Στο Ισραήλ η χάρη της Αλυκής Λάρνακας

Τη σπάνια ομορφιά της αλυκής Λάρνακας με την παρουσία των φλαμίνγκο και των άλλων αποδημητικών πουλιών, θα προβάλει στο Ισραήλ ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός Ραν Λεβί Γιαμαμόρι, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πόλη του Ζήνωνα για την ετοιμασία δύο ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση της Λάρνακας.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πολίτης», το πρώτο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο φεστιβάλ της Τζιάφα [συνοικία του Τελ Αβίβ], το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περίπου 50 χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Το φεστιβάλ της Τζιάφα θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Απριλίου και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στο Ισραήλ. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα πουλιά της αστικής φύσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαμαμόρι, η περιοχή της αλυκής με τα φλαμίνγκο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ενώ εξ’ ίσου ενδιαφέρουσα θεωρεί και την παρουσία των σουσουράδων, που ξεχειμωνιάζουν αυτή την εποχή κατά δεκάδες χιλιάδες στις φοινικιές του παραλιακού μετώπου. Ο ίδιος θεωρεί πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για την παρατήρηση πουλιών την κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας. «Πολλοί συμπατριώτες μου, που επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί σας, δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τη φύση. Και η ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας διαθέτει φυσικό περιβάλλον σπάνιας ομορφιάς», σημείωσε.

Τα φλαμίνγκο    

Επιπρόσθετα, ο Ραν Λεβί Γιαμαμόρι, ο οποίος ειδικεύεται στα ντοκιμαντέρ για τη φύση, θα ετοιμάσει ένα σύντομο φιλμάκι με αποκλειστικό θέμα τα φλαμίνγκο που επισκέπτονται κάθε χειμώνα την αλυκή Λάρνακας.

Το φιλμάκι θα προβληθεί στο ισραηλινό κανάλι National Geographic, με προοπτική να προβάλλεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και στο διεθνές κανάλι National Geographic.

Όπως εξήγησε, οι λόγοι που επέλεξε τη Λάρνακα είναι το «υπέροχο θέαμα των φλαμίνγκο» και των άλλων αποδημητικών πουλιών [περίπου 80 είδη] στην αλυκή, η ενδιαφέρουσα χλωρίδα της αλυκής που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανεμώνες και ορχιδέες καθώς και οι χιλιάδες σουσουράδες που συγκεντρώνονται στις φοινικούδες. «Ο σκηνοθέτης που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, δηλαδή ν’ απαθανατίζει εικόνες από τη φύση, είναι ένας κυνηγός. Απλά εγώ δεν έχω όπλο, έχω μια κάμερα. Τ’ αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά. Σ’ αυτό βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες με τις βροχερές μέρες. Θα παραμείνω πέντε μέρες στη Λάρνακα κι ελπίζω ν’ απαθανατίσω ακόμα πιο ενδιαφέρουσες εικόνες», κατέληξε.

Ο κ. Γιαμαμόρι φιλοξενείται από την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας και τον ΚΟΤ, στα πλαίσια των ενεργειών της εταιρείας για ανάδειξη και προώθηση στο εξωτερικό του υγροβιότοπου της αλυκής.

Στη φωτογραφία, ο σκηνοθέτης Ραν Γιαμαμόρι [δεξιά] με τον κινηματογραφιστή Ρόνεν Βατούρι, οι οποίοι ετοιμάζουν τα ντοκιμαντέρ για τη Λάρνακα

You May Also Like

Υ.Π.Π.Α.Ν: Ορισμός γενικού πλαισίου ταυτότητας του καλλιτέχνη

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε όπως ορίσει το γενικότερο ...

Ανοικτή πρόσκληση προς δημότες Στροβόλου

Την Πέμπτη  15 Μαρτίου, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου (Παλιό Δημαρχείο) ...

22η «Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου» | Άνοιξε η υποβολή αιτήσεων

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν, σε συνεργασία με ...

Rialto Residency 2020| Έξι μουσικοί παρουσιάζουν

Ο πετυχημένος θεσμός του Rialto Residency παραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του ...

Συναυλία στο αρχαίο θέατρο της Παλμύρας

Το αρχαίο θέατρο της Παλμύρας φιλοξένησε για πρώτη φορά μετά την εκδίωξη των τζιχαντιστών ...

Οι επτά του Μουσείου

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Χωρίς σούπερ σταρ αρχιτέκτονες και κυπριακά αρχιτεκτονικά γραφεία στη λίστα, ...

X