλιά Λευκωσία φορώντας ακουστικά. Συχνά θα με βρεις στο Γραμμικό Πάρκο να τρέχω. Μακριά.

Ποιος είσαι;
Μεγάλωσα κοντά στη γιαγιά μου. Μέχρι τα δέκα μου χρόνια με έντυναν παπαδοπαίδι. Είμαι δυσλεκτικός. Σπούδασα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Ήμουν καλλιτεχνικός συνεργάτης στη δημιουργική ομάδα της τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Έπαιξα στην Επίδαυρο δίπλα στον Λάκη Λαζόπουλο ως Δικαιόπωλη, τη γυναίκα του σε ηλικία δεκαεννέα ετών. Δούλεψα στο κρατικό και στο ελεύθερο θέατρο με σκηνοθέτες όπως ο Bαγγέλης Θεοδωρόπουλος, η Έλλη Παπακωνσταντίνου, ο Κωνσταντίνος Ρήγος κ.ά. Έχω συνεργαστεί με την Πέγκυ Ζήνα, την Έλλη Κοκκίνου και άλλους Έλληνες καλλιτέχνες για την οπτικοποίηση των μουσικών clip τους. Πιστεύω από τεσσάρων ετών ότι είμαι ο καλύτερος ηθοποιός του κόσμου. Πασχίζω να πείσω και τους άλλους! Η πρώτη μου συγγραφική – σκηνοθετική θεατρική απόπειρα ήταν το Lonely Tunes, το οποίο εγκαινίασε τη θεατρική σκηνή Βlack Box του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

You May Also Like

Repugno in Pugna

Οι Repugno in Pugna αντιμάχονται στη μάχη με μουσική Ποιοι είστε; Είμαστε οι Repugno ...

Κωνσταντίνος Λεμέσιος

Ποιος είσαι; Είμαι μουσικός. Ασχολούμαι κυρίως με τη σύνθεση, γράφω μουσική για μικρού μήκους ...

Αυγή Ριρή

Η Αυγή Ριρή επενδύει στη Λευκωσία τη φαντασία που της έδωσε η Φλωρεντία Τι ...

Big Band Theory

Το πάρτι των Big Band Theory μεταφέρθηκε στη Λεμεσό Ποιοι είστε; Είμαστε οι Big ...

Μαρία Αλεξάνδρου

Ποια είσαι; Μια Λεμεσιανή που γουστάρει να εκφράζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο ...

Βερόνικα Αλωνεύτου

Η Βερόνικα Αλωνεύτου θα συνεχίσει να παίζει μουσική στους δρόμους γιατί την τρώει το ...

X