Έκθεση του Γιώργου Κοτσώνη

Με ζωγραφικά έργα του κατεξοχήν εικαστικού ποιητή του γυναικείου κάλλους, η Αίθουσα Τέχνης ΑΜΟΡΓΟΣ και η Gold PLANET Furnishings, τιμoύν τη μέρα προσφοράς, δραστηριότητας και δικαιωμάτων της γυναίκας, την 8η του Μάρτη.

«Στο εικαστικό αφιέρωμα της 8ης του Μάτρη, θελήσαμε να δώσουμε και μια άλλη διάσταση. Να συνδυάσουμε την Τέχνη με την Τέχνη του Επιχειρείν! Στους δύσκολους καιρούς να βάλουμε την Τέχνη στη ζωή μας. Είναι, εξάλλου, αποδεδειγμένο ότι κατά έναν περίεργο τρόπο σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η Τέχνη μπορεί να διασώσει αξίες, την ίδια την ψυχή. Ίσως να διαισθάνονται ότι η αλήθεια, η ομορφιά της Τέχνης είναι το τελευταίο που τους απομένει. Εφόδιο σημαντικό γιατί όχι, και για την τέχνη του Επιχειρείν», αναφέρεται σε σημείωμα της γκαλερί Αμοργός.

 

Ο Γιώργος Κοτσώνης

Από τους κορυφαίους ζωγράφους του τόπου μας, γεννήθηκε στο Παλαιχώρι το 1940. Το 1958 πήγε στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο Saint Martin’s School of Art. To 1960 πήρε υποτροφία στην Κίνα και συνέχισε τις σπουδές στο Σχέδιο και τη Ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου. Αργότερα γίνεται δεκτός στην Ανωτάτη Σχολή Καλών της Πράγας απ’ όπου μαζί με το δίπλωμα ζωγραφικής (1967) παίρνει και τον τίτλο του Ακαδημαϊκού Ζωγράφου. Την ίδια χρονιά επιστρέφει στην Κύπρο, διορίζεται καθηγητής τέχνης στην Πάφο όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Στο ενεργητικό του έχει πολλές ατομικές και συμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Η φήμη της δουλειάς του έχει περάσει τα σύνορα της Κύπρου και έργα του κοσμούν κρατικές και ιδιωτικές συλλογές παντού στον κόσμο. Στην Έκθεση θα εκτίθενται  ακρυλικά  και μεταξοτυπίες.

 

+ Ο Ντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της ΣΠΕ ΛΗΔΡΑ θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ένας Κοτσώνης για τη Γυναίκα!» στο χώρο του “Gold Planet Furnishings” που βρίσκεται στη Λεωφόρο Λάρνακος 146, στην  Αγλαντζιά [μετά το Carrefour, πριν την Πανεπιστημιούπολη], στις 8 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, στις 19:30.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Mαρτίου 2012. Καθημερινά 10.00 – 13.00 και 17.00 – 21.00 εκτός Τετάρτης και Κυριακής. Πληροφορίες τηλ. 22260035 / 99639821.

You May Also Like

Venus Un/Seen από την Αλεξάνδρα Βάιερσταλ

Το νέο έργο της Αλεξάνδρας Βάιερσταλ με τίτλο Venus Un/Seen παρουσιάζεται σε δύο παραστάσεις ...

Οπτικοακουστική εγκατάσταση του Λουκή Μενελάου στην κολεκτίβα Endrosia

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Endrosia φιλοξενεί την οπτικοακουστική εγκατάσταση του designer Λουκή Μενελάου, με τίτλο ...

Redesign Fashion Thematic Exhibition από το Δώστου Chance

Το Δώστου Chance διοργανώνει την εκπαιδευτική και θεματική έκθεση Redesign Fashion Thematic Exhibition, τον ...

Τι παίζει σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου

Το Φανταστικό Θέατρο ξεκινά μια μίνι περιοδεία σε χωριά και κοινότητες με τη νέα ...

«Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη – Η καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΘΑΛ

«Η ζωή είναι το πιο περίεργο έργο. Δεν ξέρεις ποτέ τι ρόλο παίζεις…. Δεν ...

«Ανοιχτές πρόβες – Βάκχες» από τη θεατρική ομάδα ΜΙΤΟΣ στο Παλιό Ξυδάδικο

Η θεατρική ομάδα ΜΙΤΟΣ έχει ξεκινήσει ένα νέο κύκλο εργασίας πάνω στην τραγωδία Βάκχες ...

X