Αφιέρωμα του αρχείου της ΕΡΤ στον Βασίλη Τσιβιλίκα

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού Βασίλη Τσιβιλίκα, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη προδομένος απ’ την καρδιά του, το αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Η ζωή είναι αλλού» με την Εύη Κυριακοπούλου, παραγωγής 2006.

Στην εκπομπή, ο Βασίλης Τσιβιλίκας μιλάει για τα πρώτα βήματα της θεατρικής του διαδρομής, καθώς και για τη συνεργασία του με την Έλλη Λαμπέτη και τον Κάρολο Κουν.

Περιγράφει τις επιρροές που τον ώθησαν σε νεαρή ηλικία να ασχοληθεί με το θέατρο, όπως και τον πρώτο του ρόλο στη θεατρική ομάδα του Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αφιερώθηκε στην κωμωδία και καταθέτει την άποψή του για την τέχνη του ηθοποιού και το ρόλο του στην κοινωνία. Στη διάρκεια της συζήτησης, γίνεται αναφορά σε πρόσωπα του χώρου με τα οποία συνεργάστηκε, καθώς και στην επαφή του με το θεατρικό κοινό.

Παράλληλα αποκαλύπτονται στοιχεία του εσωτερικού κόσμου του επιτυχημένου ηθοποιού, το ήθος και τις αξίες που προσδιορίζουν τη στάση ζωής του και την αντίληψή του για το θέατρο. Αποτυπώνονται η προσωπική του σχέση με αυτό, η αγάπη και το πάθος για τη δουλειά του, αλλά και οι ανησυχίες του για το μέλλον. Σχολιάζει επίσης, τα θεατρικά έργα του Μολιέρου με αφορμή τις παραστάσεις «Ασυλλόγιστος» και «Φιλάργυρος» στις οποίες συμμετείχε, κάνοντας αναφορές στα θέματα που διαπραγματεύονται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προβάλλονται αποσπάσματα από θεατρικές εμφανίσεις του Βασίλη Τσιβιλίκα στην επιθεώρηση.

 

 

 

 

 

You May Also Like

Έργα του Edgar Degas στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη

Τη μικρή δεκαετράχρονη χορεύτρια του Edgar Degas, το διασημότερο γλυπτό του Γάλλου καλλιτέχνη, θα ...

Νέα συναυλία ΠΑΣΥΝΕΚ για στήριξη καλλιτεχνών

Στους πολίτες στρέφεται ξανά η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ) σε μια προσπάθεια ενίσχυσης ...

Θυμέλη 2021 (Β΄ Εξάμηνο) | Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου υπενθυμίζει πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών ...

Σ. Σωφρονίου | «Το Βραβείο Μυθιστορήματος είναι ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη»

Ο Σωφρόνης Σωφρονίου απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του με τίτλο ...

Both Truth and Not – Ο Δημήτριος Οικονόμου στην Isnotgallery

Η Isnotgallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Δημήτριου Οικονόμου με τίτλο Both Truth ...

Διαδικτυακή συναυλία με Springsteen, Jon Bon Jovi και άλλους

Ο Bruce Springsteen, ο Jon Bon Jovi, η Halsey και άλλοι σταρ από την ...

X