Έκθεση του Γιώργου Κοτσώνη

Με ζωγραφικά έργα του κατεξοχήν εικαστικού ποιητή του γυναικείου κάλλους, η Αίθουσα Τέχνης ΑΜΟΡΓΟΣ και η Gold PLANET Furnishings, τιμoύν τη μέρα προσφοράς, δραστηριότητας και δικαιωμάτων της γυναίκας, την 8η του Μάρτη.

«Στο εικαστικό αφιέρωμα της 8ης του Μάτρη, θελήσαμε να δώσουμε και μια άλλη διάσταση. Να συνδυάσουμε την Τέχνη με την Τέχνη του Επιχειρείν! Στους δύσκολους καιρούς να βάλουμε την Τέχνη στη ζωή μας. Είναι, εξάλλου, αποδεδειγμένο ότι κατά έναν περίεργο τρόπο σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η Τέχνη μπορεί να διασώσει αξίες, την ίδια την ψυχή. Ίσως να διαισθάνονται ότι η αλήθεια, η ομορφιά της Τέχνης είναι το τελευταίο που τους απομένει. Εφόδιο σημαντικό γιατί όχι, και για την τέχνη του Επιχειρείν», αναφέρεται σε σημείωμα της γκαλερί Αμοργός.

 

Ο Γιώργος Κοτσώνης

Από τους κορυφαίους ζωγράφους του τόπου μας, γεννήθηκε στο Παλαιχώρι το 1940. Το 1958 πήγε στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο Saint Martin’s School of Art. To 1960 πήρε υποτροφία στην Κίνα και συνέχισε τις σπουδές στο Σχέδιο και τη Ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου. Αργότερα γίνεται δεκτός στην Ανωτάτη Σχολή Καλών της Πράγας απ’ όπου μαζί με το δίπλωμα ζωγραφικής (1967) παίρνει και τον τίτλο του Ακαδημαϊκού Ζωγράφου. Την ίδια χρονιά επιστρέφει στην Κύπρο, διορίζεται καθηγητής τέχνης στην Πάφο όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Στο ενεργητικό του έχει πολλές ατομικές και συμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Η φήμη της δουλειάς του έχει περάσει τα σύνορα της Κύπρου και έργα του κοσμούν κρατικές και ιδιωτικές συλλογές παντού στον κόσμο. Στην Έκθεση θα εκτίθενται  ακρυλικά  και μεταξοτυπίες.

 

+ Ο Ντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της ΣΠΕ ΛΗΔΡΑ θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ένας Κοτσώνης για τη Γυναίκα!» στο χώρο του “Gold Planet Furnishings” που βρίσκεται στη Λεωφόρο Λάρνακος 146, στην  Αγλαντζιά [μετά το Carrefour, πριν την Πανεπιστημιούπολη], στις 8 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, στις 19:30.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Mαρτίου 2012. Καθημερινά 10.00 – 13.00 και 17.00 – 21.00 εκτός Τετάρτης και Κυριακής. Πληροφορίες τηλ. 22260035 / 99639821.

You May Also Like

Διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Olympia» από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών παρουσιάζει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό ...

Cyprus Rocks Festival 2019

Οι φαν της κλασικής ροκ θα εκτιμήσουν πολύ τη φετινή διοργάνωση του Cyprus Rocks ...

«Ο Σπανός τζαι οι Σαράντα Δράτζοι» από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Τα 20χρονα του γιορτάζει φέτος το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε και στο πλαίσιο της επετείου ...

Διάλεξη της Νάσας Παταπίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

O Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου παρουσιάζει μια διάλεξη της δρος Νάσας Παταπίου, ποιήτριας ...

«Tα τζιτρολέμονα» από την ομάδα «Σόλο για τρεις»

Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρείς» παρουσιάζει την παράσταση «Τα Τζιτρολέμονα», ένα κυπριακό λαϊκό ...

RestART|Η τέχνη στα χρόνια του κορονοϊού

Η κοινωνική απομόνωση ήταν φυσικό επακόλουθο της πανδημίας. Κλειστές πόρτες, περιορισμένος χώρος, άπλετος χρόνος ...

X