Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην Κύπρο με τη «Συναυλία των Κεριών»

Τρεις παραστάσεις με τη «Συναυλία των Κεριών θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ο περίφημος Διονύσης Σαββόπουλος, με τη μουσική ομάδα «ΒΑΡύΑΥΛΟΣ ΙΙΙ», σε μια διαφορετική μουσική παράσταση.

 

Η ομάδα, που αποτελείται από τους νεαρούς επαγγελματίες μουσικούς, Ευάγγελο Χριστοδούλου, Νεοκλή Νεοφυτίδη και Βασίλη Πριοβόλο, θα παρουσιάσει στις 27 και 28 Ιανουαρίου στις 20:30 και στις 29 Ιανουρίου στις 18:30 στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα, ορχηστρικά κομμάτια τα οποία θα εκτελεσθούν με όργανα όπως πιάνο, φαγκότο, αναγεννησιακά φλάουτα κ.λπ., έχοντας ως κύριο στόχο να φέρει αυτά τα ακούσματα πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο μεσαιωνικό, τα πλείστα μουσικά όργανα που θα ακουστούν ανήκουν στην ίδια με αυτήν εποχή και ο χώρος θα φωτίζεται σχεδόν μόνο με κεριά. Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η μουσική του παρέα δεσμεύονται πως η παράσταση θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους όσοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Ο γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός, με τη γνωστή πληθωρική του φυσιογνωμία, έδωσε όλο του τον ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, από τη γένεσή της μέχρι να «φτάσει» επί σκηνής. Όλες οι πρόβες έγιναν κάτω από την προσωπική του επίβλεψη και είναι ιδαίτερα χαρουμενος που για πρώτη φορά αυτή η προσπάθεια θα παρουσιαστεί στο κυπριακό κοινό.

Ο ίδιος θα είναι παρών και στις τρεις παραστάσεις και θα «παρουσιάσει» το έργο του μέσα από μια ολότελα διαφορετική προσέγγιση, αποκαλύπτοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του.

Η παράσταση θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, στο «Σαββόραμα» στο οποίο θα ακουστούν τα γνωστότερα και όχι μόνο έργα του Διονύση Σαββόπουλου και στους «Μουσικούς Διαλόγους» οπότε θα ακουστούν έργα, του Χατζιδάκι, του Πιατζόλα, του Νίνο Ρότα κ.ά.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το εικαστικό που έχει φιλοτεχνήσει το έντυπο υλικό προβολής της παράστασης έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον Σαββόπουλο μετά από διαγωνισμό που έχει ήδη προκυρηχθεί ανάμεσα στους φοιτητές της Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαιδευσης, Γραφικών και Εικαστικών τεχνών «Αιγαία». Ο φοιτητής που έχει κερδίσει το διαγωνισμό είναι ο Νικόλας Φοινικαρίδης.

Η «Συναυλία των Κεριών» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

 

+ Θα δοθούν τρεις συναυλίες στις 27 και 28 Ιανουαρίου στις 20:30 και στις 29 Ιανουαρίου στις 18:30. Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Εισιτήρια προς 25 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 70008242.


Σημεία πώλησης εισιτηρίων:

  • Περίπτερο Οκτάγωνο (Περιοχή Σταυρού) τηλ. 22494775
  • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών «Αιγαία (Αγίοι Ομολογητές) τηλ. 22445757

 

 


 

 

You May Also Like

Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου: οι εκδηλώσεις

Μία εβδομάδα όλο θέατρο έρχεται ξεκινώντας από αύριο, ένεκα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, όπως ...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου – «Μουσική Αναδρομή 2»

Παρόλο που αυτή τη στιγμή οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ...

Διαδικτυακά και ζωντανά ο Φεβρουάριος στο Θέατρο Ριάλτο

Στις συνθήκες που επικρατούν, με τις συνεχείς αλλαγές, το ανοίγο-κλείσιμο των θεάτρων, το Θέατρο ...

14o Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει φέτος το 14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ το ...

«Ακρωτηριασμός στο Σποκέιν», τελευταίες παραστάσεις

Μια μαύρη κωμωδία σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην Πάνω ...

Η Celine Dion για πρώτη φορά στην Κύπρο

Σταθμό στην Κύπρο θα κάνει στο πλαίσιο της περιοδείας της, Courage, η παγκοσμίου φήμης ...

X