Evelyn Evelyn: θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική

Η ομάδα Paravan σε συνεργασία με τους Μαργαρίτα Ζαχαρίου και Διομήδη Κουφτερό, παρουσιάζουν τη μουσική – θεατρική παράσταση με τίτλο Evelyn Evelyn.

 

Η παράσταση βασίζεται στο μουσικό άλμπουμ Evelyn Evelyn του Jason Webley, μουσικού και παραγωγού και της Αmanda Palmer, τραγουδίστριας, τραγουδοποιού και μέλους του συγκροτήματος Dresden Dolls. Το γνωστό συγκρότημα, με έντονο θεατρικό μακιγιάζ και στυλάτα κουστούμια, προωθεί στις συναυλίες του την θεατρική-καμπαρέ αισθητική του, και αυτοχαρακτηρίζεται ως Μπρεχτικό Πανκ Καμπαρέ.

 

Οι Palmer και Webley κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Evelyn Evelyn το 2010, μετά από τρία χρόνια σκληρής και δημιουργικής δουλειάς και με την συμμετοχή περισσότερων από 40 μουσικών, τραγουδιστών και ηθοποιών. Το αποτέλεσμα ήταν η έκδοση εννέα εξαιρετικών τραγουδιών με επιρροές από το μιούζικαλ, το βοντβίλ, τη μουσική country, τους Beatles, τις Andrews Sisters κ.ά., με διαφορετικές μεταξύ τους ενορχηστρώσει. Μαζί καταγράφεται η συγκλονιστική και μοναδική ιστορία των σιαμαίων αδερφών Eva και Lynn Neville.

 

Παγκόσμια πρώτη παράσταση

Η ιστορία των σιαμαίων αδερφών Eva και Lynn Neville, με τις κωμικοτραγικές τους περιπέτειες, ζωντανεύει επι σκηνής – για πρώτη φορά παγκοσμίως – υπό τη μορφή μιας ολοκληρωμένης θεατρικής μουσικής παράστασης. Το άλμπουμ Evelyn Evelyn αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για να δημιουργηθεί μια μαγευτική, αστεία και συγκινητική παράσταση με μουσική, θεατρικότητα και ένα μεγάλο πεδίο από θεατρικές συμβάσεις.

Η παράσταση Evelyn Evelyn, υπό τη σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη, αποτελεί ένα θεατρικό έργο, ένα μιούζικαλ όπου η ιστορία μεταφέρεται μέσω των τραγουδιών. Μια παράσταση που δανείζεται από το καμπαρέ την παιχνιδιάρικη διάθεση, την αυθεντικότητα, την αμεσότητα και την κοινωνικοπολιτική κριτική, και πραγματεύεται με ανατρεπτικό χιούμορ ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ταυτότητας και διαφορετικότητας, της φιλίας και της αγάπης. Ένα συναπάντημα συγγενικών τομέων τέχνης που δανείζεται το γκροτέσκο από τα freak shows, την χαρά του τραγουδιού και του χορού από το βοντβίλ και τον αισθησιασμό από το burlesque.

Ο λόγος, η πρόζα και η αφήγηση θα εναλλάσσονται με τραγούδι και μουσική. Οι δύο μουσικοί, οι οποίοι θα παίζουν διάφορα μουσικά όργανα, θα προσφέρουν όχι μόνο ακουστική απόλαυση αλλά θα συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία εικόνων.

 

Ταυτότητα

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Διομήδης Κουφτερός και Βαλεντίνος Κόκκινος.

Επι σκηνής θα  παίζουν οι μουσικοί Δημήτρης Ζαχαρίου, Στέφανος Γεωργιάδης και o George mdb.

Η ομάδα των συντελεστών, με τη μαεστρία της έμπειρης σκηνοθέτιδας Λέας Μαλένη  και με τους Μελίτα Κούτα, Ρέα Ολυμπίου, Χάρη Καυκαρίδη στο εικαστικό κομμάτι της παράστασης, θα συνθέσουν ένα ταξίδι εικόνων και συναισθημάτων.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 19 Φεβρουαρίου στον υπόγειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης στην Αγλαντζιά, όπου η ομάδα Paravan Proactions συνήθως παρουσιάζει τις παραγωγές της.

Παραστάσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Κυριακή στις 21:00.

Πληροφορίες τηλ. 7008086

Μουσική Σύνθεση: Amanda Palmer, Jason Wenbley

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Σκηνογραφία: Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης , Ρέα Ολυμπίου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Evelyn: Μαργαρίτα Ζαχαρίου

Evelyn: Διομήδης Κουφτερός

Παρουσιαστής, Βαλεντίνος Κόκκινος

Επί Σκηνής Μουσικοί:

Δημήτρης Ζαχαρίου, Στέφανος Γεωργιάδης, Γιώργος Αυλωνίτης.

 

You May Also Like

Fine Art Auction της Cypria

Εσπερινή Δημοπρασία, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 7:00 μ.μ. στο χώρο της Cypria/Gallery K στη Λευκωσία. ...

Νέα δουλειά από την χορογράφο Έλενα Χριστοδουλίδου

MIND GAME είναι ο τίτλος της νέας χορογραφικής δουλειάς της Έλενας Χριστοδουλίδου και του ...

«Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη»: Τελευταίες παραστάσεις

Ολοκληρώνεται με επιτυχία ο κύκλος παραστάσεων του βιογραφικού έργου της Ιρένε Μαραντέι «Εγώ, η ...

THEATRE at home/ from CYPRUS

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργανώνει μήνα σύγχρονου, πειραματικού Κυπριακού θεάτρου. ...

Ο μακαρίτης ο εφτάψυχος

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την κυπριακή μουσική κωμωδία του Αχιλλέα Λυμπουρίδη «Ο Μακαρίτης ο ...

Jamm-iN | Η Μακαρίου ως χώρος συναυλιακός

Τη νέα του δράση παρουσιάζει το Project Nicosia, η νέα πολιτιστική πρωτοβουλία του Δήμου ...

X