Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς 2012

Η isnotgallery παρουσιάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την ετήσια ομαδική έκθεση Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς 2012 (Cheap Art), που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012 και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαρτίου 2012.

 

Στην εν λόγω έκθεση παρουσιάζονται έργα 50 περίπου καλλιτεχνών* και οι τιμές των έργων θα κυμαίνονται, όπως και τις περασμένες χρονιές, από 50 έως 500 ευρώ.
Μέσα στο σκηνικό της παγκόσμιας κρίσης, η isnotgallery αποφάσισε μαζί με τους καλλιτέχνες να παρουσιαστεί μια έκθεση με επιλογές, όπου η προσιτή τέχνη είναι εφικτό γεγονός και όχι μόνο μια ιδέα. Με μότο «Επειδή η τέχνη είναι προνόμιο όλων», γίνεται μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις πεπαλαιωμένες μοντερνιστικές εκθεσιακές αντιλήψεις, οι οποίες ανυψώνουν τα καλλιτεχνικά παράγωγα σε ελιτιστικά προϊόντα.

«Πιστεύουμε πως η τέχνη είναι δικαίωμα όλων. Πως η τέχνη πρέπει να ταξιδεύει, και πως η τιμή ενός έργου πρέπει να δικαιολογείται», αναφέρεται σε σημείωμα της γκαλερί.

Στη φετινή έκδοση της έκθεσης «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς 2012» μπορεί κανείς να βρει έργα καταξιωμένων Κύπριων καλλιτεχνών που έχουν μια πορεία στον χρόνο, όπως και έργα υποσχόμενων νέων ταλέντων βασισμένα σε σύγχρονες ιδέες και τεχνοτροπίες.

 

isnotg3Έργο της Λητώς Κάττου. Στην πρώτη φωτογραφία πάνω, έργο του Γιώργου Αχιλλέως.

isnotgΈργο της Ελίζας Πιερή.

Αυτό το «πάντρεμα» γενεών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της παραγωγής αυτής, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα της κυπριακής καλλιτεχνικής σκηνής. Λόγω αυτής της πολυμορφίας στα έργα που παρουσιάζονται, η έκθεση προσελκύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό φιλότεχνων θεατών.

«Θεωρούμε πως, αυτή τη στιγμή, είναι η πιο εμπορική έκθεση που γίνεται στην Κύπρο. Μέσα από την τετράχρονη πορεία της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει παρατηρηθεί πως οι θεατές και το αγοραστικό κοινό αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προγραμματίζονται διαλέξεις -για σχολεία, κολέγια, πανεπιστήμια- οι οποίες ασχολούνται με τον ιδιόμορφο χαρακτήρα της έκθεσης, ο οποίος υπαγορεύεται από την εποχή μας», αναφέρεται ακόμη.
Τα κριτήρια για την επιλογή των έργων που παρουσιάζονται είναι αυστηρά. Και το γεγονός ότι οι τιμές είμαι χαμηλές, δεν υπονοεί πως τα [ποιοτικά] έργα που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν με το φτηνό στην τέχνη [η αξία των έργων που παρουσιάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ μεγαλύτερη της τιμής που αναγράφεται στον τιμοκατάλογο].

 
*Η λίστα με τα ονόματα καλλιτεχνών θα ανακοινωθεί σύντομα.

 
+ Εγκαίνια την 1η Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαρτίου 2012. Πληροφορίες τηλ. 99569498 και 96791187.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00 και 16:00-20:00
Σάββατο: 10:00-13:00.

You May Also Like

«Η Καρδερίνα» με τη Νικόλ Κίντμαν στην μικρή οθόνη

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βραβευμένου με Πούλιτζερ μυθιστορήματος της Ντόνα Ταρτ, «Η Καρδερίνα», ...

Εντυπωσιακή η επιτυχία της «9ης Ιουλίου» – Συνεχίζονται οι παραστάσεις

«Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι-ξηλείψη, κανένας, ...

Pinturicchio – Il Bambini Gesù Delle Mani

The Mayor of Nicosia Mrs Eleni Mavrou and H. E. the Ambassador of Italy ...

Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Σ.Ο.Κ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με την PwC Κύπρου παρουσιάζουν μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ...

AglanJazz 2021 στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί». ...

Afro-Μπάντα Banana Experience στις 7 Δεκεμβρίου

Η AFRO-ΜΠΑΝΤΑ BANANA επιστρέφει για μια συναυλία στις 7 Δεκεμβρίου στο Wherehaus 612, στη ...

X